КО ЈЕ У ПРАВУ?

Ne bismo saznali šta rade tvoji ministri SRS da ovaj čovek nije napravio WikiLeak.

Da je odlučio da ostane Bren do kraja, sve bi bilo zataškano.
Теби треба неки инсајдер да каже шта министри у Србији раде? Нема у Србији поштених министар само можеш гледати шта је иза које владе остало. На пример иза ДОС-а је остала држава без излаза на море ( за њиховог вакта га изгубила) и граница са Косовом, пар стотина метара нових путева и само неколико функционалних фирми као што је ЕПС , Телеком, НИС и Србија гас , све остало тотално холистичко уништење.
 
u Istanbul ti ne treba desetine brava, katanaca i laserskih zraka na ulazna vrata od stan DOK U NJUJORK NI MINSKO POLJE PRED VRATA TI NE POMAZE DA SE SPASIS OD KRIMINALCI I UBICE.
Americki gradjanin mora posedovati citav arsenal oruzja protiv zlocinaca, da bi preziveo od danas do sutra...........
U Ameriku, ne smes ostaviti dete u obdaniste jer ti ga mogu vratiti razneto sa bombe i izresetano sa metkovi.
U Tursku, ako i ima problema (sto je retko) to CIA organizuje kako bi proizvela nemir, haos kod stanovnistvo u Tursku i preusmerila ga protiv Erdogan.
......................kao sto to danas CIA radi po Srbiji u sklopu akcije izazivanja sveopsteg nezadovoljstva i haosa gradjanstva sa ciljem da narod u nekakvim akcijama "1 od 5 miliona"......i slicno, obore VUCICA KOJI JE JEDINA PREOSTALA PREPREKA AMERICKOJ OKUPACIJI SRBIJE.
Sta cekas
Seli se u Tursku

Odmah
 
Глупост, судбина Асанжа ће одредити судбину већине узбуњивача на планети. Судбина Обрадовића глобално не значи ама баш ништа, глобално гледано Обрадовић је нула. Ако хоћеш да делујеш локално прво се треба угледати на наше непријатеље ( Албанце, Хрвате, Бошњаке) па из политике избацити све који због тога што немају удео у неком послу ( а и они би га врло радили радили да су на власти) спремни да угрозе целокупни народ изношењем прљавог веша пре онима који су веома опасни. Значи Ђилас би као и што је радио Шутановац и сада Слина, волео да купује мине по повлашћеној цени и да их скупо препродаје али није на власти па не добија део. Због тога што он од тог бизниса нема ништа он свесно уништава све и тај бизнис али богами угрожава и цео народ.
Кад би то ти идиоти радили зато што заиста желе да спрече корупцију па да кажеш у реду , истрпимо и сутра ће бити боље али не то нијр тако. Мислим само тоталним дебилима није јасно да су они попут размаженог детета које не може добити играчку одлучили да униште све играчке тако да ако не могу они неће ни нико други да се игра.
Da ali ma koliko ovo neverovatno izgledalo i ma šta vam pričali na sastanku MO , neće srbski narod nestati,niti će mu se bilo šta desiti ukoliko se Slina Senior ne bude ugradjivao u prodaju oružija iz državnih fabrika,naime možemo i bez tata Sline iako vama sendvičarima to u ovo momentu zvuči katatrofalno i tragično .
 
Da ali ma koliko ovo neverovatno izgledalo i ma šta vam pričali na sastanku MO , neće srbski narod nestati,niti će mu se bilo šta desiti ukoliko se Slina Senior ne bude ugradjivao u prodaju oružija iz državnih fabrika,naime možemo i bez tata Sline iako vama sendvičarima to u ovo momentu zvuči katatrofalno i tragično .
Значи по теби Запад ће да искористи открића Тепичке и Обрадовића да Србији донесе демократију и не корумпирано друштво и неће му ни на крај памети пасти да то употреби за притисак на садашњу власт како би у замену за помиловање признала Косово под садашњим условима и допустила унитаризацију Босне?
 
Drug i Nacional Komjunista Rolo i ljuba mu Natalija uopste nisu glupi. Oni su manipulativni. Oni znaju da se ovde pojavljuje dijasera u vidu likova kao Nosfi i ja (koji im nikako nisu po volji, jasno i zasto) i nekih drugih likova, koji nisu bash dovoljno upoznati sa stanjem stvari u Srbiji.

E ti su im vazni, jer ti gaje nekakav magloviti, distantni patriotizam prema Srbiji, i bitno je da ih oni dovuku u Srbiju, ili da im objasne da treba raditi u srpskim (citaj izmedju redova: u eSeNeSeS privatnim) interesima. Da konkretizuju taj patriotizam u njihov (partijski i licni) konkretni interes. :kez:

Pogrešno, tvoj drug proliva jeste glup (koliko god bio obrazovan i informisan) i manipulativan jer predstavlja sliku sveta blatantno zanemarujući utvrđene činjenice (drugo je tumačiti ih prema vremenu i kontekstu) a nosfifiku ne spominji jer je sam ukopao svoj kredibilitet iznošenjem motivacija za političke i verske permutacije na osnovi trenutnog afekta i efekta umesto evolucije tumačenja na osnovi konstante principa i principijelnosti.

Ti si sam prilično enigmatičan ali se i sećam da si imao momente ne afektirane iskrenosti o prošlosti i o tumačenju sadašnjosti prema tim iskustvima.

Ako su ti priče o konfrontacijama sa službama i povezanim akterima istinite svaka ti čast na principijelnost, sposobnost i istrajnost.
Ponekad zvuče mnogo maštovito i dramatično kao i bez nekih ključnih elemenata logike ili ne dorecene, ali iz ličnog iskustva znam šta je sve moguće (i zato me ne zanimaju takve tematike kinematografije ni kao zabavna glorifikacija niti kao zabavna de-glorifikacija) ali mi se čini da ponekada ubacuješ ta iskustva i dramu bez relevantnosti tematici.

Nataša i Rolo su ljudi sa mnogo širokim znanjem i dubokim tumačenjem, često vrlo suptilno izraženim, pa ne vidim, i ako se po nekim pitanjima koja bi mogla da se protumače kao apologetstvo režimu ili brozovštini ne slažem, ne vidim elemente (inače ovde česte) sujete i identifikacije.

Što se "maglovitog i distantnog patriotizma" tiče ne vidim relevantnosti sa ovom temom koju postepeno shvatam još od druge polovine 70-ih (kada sam bio u vojsci iz patriotske i aksiomatske anti-komunističke motivacije) dakle mnogo pre agresije 90-ih, niti vidim kvalifikacionu potrebu detaljnog poznavanja "stanja stvari" u Srbiji (pored gubitaka i stradanja osvedočene rodoljubive familije pod brozovštinom) ali pratim i tumačim većinom uzdržan od komentarisanja dnevno-političkih pitanja (uz "reputacije") jer po pitanjima egzistencionalnog stanja moj revanšizam nema svrhe kad su već mnogi naučnici (kao i forumaši) to sve već obradili, današnji kontekst stanja države i naroda i njegov impetus je sada važan.

Da zaokružim vraćanjem na prolivino trovanje uz selektivnu amneziju; nikakve ideologije nego namerno izostavljanje činjenica još od osnovne škole nasuprot iskustvu mi je pokrenulo sumnje u moju državu i "naš svet" te sam razočaran kao Amerikanac a tek, i nešto manje, kao Srbin.
 
Poslednja izmena:
Kad neko pise to sto nas dvojica pisemo, jave se tupadzije da to proglase besmislenom teorijom zavere. Cim covek misli svopjom glavom i ne slusa zapadne medije, odmah mu prikace da kuje toriju zavere. Njima je lakse da poveruju ono sto kaze tv nego da misle svojom glavom.zato se oni rugaju teorijama zavere.

Teorija zavere je pojam koji danas ima sličnu konotaciju kao i pojam izdaje, odnosno nešto što zapravo ne postoji, a služi da se izvrgavaju ruglu oni koji te pojmove potežu. Sa druge strane, kao što je statistički nemoguće da u univerzumu od praktično beskrajnog broja planeta i galaksija život postoji jedino na Zemlji, tako je i nemoguće da su apsolutno sve teorije zavere pogrešne. Problem sa time je isti onaj kao i kada neko viče "vuk" radi zajebancije, pa mu više niko ne veruje kada vuk zaista dođe. Previše idiotizama zasenilo je ono o čemu zaista vredi razmisliti...
 
Da zaokružim vraćanjem na prolivino trovanje uz selektivnu amneziju; nikakve ideologije nego namerno izostavljanje činjenica još od osnovne škole nasuprot iskustvu mi je pokrenulo sumnje u moju državu i "naš svet" te sam razočaran kao Amerikanac a tek, i nešto manje, kao Srbin.
Ko je rekao da sam ja bio srecan sa USA? Pa ziveo sam tamo u dva navrata 7 godina ukupno. Sada ces da kazes da cu da ti podidjem. Mijak, ja ne podilazim nikome.

Nezavisan sam, ne zavisim vise od mog rada...

Sto se Amerike tice, delim tvoje misljenje. Predlagali mi da ostanem tamo kao direktor (ali da se zaduzim $400K USD, tada, 1999., da kupim kucu), nisam hteo. To mi licilo na "tunel". Na ucenu. 3x mi firma predlagala da mi radi green kartu, sva 3x sam ih odbio. Radio sam na NAFTA vizama do godinu dana. Dok mi se dopadalo.

Ali, ne slazem se sa tobom u ovome: ...te sam razočaran kao Amerikanac a tek, i nešto manje, kao Srbin.

Ja sam razocaran isto kao i ti, ali bi sled bio obrnut. Ja sam Srbijom uzasno razocaran, a nesto manje Amerikom. Zasto?

Kada se vratis u Beograd da zivis, shvatices zasto! :mrgreen:

(na ostalo cu ti kasnije odgovoriti, nemam sad vremena, izvini)
 
Значи по теби Запад ће да искористи открића Тепичке и Обрадовића да Србији донесе демократију и не корумпирано друштво и неће му ни на крај памети пасти да то употреби за притисак на садашњу власт како би у замену за помиловање признала Косово под садашњим условима и допустила унитаризацију Босне?
Šta ima zapad da donosi demokratiju u Srbiju ,to je je prežvakana priča od pre 20 godina ,a što se tiče eventualnog pritiska on će biti posledica kriminalno - koruptivnih radnji režima koji se toliko zaleteo , da mu nije dosta da otima priovizije , ugradjuje se u tendere ,pere lovu iz budžeta ,pumpa fakture i sve ostalo što je "specijalitet " svih vlasti , nego se upleo i u trgovinu oružijem , uzgoj i distribuciju gudre i ko zna šta još .
Ko da ih je sve gladan qurac pravio , još im nije dosta što sami lično učestvuju u tome već su upleli i svoje kumove , rodjenu braću ,roditelje ,rodjake ,snaje i šurnjaje ... dakle ukoliko se budu suočili sa bilo kakvim pritiscima to će biti jer su im ruke do ramena raznim vrstama kriminala i korupcije i to su svi familijarno upleteni ,a ne zbog nekog mastiljara iz Krušika Obradovića ili Marinike sa 5% podrške u biračkom delu .
 
Šta ima zapad da donosi demokratiju u Srbiju ,to je je prežvakana priča od pre 20 godina ,a što se tiče eventualnog pritiska on će biti posledica kriminalno - koruptivnih radnji režima koji se toliko zaleteo , da mu nije dosta da otima priovizije , ugradjuje se u tendere ,pere lovu iz budžeta ,pumpa fakture i sve ostalo što je "specijalitet " svih vlasti , nego se upleo i u trgovinu oružijem , uzgoj i distribuciju gudre i ko zna šta još .
Ko da ih je sve gladan qurac pravio , još im nije dosta što sami lično učestvuju u tome već su upleli i svoje kumove , rodjenu braću ,roditelje ,rodjake ,snaje i šurnjaje ... dakle ukoliko se budu suočili sa bilo kakvim pritiscima to će biti jer su im ruke do ramena raznim vrstama kriminala i korupcije i to su svi familijarno upleteni ,a ne zbog nekog mastiljara iz Krušika Obradovića ili Marinike sa 5% podrške u biračkom delu .
Eto, mijak, Bandi ti je sve odgovorio. I sada, hajdemo da identifikujemo krivce za sve ovo pobrojano Bandijem.
[1] Chemernica i Stenara MI6;
[2] Djilas i opozicija!

To ovi tvoji fini drugovi i nacional komjunisti HEFE i njegova ljuba Natalija trube non-stop. Skrecu teme, spinuju, stalno je neko drugi kriv za sve.

I sada se pitas o mojoj zivotnoj prici? Da, ja pricam istine, jer sam mator, iskusan, naziveo sam se... I niko mi, u sustini, ne moze NISTA. Da, ja bih verovatno mogao da gurnem tog Strsljena daleko... Ali, objasni mi, zasto?

Pogledaj sta pise Bandi. Procitaj to mnogo puta. I stavi se u moje cipele...

NE ZELIM ja da ucestvujem u tim ludilima. Ta ludila su ONI (od 1980te) napravili, ja sam zestoko naiebao par puta, ni kriv, ni duzan... Ne bih vise da naiebavam.. naiebao sam u inostranstvu, ali sve sto te ne ubije, ojaca te. Tako da je meni SADA jednostavno da menjam drzave u potrazi za interesom. Velikim interesom. Sam znam kako da sebi napravim logistiku za male pare, da si izradim vize, legalne, da si otvorim racune u bankama, da si otvorim barzantske account-e, da udjem u sistem za par meseci... Svuda gde je meni potrebno da napravim kontekst, pokupim interes, uradim proper house keeping. Krvav posao jeste, ali sam postao verziran! :)

To znanje koristi SAMO meni, za moje potrebe... Niti to mislim da dajem ili prodajem drugima (posebno ne ovim bolesnim govedima politicarima, ili sluzbama - za nikakve pare).

A ovo, sto gledam u Srbiji... Ja se igram predvidjanja, a zbog svega pobrojanog, moja predvidjanja su poprilicno precizna. Pa se zabavljam ljudskim glupostima. razumi me... House of Cards! :mrgreen:

Ovo sto se sada desava u Srbiji... Ne da ima da ima kolateralne stete, nego ima tako da opici po obicnom narodu... Krvavo ima da katastrofira ceo srpski narod... A ako mislis da pomognes tom istom, pomozi. Meni da delis lekcije... Mozes, ali ja isuvise dobro znam Istinu... Stanje stvari! :kpozdrav:
 
"Tajna" drustva imaju svoju vjeru/religiju i sve ovo sto se danas desava je samo nacin da dodju do zacrtanih ciljeva koje im ta vjerovanja namecu. Mada kao sto svako malo upuceniji zna i sam naziv "teorija zavere" je skovan 50ih godina proslog veka da bi se diskreditovali ljudi koji se usude saopstiti istinu.
 
Бла, бла...
Јел' ако да престанеш да лпаш, вређаш и сталкујеш?
Није да ми смета; ја тебе и такве игноришем.
У твом је интересу да престанеш са овим бесом, јер има особа које ме добро познају, и вероватно се смеју кад виде шта брабоњаш овде о мени... :lol:
Схвати- испадаш будала, већа него што реално јеси.
Научи већ једном да се контролишеш, аман заман...
 
Tačno tako. Pravo je pitanje zbog čega je islamskom teroristi, propagatoru ISIS-a i ostalih ljudoždera dozvoljeno da ovde slobodno piše. Zbog upisa sličnim jaguarovim u Nemačkoj i Francuskoj se ide u zatvor. Bukvalno. Kao da se ne zna da je ovo Jaguar...
То је питање за власника сајта, мени је то прилично небитно.
 
Nataša i Rolo su ljudi sa mnogo širokim znanjem i dubokim tumačenjem, često vrlo suptilno izraženim, pa ne vidim, i ako se po nekim pitanjima koja bi mogla da se protumače kao apologetstvo režimu ili brozovštini ne slažem, ne vidim elemente (inače ovde česte) sujete i identifikacije.
Да би се до краја разумели; уопште не негирам да су и Брозов и овај режим криви многима, и на "правди Бога" прогонили и уништавали недужне и часне људе.
Свакако подржавам право оштећених да добију некакву сатисфакцију, нити ми пада на памет да им то право ометам, негирам или оспоравам; моје моћи су ту занемарљиве, и ту могу само да посматрам са стране.
"Апологетство", које помињеш, односи се само на признавање одређених достигнућа, која су, у историјском контексту- неоспорно боља (не говорим о цени по којој се до тих решења дошло!) у односу на друге режиме и епохе.
Ти примећујеш и критике које износим, и један си од ретких који то хоће да виде, и зато ти и ја можемо савршено добро да комуницирамо и да се разумемо, чак и кад се не слажемо у неком мишљењу; ствар политичке културе, која је, на жалост данас- реткост...
Никакве ја вајде нисам имао од Броза и његових, а ове Вучићеве да и не помињем; више штете него било кад.
Али, ја не мерим свет "по себи, него посматрам општу слику, и колико људи је имало прогрес у тој ери, без обзира на мене.
Свако друго посматрање политичке климе мени је страно и веома глупаво, јер се ту онда не ради о аналитичком промишљању, него о личном односу и интересу.
Тренутно- моја ситуација је таква, да никад нисам радио више, за мању надокнаду, и немам ни један лични разлог да овом влашћу будем задовољан; али, као припадник народа који ову власт види као бољу него претходну- не желим ни да ометам, само да бих се допао заговорницима те претходне клике, која не може да се помири са губљењем позиције власти, и одбија да се суочи са простом чињеницом- да овај народ ове лопуже и неспособњаковиће види као бољу власт од "жутих" и при том је у праву... :lol:
А једва да су мало бољи; а ето- и то је било довољно, да жуте "деру" са лакоћом...
 
Ти не видиш никакву разлику између животиње коју воде инстинкти, и човека, којег води -шта? :roll:

Unutrašnja ne krštena zivotinja!

Ono iznad je momentalno previše (ne koherentno) za rasčlanjivanje, tumačenje i odgovor.

Sve me više čudi ovaj forum kad mi se unuk od tri godine lakše drži teme razgovora i smišljenije učestvuje.

Budi Bog s'nama kad drtine ne mogu da smire ego ali izgleda da nije ni slučajno što forum klizi tim putem, naslućujem neku nit ali pošto stvarno ne poznajem elemente i dinamiku tamo ne mogu da razgonetnem suštinu ali mi izgleda je u pitanju dirigovan projekat menjanja svesti.
 
ali mi izgleda je u pitanju dirigovan projekat menjanja svesti.
Личи на то, али- није то у питању.
Похлепа и глад ("хоћу сад и хоћу све!") у једном делу човечанства је свеприсутна и притајена; чека простор и климу, повољну да се размахне.
Рестаурацијом капитализма, какав је овде инсталиран- отворена је та "Пандорина кутија" ружног и саможивог у човеку, полу-животињског отимања и гомилања, погрешно перцепираног као "прогрес".
То свесно лудило само личи на "промену свести"; заправо- то је једина свест, коју одређени људи имају.
Они другу никад нису ни имали; само су били принуђени да је не показују, то је све...
 
Ти не видиш никакву разлику између животиње коју воде инстинкти, и човека, којег води -шта? :roll:
Primarno i coveka vode suvi instinkti

Sekundarno imamo i intelektualni kapacitet za samokontrolu

Mejdutim i mnoge druge zivotinje imaju kapacitet za resavanje zadataka za napredniji nivo inteligencije cak sta vise mnoge zivotinje imaju sposobnosti kojima covek nije u stanju cak ni naukom da parira. Bar za sada.

Evolutivno smo otisli nekoliko koraka dalje al to ne znaci smo postigli nedostiznu prednost
 
Управо сам погледао документарац "Свет сенки" на 2, каналу РТС, који говори о свему ономе о чему говоре и заговорници "теорија завере", и то на начин и уз доказе који то измештају из зоне теорије у евидентну праксу.
Отварам ову тему са намером да се на њој поставе линкови за ту и сличне документарце, који ће, надам се- и најневерније Томе уверити у стање ствари, или их бар натерати да ћуте и не лажу и себе и друге.
Биће то и својеврстан тест елементарног поштења, за обе стране; јер, обе знају да претерају, зато што је данас и разговор својеврстан вид рата. Људи су изгубили способност да слушају једни друге и коригују став на основу уверљивости онога што чују, а први знак свести о свом погрепном становишту је перманентно вређање неистомишљеника, што се овде одлично види, боље него игде... :think:
Шокантно је колико је овај филм јасан, аргументован и препун доказа о криминалном понашању неколико најмоћнијих држава света, а колико им нико не може ништа, у пркос свим тим доказима.
Форумашима је свакако познато да сам и ја мишљења да је вођа западне коалиције САД у канџама крупног капитала и војно индустријског комплекса, који се претворио у Удружење социопата, и да је судбина света увелико одређена степеном њихове декаденције.
Предлажем да ово буде тема на којој ћемо барем покушати да о овој теми размотримо ову проблематику, колико је то уопште могуће јер постоје особе на овом форуму којима је ометање такве дискусије задатак...
Изволите.
ovo sve stoji što si napisao, sad sam samo u nedoumici da li je urednik rts-a popušio ili gledaoci puše? hmm
 

Back
Top