KO SU DEVICE?

ja sam okruzena ljudima koji su device/vage ( znak/podznak) ne znam zasto ali ili oni mene privlace ili ja njih :)))!! To su stvarno extra ljudi, meni odgovaraju skroz...imaju svoje zute minute, mnooogo analiziraju i imaju neka svoja glupa pravila ali u sustini su stvarno dobri ljudi :)))!

E zivote nemoj da me zovec MILTON jer sam ja u stvari Andjelcic samo sam banovana....:lol:
A ja nemam iskustva sa devicam..ono u muskom rodu..ali imam najbolju drugaricu koja je devica i savrseno se slazemo...a ja sam SKORPIJA!!!!!!:lol:

ja sam ceo zivot okruzen devcama
i sasvim se super slazem sa njima :D
kao sto si predpostavila
ja sam devica :)

JAPAN

Ascendentu Japana odgovara znak Device. Naime, znak Device simboliše usitnjenje, te nam to upravo govori o državi koja je “rasparčana” (Devica) na nekoliko ostrva. Merkur, vladar Ascendenta (geografski položaj), nalazi se u znaku Riba s obzirom na to da je Japan sa svih strana okružen morem (Ribe). U znaku Riba egzaltirana je planeta Venera (zelenilo, šume), a čak 70% površine Japana nalazi se pod šumama (Venera), tačnije 66,8%, što Japan čini prvom državom u svetu po pokrivenosti šumskim bogatstvom! S druge strane, Merkur, vladar znaka Device, egzaltiran (najjače dejstvo) je u znaku Vodolije (potres), a Japan je upravo smešten u područje čestih zemljotresa (Vodolija).

Znak Device simboliše rad i vrednoću, te su Japanci poznati kao izuzetno vredna (Devica) i radna (Devica) nacija. Isto tako, poznati su i po svojoj distanciranosti (Devica) i rezervisanosti (Devica). Ascendent se nalazi u blizini Denebole, zvezde nekretnice koja simboliše samoubistva, jer su kamikaze – ratnici (Ovan) samoubice (Denebola) – još jedno od obeležja Japana.

GRČKA

Grčka je u svom genetskom horoskopu rođena sa Suncem (voleti, ljubav) u znaku Jarca (mudrost, filozofija), tj. u zodijačkom znaku Jarca.

Ascendent bi odgovarao znaku Device, ne samo iz razloga što se Grčka svojim najvećim delom prostire (Ascendent) uz obalu (Devica), već i iz razloga što znak Device simboliše analizu i jak intelekt, što nam opet govori o radu koji je ostao iza brojnih filozofa.

Merkur, vladar Ascendenta, nalazi se u znaku Vodolije, što govori o živom i brzom (Vodolija) intelektu (Merkur) grčkih filozofa (Jarac), genijalcima (Vodolija) koji su se do najsitnijih (Devica, Merkur) detalja (Devica) bavili životom i čovekom. Merkur takođe simboliše slova i pisanje, te samim tim i pismo kojim se stanovnici služe, a pozicija Merkura u znaku Vodolije govori upravo o njihovom neobičnom (Vodolija) pismu (Merkur), u odnosu na ostale susedne (evropske) zemlje.

ŠVAJCARSKA

Švajcarska je u svom genetskom horoskopu rođena u znaku Device i s Ascendentom u znaku Jarca.

Znak Jarca simboliše hladnoću, kao i planine i planinske vence, a s obzirom na to da Švajcarska celom svojom površinom obuhvata planinske vence Alpa, može se zaključiti da joj se Ascendent (geografski položaj) nalazi u znaku Jarca (planine). Ascendent se verovatno nalazi na 12. stepenu znaka Jarca jer upravo ovaj stepen govori o velikom bogatstvu, o velikom prilivu novca.

Švajcarska je, pre svega, poznata po odličnim satovima (Jarac), a kad se za nekoga kaže da je vrlo precizan i tačan, kaže se da je tačan kao švajcarski sat (Jarac). S druge strane, samu preciznost i tačnost simboliše znak Device.
Znak Device simboliše i rezervisanost i distancu, ali je Švajcarska vrlo otvorena prema stanovnicima drugih zemalja koji dolaze kao radna snaga jer znak Device takođe simboliše posao i rad. Njeni su stanovnici izuzetno vredni (Devica) i pedantni (Devica).

Zodijačkim znakom Device vlada planeta Merkur, koja se u genetskom horoskopu Švajcarske nalazi u znaku Vage. Naime, znak Vage simboliše slatkiše, a Švajcarska definitivno nema odgovarajuću konkurenciju kad je proizvodnja čokolada (Vaga) u pitanju. Teško da neko može poreći da su njene čokolade (Vaga) savršene (Devica)!

Devica mushkarac kao ljubavnik

Oprezni i promisljeni, mnogi ih potpuno neopravdano smatraju dosadnim, cak i u intimnom gnezdu. Ali to nije istina. Niko kao Device ne zna tako majstorski da sakrije emocije i strast, ali kada ih pokaze dolazi do vulkanske erupcije! Vole seks i uzivaju u njemu, ponekad toliko da iznenade svoje partnere koji su ih do tada smatrali kontrolisanim. Ali posle igre pokazuju svoju "cuvenu" prirodu.. Samo sto se igra zavrsila, a oni su vec jurnuli prema kupatilu. Odmah se tusiraju, temeljno, od glave do pete, osecajuci se "prljavo".. Ovakvim netakticnim ponasanjem vredjaju partnerku, kojoj nije jasno zasto tako mahnito ispiru svaki trag uzbudljivog sjedinjavanja..

D E V I C A

1. Po statistici Device su najstrastveniji citaoci ljubavnih romana. Posto psiholozi isticu da ljudi izborom literature nadoknadjuju ono sto im nedostaje u zivotu, cini se da su one zeljne ljubavi i romantike.

2. Tesko osvojive tvrdjave… Zaljubljene Device ce prvo naci razloge protiv upustanja u vezu, da bi se tek nakon analize partnerovih vrlina i mana prepustili zovu srca.

3. Premda ne vaze za mastovite ljubavnike i ljubavnice, Device su prve koje ce se upustiti u proucavanje seksualnih tehnika do detalja. "Kama sutra" imaju u malom prstu!

4. Po istrazivanjima na polozajima rukovodilaca americkih kompanija i banaka one zauzimaju drugo mesto, ali ga dosezu negde oko pedesetog rodjendana.

5. One imaju najosetljiviji probavni sistem. Po pravilu njihov zeludac luci visak zeludacne kiseline, pa cesto oboljevaju od cira na zelucu.

6. Device su neznatno zastupljene u populaciji alkoholicara i narkomana. Razlog tome je njihovo izbegavanje sredstava koja bi mogla da poremete racionalno prosudjivanje ili podstaknuti nepremereno ponasanje.

7. Za resavanje svakodnevnih problema potrebno im je vise vremena nego pripadnicima drugih znakova Zodijaka. Oni previse paznje posvecuju detaljima i analizi, usled cega sporije sagledavaju celinu problema.

Zhena Devica kao ljubavnica

Zenu Devicu nije lako zbuniti, ona, u bilo kojim uslovima stoji cvrsto na svojim nogama. Jedna je od onih na koju se odnosi fraza: gledaj ali ne diraj! /…do odredjenog momenta…/ Ne podnosi prenagljivanje, nestrpljenje i povrsnost. Tek nakon sto muskarac ispunu njene uslove ona ce poceti da se otvara poput cveta i nadvladace svoju sumnjicavost. Njeno koracanje prema slatkim strastima je vrlo sporo i otezano. Jednom kad odluci da se da, necete se razocarati. Ona vec samim poljupcem moze da izludi muskarca a nastavku da i ne govorimo…
Ali nemojte da se iznenadite ako predlozi tusiranje ili kupku za dvoje pre glavne akcije. To produzava predigru i zadovoljava njenu potrebu za cistocom. Mozda ce vas dobro "oribati" pre nego sto vam dozvoli bilo kakav kontakt. Nemojte da se uvredite. Takve su Device! Opustite se i uzivajte..

Devica u poslu

Device često mogu da nađu zaborav u poslu kojim se bave.Tihe su, povučene, promišljene i uživaju u poslovima u kojima se zahteva pažljivo planiranje i usklađivanje mnoštva detalja.Imaju razvijenu sposobnost da zapaze svaku sitnicu i vrlo retko im nešto promakne.Sposobni su organizatori, precizni i brzi.Imaju istančan smisao za analizu, pa su odlični kritičari, matematičari, programeri, bibliotekari, službenici, savetnici i tehničari.Njihova priroda ih često usmerava ka književnosti, literaturi, kao i naučnom radu.Ne podnose rasejanost, haos, greške i nesvesno unose red svuda gde se nađu.

Ajde ja malo ozbiljnije da pisem,posto vidim da ima mnogo kontradiktornosti ....

Ja ne znam kom znaku pripadam po karakteristikama .... mislim ok , ja sam devica podznak jarac,ali....

Nisam nesto pedantna,ne vodim racuna o frizuri,zapravo mrzi me da se feniram svaki dan.... tesko se naljutim i dosta prastam,jako sam tolerantna,ali kada mi pukne NIKADA vise ni ne pogledam tu osobu.Visoka sam ,tanka ,tamne kose i ociju.Volim da posmatram i slusam ljude,pa da na osnovu toga zakljucim da li su vredni paznje ili ne.Narocito uzivam da slusam pametne i visprene ljude.... Sve me zanima,stalno ucim nesto novo.. Imam cak tri zvanja totalno razlicitog tipa.Nisam bas pricljiva,ja volim kratko i jasno ....

Uzivam da slusam blizance kako pricaju,lazu i mazu ..... mmmmmmm , ja to nikada ne bih umela tako.Ljubomorna sam na mogucnost blizanca da se distancira od problema,nekada mozda i previse.
Ja sam drugacija.Previse sam osetljiva i rasplacem se na svaciju suzu ..... na crtic ..... Ali isto tako nikada ne igram dvostruku igru.Iritira me da sam sa osobom super dok je prisutna,a cim okrene ledja da pljujem.Ne,ja sve kazem odmah.Cesto mozda imam probleme,ali to je jace od mene.Cak toliko nemam kocnice da sam koliko prema sebi toliko i prema drugima kriticna.Mislim ne trazim dlaku u jajetu,al kazem kada me neko priupita sve sto mislim.Ne guram nos gde mu nije mesto.
Od neprikosnovenog mi je znacaja prostor.Moj svet koji niko ne moze da uzurpira.Vuk samotnjak sam povremeno.Cesto npr. idem u vikendicu (kada moji ne idu naravno) sama i uzivam u toj samoci u kojoj opet i nisam tako sama,jer tu su setnje u zoru i stapanje sa prirodom satima sedeci na korenu drveta koji izbija iz zemlje.

Evo necega,pa ako neko moze da mi pojasni mene.... hvala unaprred.

http://img223.imageshack.us/img223/8224/14497jx8.jpg

Ja sam drugacija.Previse sam osetljiva i rasplacem se na svaciju suzu ..... na crtic .....

Poshto ti je ascedent Jarac,
znachi da ti je "ogledalo" Rak!
To je neshto chemu tezhish kao
lichnost.. Nadam se da me
razumesh.. :?

Zato se tako lako rasplachesh i
prilichno si emotivna, za razliku od
Jarcheva koji, sigurno to i jesu, ali
imaju tu manu da trpe emocije u sebi. ;)

Cesto npr. idem u vikendicu (kada moji ne idu naravno) sama i uzivam u
toj samoci u kojoj opet i nisam tako sama,jer tu su setnje u zoru i
stapanje sa prirodom satima sedeci na korenu drveta koji izbija iz zemlje.

E, evo je vetj Jarac. ;)

Back