Ko je vlasnik???

koje vlasnik mandata

• Ukupno glasova
    29
  • Anketa je zatvorena .
Не могу да верујем колико на овој теми има анархистичких и у ствари антидемократских схватања.
Па људи ако је неко изабран на ЛИСТИ НЕКЕ СТРАНКЕ а те листе обично носе ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ПРЕДСЕДНИКА СТРАНКЕ - онда је мандат страначки а не посланика.

Онај ко жели да има СВОЈ МАНДАТ - НЕКА ИЗВОЛИ ПА НЕКА СЕ САМОСТАЛНО КАНДИДУЈЕ И АКО ГА НАРОД ИЗАБЕРЕ ОНДА ЈЕ МАНДАТ ЊЕГОВ...

Знаш, почињеш да ме разочараваш ...

Свака нормална политичка партија има свој Статут и Програм ....
Статутом је решен начин унутарстраначког деловања,
а Статутом општег деловања Странке ...

Ко жели да се придржава Програма и Статута он је члан,
ко не жели, широко му поље ...
Нека оснива другу странку,
нека се прикључи некој, већ постојећој
чији Програм му више одговара ...

Али не може са собом однети мандат који је добио за време док је био у странци ...

То ти је исто као када би неки програмер
који је радио рецимо у Микрософту на развоју неког програма, неке апликације
сада желео да све што је направио понесе са собом кући
или у неку другу кућу ???

Или да рецимо ВД Директор прогласи да је предузеће његово власништво ...

Vidi, u pravu si, samo se ne hvataš za ono iz mojih postova za šta bi trebalo... Ja se onda pitam šta će nam ovoliko poslanika. Koja je njihova svrha (u ovolikom broju)?
Ta priča da moraju da zađu u sve krajeve države meni ne pije vodu... Time nek se bave lokalne vlasti. Dakle, čemu ovoliko njih u parlamentu, ako je sve tako kako kažeš, a jeste?

Znači slažem se s tobom u načelu, ali to što sam pisao je izvedeno iz činjenice da imamo više poslanika nego što bi trebalo, a s obzirom na način funkcionisanja parlamenta i vlasništva nad mandatom.

Vidi, u pravu si, samo se ne hvataš za ono iz mojih postova za šta bi trebalo... Ja se onda pitam šta će nam ovoliko poslanika. Koja je njihova svrha (u ovolikom broju)?
Ta priča da moraju da zađu u sve krajeve države meni ne pije vodu... Time nek se bave lokalne vlasti. Dakle, čemu ovoliko njih u parlamentu, ako je sve tako kako kažeš, a jeste?

Znači slažem se s tobom u načelu, ali to što sam pisao je izvedeno iz činjenice da imamo više poslanika nego što bi trebalo, a s obzirom na način funkcionisanja parlamenta i vlasništva nad mandatom.

Питање броја Посланика је заиста нешто о чему би требало дискутовати ...
Много - Мало није питање ...

Прави проблем је да ли обављају функцију за коју су бирани ...

Да ли су пуки страначки апратчици којима је једини посао да дођу на дан гласања,
убаце картицу у "посланичку јединицу"
и притисну "одговарајући тастер"
или су стварни "посланици",
они које је народ са одређене територије изабрао да заступа њихове интересе ...

Да ли би требало увести дводомну Скупштину или се задржати на овом решењу ???

Mogao bih iz ovoga da zaključim da sam sa tvoje strane do sada imao respect.
Drago mi je, premda nikad ne bih rekao. :hvala: :mrgreen:

И до сада, и од сада ...
Постови су ти разумни, аргументовани ...
Не пљујеш, не вређаш, не спамујеш ...
Имаш своје мишљење и браниш га ...
Негде се сложимо, негде не ...
Наравно да имаш respect.
Заслужио си га ...

А то што ја тебе или ти мене негде "окрпимо", - то је Форум, Крста ...

:ok::ok::ok::ok:

Ok, ali da se ne lažemo - Nikolić bi leteo u tom slučaju i njegov bi mandat bio dat nekom drugom, pa bismo imali suprotan problem - Šeki odlučuje šta ćeš da misliš, a ako ne želiš tako, bićeš zamenjen nekim drugim podobnijim poslanikom.

Tako se narušava svrha postojanja poslanika, te ja ne vidim razlog da mi imamo više od 30 poslanika u parlamentu, a da se lokalnim problemima bave odbornici i to je to...

nesto sam slicno i ja rekao, ali se potpuno slazem sa svim tvojim postovima na ovoj temi.

Back