KO SU DEVICE?

:ljutko:

Tako sam ja okružena Ribama... I Ovnovima... I Vodolijama.

Roditelji Ribe, oboje... (Mama Mesec i Venera u Ovnu, tata asc Ovan Mars u Ovnu na Asc). Mama Asc Vodolija, tata Mesec u Vodoliji.

Reče mi jedna astrolog komšija kad sam bila klinka...

Ja ga pitam:
-Pa, hoću se ja izvući iz ovoga nekako?
-Teško... Tebi su dve Ribe zamrsile konce... :fdlan:

Da vodolije nisu cvećke...
Znam po sebi...:lol:
Jedino sam dobra keva (valjda zbog asc i Meseca u Lavu) i prijatelj...
Inače sam :roll:

A muž mi je podznak Ribe - Vaga/ribe...:zcepanje:

Čim vidiš da si okružen Ribama, treba da znaš da si u nekom sranju. Jer njih privlači sranje.

Ljudi koji su okruženi Ribama, kad sagledaš, uvek možeš reći da su nekako jadni... Ima nekog jada sa njima... Jer inače ne bi privlačili Ribe.

Slično je i sa Devicama. Čim ih imaš puno oko sebe, znaj da imaš probleme, jer nas privlače problemi.

To su ti pomagači, isclitelji izlečitelji, popravljači, koji su došli da ti pomognu (verovali ili ne :rotf: )...

A čim neko oseća da treba da ti pomaže, znači da... :mrgreen:

Čim vidiš da si okružen Ribama, treba da znaš da si u nekom sranju. Jer njih privlači sranje.

Ljudi koji su okruženi Ribama, kad sagledaš, uvek možeš reći da su nekako jadni... Ima nekog jada sa njima... Jer inače ne bi privlačili Ribe.

Slično je i sa Devicama. Čim ih imaš puno oko sebe, znaj da imaš probleme, jer nas privlače problemi.

To su ti pomagači, isclitelji izlečitelji, popravljači, koji su došli da ti pomognu (verovali ili ne :rotf: )...

Meni su muž, otac, brat i bratov sin Lavovi
Keva i ja Strelčevi
a Ribe volim

Kuku meni ako mi je takva pomoć potrebna... :sad2:

Ček, ali ne kapiram... Skoro sve probleme koje imam došli su od njih ili sa njima...:eek:

Znači, moj problem je što bih umrla od dosade da nema njih da mi prave ozbiljna sraanja...:rotf:

Ili ja imam neki još veći problem? :zeek:

Ovo je istina.
Imam druga sa Venerom u Ribama, kad god je neko u nekoj krizi eto njega. :D

Dok sam citala ako nam se recimo u tom periodu zivota pojavljuju i srecemo ljude sa npr. Asc-om u Ovnu, ukazuje nam neki nov pocetak koji je blizu da se desi. Asc u Skorpiji-neka nesreca.
Asc u Lavu-period sledujuce pobede, zabave i slicno.

Ja sam okruzena ljudima sa Asc-om u Devici, ne znam sta da mislim. :mrgreen:

E, kako je to zanimljivo. Kkao je život pun znakova pored puta...

Ja sam recimo život promenila u proteklih par godina...

Prvo se pojavio Asc Škorpija, posle koga je nastao totalni krah i preporod... Zatim su počeli (u poslednje dve i po godine) da se pojavljuju Asc Ovnovi. I jeste, ovo je novo poglevlje u mom životu. I sama sam počela više da slušam to svoje ovnovsko Sunce na Asc. Valjda učim od njih, šta znam.

A inače mi je Asc Lav i Vaga čest u životu. Sad su počeli Blizanci da mi se pojavljuju često...

- - - - - - - - - -

Ne uvek, veruj mi... :(

Hehe, ma znam... Sprdam se, ali generalno je tako. Ljudi uvek misle da je problem onaj koji im ukazuje (raznim metodama) na problem...

Mada Device vole da se koncentrišu na probleme kojekakve, smao da ne bi morale da krenu u nešto, jer su prestravljene idejom da nisu savršeno spremne.

Devica mora da radi da ne bi pala u zivotni trans:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Muske Device ne volim,dosadni su mi uglavnom a i detinjasti

- - - - - - - - - -

a kada bih birala kojem znaku bi zadala jedan nokaut to bi bio muskarac strelac i zena riba :mrgreen:
dragom jos ne mogu daoprostim sto ima mesec u strelcu:mrgreen:

E, kako je to zanimljivo. Kkao je život pun znakova pored puta...

Ja sam recimo život promenila u proteklih par godina...

Prvo se pojavio Asc Škorpija, posle koga je nastao totalni krah i preporod... Zatim su počeli (u poslednje dve i po godine) da se pojavljuju Asc Ovnovi. I jeste, ovo je novo poglevlje u mom životu. I sama sam počela više da slušam to svoje ovnovsko Sunce na Asc. Valjda učim od njih, šta znam.

A inače mi je Asc Lav i Vaga čest u životu. Sad su počeli Blizanci da mi se pojavljuju često...

Meni kroz zivot otprilike cirkulisu pet istih znakova na Asc. Mislim da Asc Ribe,Vaga,Vodolija ni ne poznajem. Isto i Asc Jarac nemam nikakvo iskustvo.

Uglavnom sve vreme ili Asc Blizanci i Devica. (Pretpostavljam da oni svuda cirkulisu jer su Merkurovci :D)
Asc Ovan i Strelac jako cesto, to su mi uglavnom najbolji prijatelji

Da, ni ja nemam puno Asc Riba... Bikove isto, ne znam da li znam i jednog...

A što se tiče Sunca... Jbg, Devica ima najviše, pa nije ni čudo što svima smetamo. :zcepanje:

A recimo, većina ovih yt astrologa (ogromna većina, tipa 90%) ima ili Asc, Sunce ili Mesec u Devici... Baš mi je neverovatno to.

Od drugih znakova... Moja Venera se lepo slaže sa Lavovima. Ta neka egocentrična naivnost, razumem to. I Blizanačka blesavost. I želja za lepim i skupim Vage. Riblja sanjivost i tuga. I Škorpijski intenzitet. Te energije imam i razumem ih.

A zavidim Jarčevima... Oni su skroz suprotni od tih mojih energija, i ja se divim toj nekoj sposobnosti nepobuđivanja. Nisu ložači kao ja. :mrgreen: Kao i Vodolijama, njihovoj genijalnosti.

Smatram da jako grešiš sa ovom izjavom. Ja takođe imam mesec u ribama(sunce devica) i brat mi je riba.
To je samo tvoj subjektivni osećaj izazvan gomilom tekstova koje si pročitala i naravno životu koji si proživela.
Ima nas raznih, koji mnogo bolje baratamo sa talentima i darovima koji su nam dati. ;) :p
Koji uživamo u svakom danu, ne pomažemo i ne lečimo druge i ne privlače nas nikakvi problemi i pobogu nismo jadni....

Da, super, drago mije zbog tebe, samo to što pišeš nema veze sa astrologijom. Niti karakteristikama znakova Devica i Ribe. I da pišem na osnovu mnogo pročitanog astrološkog štiva, što bi i trebalo jer sam na temi astrologija.:bye:

Da, super, drago mije zbog tebe, samo to što pišeš nema veze sa astrologijom. Niti karakteristikama znakova Devica i Ribe. I da pišem na osnovu mnogo pročitanog astrološkog štiva, što bi i trebalo jer sam na temi astrologija.:bye:

Hvala, pa sad....ja sam Devica a moj brat je Riba pa nemamo te karekteristike koje si navela. Nisi jedina koja je pročitala mnogo štiva i ovde smo da bi razmenili mišljenja. Smatram da nisi u pravu za onu konstataciju i to je to. :cool:

Na osnovu čega si ti Devica, a tvoj brat Ribe?

Mnogo štiva astrološkog.

Ne, nismo ovde da bismo razmenili bilo kakva mišljenja, nego na temu astrologije.

Arhetip Device je lekar, pomoćnik, neko ko traži probleme i rešava ih. Razumne glave, praktično, na najbolji mogući način.

Arhetip Riba je iscelitelj, neko ko oseća jad i pomaže u isceljenju najviše empatijom i razumevanjem, stavljajući najčešće sebe, uplićući sebe i žrtvujući sebe u tom procesu. A to znači da će upasti sam u ta sranja u kojima se nalazi osoba kojoj pokušava da pomogne.

Dakle, to nije moja konstatacija, nego osnovi astrologije.

Poslednja izmena:
Na osnovu čega si ti Devica, a tvoj brat Ribe?

Mnogo štiva astrološkog.

Ne, nismo ovde da bismo razmenili bilo kakva mišljenja, nego na temu astrologije.

Arhetip Device je lekar, pomoćnik, neko ko traži probleme i rešava ih. Razumne glave, praktično, na najbolji mogući način.

Arhetip Riba je iscelitelj, neko ko oseća jad i pomaže u isceljenju najviše empatijom i razumevanjem, stavljajući najčešće sebe, uplićući sebe i žrtvujući sebe u tom procesu. A to znači da će upasti sam u ta sranja u kojima se nalazi osoba kojoj pokušava da pomogne.

Dakle, to nije moja konstatacija, nego osnovi astrologije.

Na osnovu datuma rođenja....

Ajmo ovako Simbol device je devojka sa klasom pšenice koji simbolizuje znanje ubrano na poljima iskustva... Ne traži devica probleme, nego iskustva. A probleme koji se dese usput rešava kako si navela.
Ribe nisam istraživao puno, samo šta sam uživo mogao da sagledam kod pripadnika tog znaka je da su jako inteligentni.

Tema se zove Ko su Device? ti si iznela svoje mišljenje
Ja kažem nije tako. Radim sam 4 device na poslu(3 avgust 1 septembar), devojka mi je devica(avgust) i još par prijatelja.
Znači Devica sam i provodim dosta vremena sa devicama. I niko nije takav. Prelistaj ti to štivo još jednom...

Datum rođenja nije dovoljan.

I ja sam Sunce i Asc Devica pa me to opet ne čini dominantno Devicom.

Devojka koja simbolizuje Devicu dolazi čamcem na obalu, u jednoj ruci drži klasje (hranu), a u drugoj lek. Dolazi da ti pomogne. Praktično: da te nahrani, i izleči. Isceliteljstvo je oblast više Riba, a psihologija Škorpija.

Ok, i analogija iskustva je tačna, jer je Devica znak usavršavanja.

Znak koji TRAŽI iskustva je Strelac, Devica nije znak sticanja iskustava, nego obučavanja u raznim veštinama. Ona se čak plaši da krene u nešto ako nije perfektno pripremljena, dok Strelac ide u sve, i ako padne, on je srećan jer je iz toga nešto naučio.

Devica traži probleme, jer je to znak rešavanja problema, matematika itd.

Ti ne znaš osnove astrologije, pričaš neke svoje utiske, tako da ne možemo razgovarati, pozdrav.

Poslednja izmena:
Datum rođenja nije dovoljan.

I ja sam Sunce i Asc Devica pa me to opet ne čini dominantno Devicom.

Devojka koja simbolizuje Devicu dolazi čamcem na obalu, u jednoj ruci drži klasje (hranu), a u drugoj lek. Dolazi da ti pomogne. Praktično: da te nahrani, i izleči. Isceliteljstvo je oblast više Riba, a psihologija Škorpija.

Ok, i analogija iskustva je tačna, jer je Devica znak usavršavanja.

Znak koji TRAŽI iskustva je Strelac, Devica nije znak sticanja iskustava, nego obučavanja u raznim veštinama. Ona se čak plaši da krene u nešto ako nije perfektno pripremljena, dok Strelac ide u sve, i ako padne, on je srećan jer je iz toga nešto naučio.

Devica traži probleme, jer je to znak rešavanja problema, matematika itd.

Ti ne znaš osnove astrologije, pričaš neke svoje utiske, tako da ne možemo razgovarati, pozdrav.

Nije ni bitno.... Ego ti je kao Jupiter.... Rešavaj ti probleme a ja ću da tragam za iskustvima z:) z:)

Puno takvih kao ti pišu na astro temama, a u stvari pišu kako mali Perica zamišlja astrologiju.

I kad im kažeš da to nije astrologija nego njihovo neznanje iste, onda spominju ego itd.

Trebaju godine da naučimo neke osnove astrologije.

Devica nije radost života u tom klasičnom smislu itd. Prosto taj arhetip predstavlja nešto drugo. Ako ti to nije jasno, onda ti astrologija nije jasna.

Nisam siguran kad smo izglasali da si ti merilo poznavanja astrologije?
Energija znaka koju smo primili rođenjem ne može definisati ličnost(a još manje upravljati njome), nego samo može u trenucima odsustva svesti preuzeti kontrolu ( kao auto-pilot na avionu)
Ali i u tim slučajevima kad je taj auto pilot na delu, to su tako neke trivijalne situacija, skoro beznačajne za naše biće i energiju i duh i moć...
Ja sam sam krojač svoje sudbine, života energije. Sav spoljni uticaj je za ljude koji nisu sposobni sami upravljati sobom!
Ja biram, ja donosim odluke i to nema nikakve veze sa Devicama, Lavovima Škorpijama nego sa mojom svešću, intelgencijom i životom koji sam živeo do današnjeg dana...
Da ne dužim, smara me tvoj pristup... poz

Mene smaraju ljudi koji se trpaju da komentarišu na teme o kojima pojma nemaju. Smara me kad neka astrološka neznalica komentariše moje postove na temu astrologije, pa treba da se spuštam na njihov nivo i da objašnjavam, a ne razumeju me, jer ne razumeju jezik astrologije. (Tako da komentare na moje postove poput tvojih više neću udostojavati odgovora.)

Nije teško iz tvog pisanja videti da ne znaš osnove. Za to ne treba biti seritifikovani astrolog.

Back