Ko ne veruje suzama dece sa Kosmeta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
srbija do grcke:
cekamo da se promeni konstelacija sila, ili ne mora ni to, moze da izbije neko zesce sranje na globalnom nivou pa o siptarima neci imati ko da brine. u tom slucaju ne mora nista ni da se radi, jer ce se oni sami razbezati. zelim da naglasim da pod ovim mislim na teroriste, a ne na obican narod.

ti nikada nisi video siptara i zato tako pricas...
reko ja da si za politiku

srbija do grcke:
cekamo da se promeni konstelacija sila, ili ne mora ni to, moze da izbije neko zesce sranje na globalnom nivou pa o siptarima neci imati ko da brine. u tom slucaju ne mora nista ni da se radi, jer ce se oni sami razbezati. zelim da naglasim da pod ovim mislim na teroriste, a ne na obican narod.
Pa to može da se desi i za 300 godina... Zar ne misliš da ako već smišljamo neki plan, da treba da se usredsredimo na neku kratkoročniju varijantu?

srbija do grcke:
moraces onda velikog dela naroda da se resis jer su oni tako redom vaspitsvsni.

south:
podrzali su onog mrtvaka u pogresnom trenutku,
i zajedno delili vlast u najgorem trenutku za zemlju.
ne,nisu oni od juce

A stvari bi ko bile drugacije da nisu podrzali Slobu? Narod je ogromnom vecinom podrzavao Slobu tokom rata (to se desava svuda jer se ljudi homogenizuju oko lidera iz osjecaja patriotizzma). Eto bar nisu bili u Njemackoj na raznim televizijama dok je Njemacka razarala Srbiju kao neko drugi... :wink:

Obersturmfuehrer:
posto ne mogu da se deklarisem kao hriscanin pravoslavac, mozda i ne mogu da razumem toliko kukanje za tim crkvama.
strasnije od unistavanja svetinja je unistavanje istorije, ma cija ona bila.
sem toga, nije pravoslavlje unisteno, vec gomila GRADJEVINA, a one se daju izgraditi ponovo...

ne znam koje si vere, ali ovo sto si rekao je toliko sramno i mislim da ovo ne bi rekao ni neko ko je paganske vere. te "gradjevine" su najvece srpske svetinje i ja kao pravoslavac nikad ne bih rekao za tadz mahal da se izgraditi novi ukoliko bi bio srusen, ili onu aju sofiju, ili nesto trece, niti mislim da je demokratski to sto su iz iraka nestale stotine hiljada glinenih tablica iz starog veka. ne znam kako ce se ponovo izgraditi nesto sto je iz trinaestog veka, malo to ne mogu da shvatim. kao kad bi ja tebi otkinuo ruku i kazem ti napravicu ti novu ne brini se.

UofC:
Partenon citav? :shock: Partenon su unistili turski i venecijanski neandertalci jer u o istoriji i umjetnosti ocigledno brinuli koliko i ti. Ostao je samo kostur, a danas pokusavaju da ga obnove od komada koje su nasli na tvrdjavi.

Pa ti govoris o tome kao da su srusene nekakve supe a ne crkve.

Naravno da nije kraj srpske istorije a jednog dana Siptari ce proklinjati dan kad su poceli da ruse srpske crkve.

ajde, nemoj skroz bukvalno da se hvatas za svaku moju rec...
ali, eto, tamo je kostur, i eto, k'o sto kazes, pokusavaju da ga obnove...a da je on srusen do temelja, da li bi mi zaboravili sve grcke mitove i legende?
pa naravno da ne bi, totalno rusenje partenona bi samo islo a stetu tim neandertalcima i ni malo ne bi umanjili lepotu grcki mitova..

UofC:
A stvari bi ko bile drugacije da nisu podrzali Slobu? Narod je ogromnom vecinom podrzavao Slobu tokom rata (to se desava svuda jer se ljudi homogenizuju oko lidera iz osjecaja patriotizzma). Eto bar nisu bili u Njemackoj na raznim televizijama dok je Njemacka razarala Srbiju kao neko drugi... :wink:

pa sto onda pitas da oni nemaju veze sa kosovom???
i sa krajinom...?
a vi ste prekinuli na vreme sa budalom i zato to imate

srbija do grcke:
ne znam koje si vere, ali ovo sto si rekao je toliko sramno i mislim da ovo ne bi rekao ni neko ko je paganske vere. te "gradjevine" su najvece srpske svetinje i ja kao pravoslavac nikad ne bih rekao za tadz mahal da se izgraditi novi ukoliko bi bio srusen, ili onu aju sofiju, ili nesto trece, niti mislim da je demokratski to sto su iz iraka nestale stotine hiljada glinenih tablica iz starog veka. ne znam kako ce se ponovo izgraditi nesto sto je iz trinaestog veka, malo to ne mogu da shvatim. kao kad bi ja tebi otkinuo ruku i kazem ti napravicu ti novu ne brini se.
tako je..i pagan se protivi divljackom rusenju crkava i verskih objekata od velikog kulturno istorijskog znacaja...

serb_pagan:
smrdljiva sushtina su vucurevic,miljkovicka i ostali nacionalisticki medijski olosh,koji ne prezaju ni od chega u vrsenju svog svetog zadatka "nacionalne mobilizacije" oko ustava...gledao sam emisiju,i bilo je krajnje neukusno,u najmanju ruku ono sto je miljkovicka radila deci..pred celom srbijom je deci kopala po ranama..deca su plakala,a miljkovicka je u patriJotsko-nekrofilskom zanosu i dalje nastavljala po starom,podsecajuci decu na strahote koje su dozivela i insistirajuci da joj opisu sav uzas koji osecaju...surova zloupotreba dece radi sticanja jeftinih poena..nisko i bedno

To je samo tvoj stav, koji se ne moze argumentovano objasniti. Deca sa tim ranama i secanjima zive.
Jel to znaci da si ti za to da ne znamo kako zivi nas narod na KiM?
Ako nisi, kako mislis da bi drugacije saznali?

"...Bolje od svih političara, efektnije od svih reportera, ova deca su opisala strašnu golgotu kroz koju Srbi na Kosmetu prolaze evo već osmu godinu.Deca sa Kosmeta su u sat vremena intervjua učinila više na spoznavanju istine o kosovskoj tragediji od većine TV emisija i priloga koji su na temu srpske kosovske tragedije do sada napravljeni..."

jomini:
Pa to može da se desi i za 300 godina... Zar ne misliš da ako već smišljamo neki plan, da treba da se usredsredimo na neku kratkoročniju varijantu?

pa nas problem i jeste u tome sto nam je cela politika kratkorocnog karaktera umesto da planiramo sta cemo za 10, 20 ili 30 godina. nije nas briga sto ce nas za 50 godina biti 4, 5 miliona ako nastavimo ovim tempom da se razmnozavamo. to je jedan primer.

Obersturmfuehrer:
ajde, nemoj skroz bukvalno da se hvatas za svaku moju rec...
ali, eto, tamo je kostur, i eto, k'o sto kazes, pokusavaju da ga obnove...a da je on srusen do temelja, da li bi mi zaboravili sve grcke mitove i legende?
pa naravno da ne bi, totalno rusenje partenona bi samo islo a stetu tim neandertalcima i ni malo ne bi umanjili lepotu grcki mitova..

To nije poenta...Poenta je da su sve to kulturna blaga, kao i Ilijada, ili Gracanica itd. koja trebaju biti zasticena od nacija koje jos uvjek zive u srednjem vjeku.

srbija do grcke:

Tako je iz tog grma su i oni nas sačekali u isti će i da se vrate.
Treba čekati i ponešto i raditi neće sve samo da dođe ali će biti.

urospo:
To je samo tvoj stav, koji se ne moze argumentovano objasniti. Deca sa tim ranama i secanjima zive.
Jel to znaci da si ti za to da ne znamo kako zivi nas narod na KiM?
Ako nisi, kako mislis da bi drugacije saznali?

"...Bolje od svih političara, efektnije od svih reportera, ova deca su opisala strašnu golgotu kroz koju Srbi na Kosmetu prolaze evo već osmu godinu.Deca sa Kosmeta su u sat vremena intervjua učinila više na spoznavanju istine o kosovskoj tragediji od većine TV emisija i priloga koji su na temu srpske kosovske tragedije do sada napravljeni..."

deca su nemilosrdno iskoriscena u svrhu povecanja gledanosti one bljuvotine od miljkovickine emisije i nacionalne mobilizacije oko ustava...miljkovicka je rovarila deci po ranama,nemilosrdno,dok su deca plakala i maltene je preklinjala da prestane...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back