Ko je ovde ispao kreten?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
Na nedavnom venčanju, par je zamolio prijatelja — koji je amaterski fotograf — da snimi njihov veliki dan. On je pristao da to uradi za samo 250 dolara, pokrivajući ceo dan od jutra do večeri, uključujući putovanje, montažu i sve ostalo.

Radio je neprestano, bez pauze, bez hrane. Nakon šest sati na nogama, pitao je da li može da pojede nešto brzo ili da sedne nekoliko minuta. Mladoženja mu je rekao da ne — nije gost, već samo fotograf. Ponovo je pitao, rečeno mu je isto.

Zato je još jednom pitao: „Jeste li sigurni?“ I kada su rekli da, obrisao je sve fotografije sa venčanja tu pred mladoženjom, spakovao se i izašao.

Bez fotografija, bez uspomena, bez ponovnog snimanja.

1757984909416.png

Cesto ne zele da plate fotografu njegov rad, to je kod nas....smisljaju se fore , kradu se slike....Srbinu je jako bitno da uspe da prevari svakog i onda je ispao pametan...

To ne menja stvar da je prekrsen ugovor na strani fotografa u ovoj situaciji tako da bi odgovor bio fotograf je bio neposlovan...

Naravno ljudima nije bitno ko je ispao neprofesionalan jer ne bi nagradjivali neprofesionalnost....a to cesto rade...nagradjuju , ma sta me briga kako je pre bilo...koga je zaebao , vazno je kako cu sad da iskoristim..

Inace pravljenje svadbe za majstora koji popravlja WC i dovodi do toga da onaj ko zna dobro da radi posao prestane da ga radi.....
U skoro svakoj sferi oni koji su najbolji znalci nekog posla su prestali da se bave tim poslom....rade ili neku integraciju , znaci sve od pocetka do kraja a ne samo ono najvaznije....majstor koji je vodoinstalater pocinje da radi ugradnju na zgradama....a ne da radi kao vodoinstalater...radi kao gradjevinac jer tako moze da se naplati...dok orginalan posao prepusta onima koji idu na 7 dana jeca i pijenja piva....i dranje musterija...

Pre 15tak godina zamoli mene i jos jednog lika prijatelj da uradimo neku svadbu .Dodjem kod ljudi , posluženje odmah , ali gazda kaže da se vratimo kući i da dodje onaj sa kim je pogodio posao .
Zapitam ga što , On kaže da je prethodnu svadbu starijem detetu radio On i da je taj CD obišao pola Evrope .
I da su i na lokalnoj televiziji u nekom Nemačkom gradu puštali taj snimak , jer je snimljen profesionalno kolko se tad moglo sa tom opremom .
Ima nastavak priče ,

Pre 15tak godina zamoli mene i jos jednog lika prijatelj da uradimo neku svadbu .Dodjem kod ljudi , posluženje odmah , ali gazda kaže da se vratimo kući i da dodje onaj sa kim je pogodio posao .
Zapitam ga što , On kaže da je prethodnu svadbu starijem detetu radio On i da je taj CD obišao pola Evrope .
I da su i na lokalnoj televiziji u nekom Nemačkom gradu puštali taj snimak , jer je snimljen profesionalno kolko se tad moglo sa tom opremom .
Ima nastavak priče ,

И шта је било даље?

Zamolio sam ga da pusti taj CD , i premota na kraj .
Na odjavi je pisalo moje ime ko je snimao i slikao i ime tog lika koji je radio montažu .
NIsam imao volje da radim montaže , i pošto je moj broj bio deaktiviran , lik je zvao montažera .
Čovek mi se izvinjavao , bilo mi je drago što me je neznajući iz zaborava ishvalio , odradio sam tu svadbu , sutradan dao oglas , sve prodao i vise se nisam bavio tim poslom .
Od svega u tom poslu je nateže uraditi portret , to može samo umetnik , tako da sam vodio jednu umetnicu koja samo radi to .To ne može svako .
Princip dostojanstva , danas se sene priučeni samohvalisavci .

Poslednja izmena:
Inače , retko ko od fotografa jede pečenje, na dobrim veseljima se čeka kuvana junetina .Neko misli svaka je junetina ista , medjutim postoje majstori koji znaju da meso mora biti "masno " i kuvano na vatri gde specijalnim poklopcem deo dima ulazi u raniju .To je vrh .Iako nema veze sa temom , hoću da kažem da se svako danas može samonazvati majstorom u bilo kom poslu .
O pravim domaćinskim pihtijama neću ni pričati .

Back