ko studira filozofiju?

ja to svejedno moram da naucim, bice na ispitu :D

Научи овај Шопенхауров цитат о Хегелу и понови га на испиту:

Hegelova takozvana filozofija jeste jedna kolosalna mistifikacija koja ce nasem potomstvu davati neiscrpnu temu za sprdanje s nasim vremenom. To je pseudofilozofija koja koci sve duhovne snage, zagusuje svako stvarno misljenje i na njegovo mesto posredstvom najgore zloupotrebe jezika, stavlja najispraznije , najbesmislenije , najnemisaonije, dakle najzaglupljujuce mlacenje prazne slame.

Ko moze da cita njegovo najhvaljenije delo, takozvanu Fenomenologiju duha a da se pri tom ne oseca kao u ludnici - tamo i spada.

citat Sopenhauer

Hahahahahahaha, ekstra

Si ti normalna-to je Fenomenalno rečeno...:mrgreen:
(Ali stvarno...pokušao sam na nekoliko iskaza leksičku dekonstrukciju,doduše na slabom
prevodu na rvatski-ne ostaje ništa smisleno-njegove građenice su gore od bilo kakvih
metaforičnih izraza i najirealnije postmoderne poetike izražavanja...Stvarno-pokušaj zamagljivanja...
Možda su ti složeni izrazi u umu Hegelovom i imali složena značenja-najmanje je da ih nije uspeo
preneti drugima...:()

Ja studiram diplomatiju al imam filozofiju kod profesora teologije (¿?) i ako izvucem Hegela kao ispitno pitanje, ja ne znam sta cu od muke ne mogu ono evo bogami, moram i ja citirati Sopenhauera, a i taman ce mi ustedeti vreme jer Hegel obuhvata TRI ISPITNA PITANJA

Ozi ti trebaš popiti otrov od kukute jer kvariš omladinu :D

Ako Ozi uđe u istoriju,razvijaćemo naš razum na temeljima predstave našeg uma i dostići ćemo takvo shvatanje predstave našeg istorijskog razuma
da ćemo konačno shvatiti (sintezu)Šopenhauerovog mišljenja o Fenomenologiji duha...
Tada će predstava o našem razumu biti našem razumu razumljiva...
Jedino će Hegela i dalje biti teško razumeti-on je vanistorijski um...:hahaha:

Danas u školi...bilo predstava...odbrana Sokratova...na početku nisam mogao ništa vidjeti...koliko se svjetine naguralo....kako je predstava odmicala....svi su odlazili....ne znam uopšte zašto pokušavaju....da približe filozofiju svima...kad ona jednostavno nije za sve...a uostalom i ja se nekad razočaram....ali u njoj ja vidim jedinu istinu...možda i nije tako...bog zna....zatucani vjerski fanatik :mrgreen:

Nema ni Alima na trgu....

Back