Ko peva ovu pesmu?

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pesmu sam čuo u kafaću u gradu pre 2h..Jos sam pod utiskom pesme..Mislim da je peva Keba ( ali nisam siguran)..
Uglavnom u pesmi se pominju mnoge naše reke, planine i gradovi širom bivše Jugoslavije i na kraju stih ... "Bila jednom jedna zemlja, zvali smo je Juga."
Tako nešto...
Može pomoć? Pesma je zaista prelepa!
Inace nije Kebina.

Pre nekih mesec dana bio sam u Banja Luci kod babe i dede i na tv sam video reklamu na RTRS ( Radio Televizija Republike Srpske) mlade momke i devojke u narodnoj nosnji (činimi se da je nošnja sa Grmeča) kako igraju i to traje par sekundi i onda reklame prestaju..Voleo bih to ponovo odgledati. Da li zna neko da li ima na youtubu? Baba i deda kažu da se to pojavljuje stalno kad treba da počnu i završe reklame na tom kanalu..

Pozdrav svim članovima foruma!
Molim za pomoć.
"...zgužvana maramica umesto lica..."
ko je izvođač,pesma?
Hvala unapred na odgovoru.
Majka mi je rekla kako je svojevremeno kada je bila u srednjoj školi pre škole na radiju čula pesmu sa tekstom “… zgužvana maramica umesto lica prljave čaše u očima… “ na sta sam pomislio da je sigurno neki deo pogresno cula/zapamtila ali evo postoji jos neko ko je cuo taj tekst… da li neko ima predstavu koja bi pesma to mogla da bude?

Majka mi je rekla kako je svojevremeno kada je bila u srednjoj školi pre škole na radiju čula pesmu sa tekstom “… zgužvana maramica umesto lica prljave čaše u očima… “ na sta sam pomislio da je sigurno neki deo pogresno cula/zapamtila ali evo postoji jos neko ko je cuo taj tekst… da li neko ima predstavu koja bi pesma to mogla da bude?
jz kog zanra ,narodna ?

Back