Zoran Jov
Elita
- Poruka
- 16.194
Nisam nimalo promašio temu. Kao prvo, za sve te toerije o tajnoj svetskoj vladi, masonima i moćnicima iz senke potreban ti je dokaz. Meni nije potreban nikakav dokaz. Sve se radi iz razloga zbog kojeg se uvek radilo: vlasti, para i teritorija, kako bi se uzelo još više vlasti, para i teritorija, kako bi se uzelo još više vlasti, para i teritorija i tako dalje. Ne veličam nikakvog zlikovca Miloševića niti njegov režim, jer mi je potpuno svejedno ko je na vlasti. Ako je sposoban da obezbedi i održi normalan život za svoje građane i seljake, šta mene briga ko je i kakav je ili što neko ko laje bez potrebe povremeno nestane? 5. oktobar nije bio nikakva revolucija, jer se zna i dobro je poznato šta se dešava u revolucijama. Primer: francuska revolucija. Ovo kod nas je bilo samo restrukturiranje takozvane elite, odnosno preraspodela para i vlasti između polupismenih primitivnih geaka. Inače SPS ne bi učestvovao u vlasti ni sa DS ni sa SNS, jer ne bi imao ko da učestvuje.
Ti mašiš temu, jer pokojnog Đinđića prikazuješ kao manje zlo. Svojevremeno sam zauzimao prilično visoku poziciju u DS tako da znam ko je i šta je bio i kako se ponašao. Dovoljno je reći da je to poprilično odudaralo od slike koja je u njemu postojala u spoljašnjosti. Ti aboliraš od odgovornosti bagru koja se dočepala vlasti (pravi Machtergreifung) i koja je zakucala eksere u sanduk koji je napravio Milošević.
I stvarno, zašto su spaljeni glasački listići 5. oktobra? Zar nije bilo logičnije izneti ih napolje, obrazovati komisiju, prebrojati i reći: evo, istina je to što pričamo? Gde su one milijarde sa Kipra? Netragom nestale, veliki stručnjak Dinkić nije umeo da ih nađe? Gde su 33.5 milijarde dolara duga koje je bagra uzela od 2000. naovamo? U šta su uložene? Zašto i dalje, tokom ovih 15 godina, i dalje prosečno 11 000 mladih godišnje beži glavom bez obzira iz Srbije? Što reče Lord Marshall, these are the things I need to know. Pusti belosvetske zavere i vlade u senci, konkretne svakodnevne stvari su bitne.
Dobro, možda jesi malo promašio temu. Kao prvo, nisu to nikakve teorije, ili kako ti veliš “toerije” o tajnoj svetskoj vladi, masonima i moćnicima iz senke, već priča koja je mnogo puta potvrđena. Meni nije potreban nikakav dokaz ni za šta, jer ja nisam ministar u toj vladi, ili bilo kakav politički faktor, a dokazi ti se nalaze na svakom koraku. Uzgred, ovo je podforum Teorije zavera, pa samim tim na pravom smo mestu. Na podforumu Politika neću mnogo da pišem, jer se tamo skupljaju pretežno prostaci i izmanipulisani ljudi, koji se vređaju međusobno zbog lopte koju su im šutnuli političari, dok oni otimaju njihov novac i njihovu budućnost, i smeju im se u lice. Naravno da se sve radi iz razloga zbog koga se uvek radilo, odnosno zbog moći, vlasti, novca i teritorija, kako bi se osvojilo još više moći, vlasti, novca i teritorija... i tako unedogled. Dobro je ako ne veličaš nikakvog zlikovca Miloševića, niti njegov režim. Onda se u dobroj meri slažemo, jer i meni je prilično svejedno ko je na vlasti, pošto se ne uzdam ni u jednog jedinog političara, mada mi je draže da na vlasti bude neko ko može negde da ode, i kod koga neko iz sveta hoće da dođe, nego iskompleksirana svinja koja zatvori u kavez i sebe, i građane, i državu, i koga niko ne zarezuje ni 2%. Diskutabilno je to da li je 5. oktobar bio revolucija koja jede svoju decu, ili pak “dešavanje naroda”, ali ne može se smetnuti s uma da je narod masovno izašao na ulice i da u Beogradu nikada nije bilo više ljudi na jednom mestu, da se stvorila kritična masa koju nije bilo moguće razbiti, da čak ni režimska policija ništa nije mogla da učini da bi spasila režim koji je izgubio izbore. Znam šta se dešava u revolucijama kao što su bile Francuska buržoaska ili Ruska boljševička revolucija. Slažem se da je ovo kod nas bilo samo restrukturiranje takozvane elite, odnosno kako kažeš “preraspodela para i vlasti između polupismenih primitivnih geaka”. Slažem se da SPS ne bi učestvovao u vlasti ni sa DS ni sa SNS, jer ne bi imao ko da učestvuje. Ali to opet ukazuje na masone, koji su uvek u vlasti, bez obzira koja je opcija pobedila. Seti se doktora Ivana Ribara. Pred Drugi svetski rat on je bio predsednik Parlamenta Kraljevine Jugoslavije, a posle tog rata bio je predsednik Skupštine Socijalističke Jugoslavije. Sistem se totalno promenio, a isti čovek, samo zato što je mason, ostao je na istom mestu. Evo ti svežiji primer. Pogledaj Rasima Ljajića. On je ministar od 2000. do danas, bez obzira koja opcija osvoji najviše glasova na izborima.
Kao drugo, ja ne mašim temu, jer pokojnog Đinđića prikazujem kao manje zlo. On je to zaista i bio. Manje zlo u tom trenutku, neko koga je svet uvažavao, neko ko je negde išao, sa nekim sarađivao i kod koga je neko dolazio. Šta je Milošević uradio i gde je otišao 90-tih godina prošlog veka. Poslao je Živadina Jovanovića u Severnu Koreju i hvalio se prijateljstvom sa najgorom državom na svetu. Poslao je Šešelja kod Sadama Huseina. I to je sve. Ja nikada nisam zauzimao prilično visoku poziciju u DS, kako ti veliš za sebe, ali jesam bio funkcionerčić u jednom opštinskom odboru u Beogradu, sredinom 90-tih, dok sam studirao arhitekturu, poznajem privatno Borisa Tadića, tako da i ja znam ko je i šta je bio Đinđić, kao i kako se ponašao. Znam da je to poprilično odudaralo od slike koja je o njemu postojala u spoljašnjosti. I sećam se kako su mi starije kolege zamerile što sam na jednom sastanku izneo neke svoje lične političke stavove, a oni me opomenuli; parafraziram: “Momak, ne možeš iznositi svoje lične političke stavove, već samo stavove stranke.” Tada sam shvatio da nisam beskičmenjak, da se ne mogu prodati i kupiti, da politika nije za mene, i okanuo sam se iste. Mi se u osnovi slažemo. Ja ne aboliram od odgovornosti apsolutno nikoga, jer nisam nikakav politički faktor, a posebno ne bilo kakvu bagru, jer sam alergičan na bagru generalno.
I stvarno, glasački listići su spaljeni 5. oktobra zato što je na njima bilo zaokruženo Miloševićevo ime nekoliko dana pre nikada održanog drugog kruga. Nemoguće da to ne znaš kao nekadašnji visoki funkcioner DS-a. Lično sam video listiće na kojima je bilo zaokruženo njegovo ime. Izašli smo na ulice da ne dozvolimo krađu glasova. Komisija je napravljena kasnije i glasovi iz prvog kruga su prebrojani. Rezultate znamo. Glasovi iz drugog kruga se nisu mogli brojati, jer ga nije ni bilo. Hvala bogu da nije. Tada je bilo bitno samo poraziti režimske policajce, koji su plakali kao mala deca, nakon što su na nas ispucali gomilu suzavca i zagušljivca. Kako ćeš prebrojavati glasačke listiće u četvrtak 5. oktobra, koji su na sebi imali datum od nedelje 8. oktobra? Nelogično. Milijarde sa Kipra ukrao je Dinkić... i još neko oko njega. Pa to je valjda svima jasno. Sav novac je neko opljačkao i odneo, a mi se sada raspravljamo na ovoj temi koja političarska svinja je bila u pravu a koja nije. Svi su bagra i tačka. Samo Đinđić je bio manje zlo od Miloševića i to smo valjda dokazali, jer bolje je imati lidera koji negde ide i sa nekim sarađuje, nego nekoga ko ne ide nigde a sarađuje jedino sa Severnom Korejom, najgorom državom na svetu. Pametnom dovoljno, a vidim da si pametan sagovornik. Pravo osveženje za ovu temu, gde povremeno upadnu infantilci kao padobranci i samo kontriraju radi nekih svojih frustracija. Ljudi beže iz Srbije zato što u zemlji u kojoj su zamrznute plate i penzije, a euro mahnito raste, nema nikakve perspektive. Očigledno. Takozvane belosvetske zavere i vlade u senci i jesu za ovaj podforum, a u zaveru ne veruju samo dve vrste ljudi: oni koji su umešani u zaveru i oni koji su budale. Ti nisi ni jedno ni drugo i zato probaj da sagledaš stvari iz pravog ugla, odnosno da vidiš i lice i naličje svih stvari, a ne samo lice. Konkretne svakodnevne stvari su u ovim našim uslovima veoma diskutabilne, a ja sam diskutant koji je najviše pisao po ovoj temi i dao najveći doprinos razotkrivanju nekih tajni. Ajd uzdravlje.
Poslednja izmena: