Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
nađa?:E,malo ga pretera.Možda nisi znao,ali u vreme Kosovskog boja postojao je neki Miloš čija je majka bila,oprosti na izrazu,sisata,pa su je svi zvali Kobila,pa možda odatle Miloč Kobilić.A i Marko se nije borio u kosovskoj bici,već se borio nešto kasnije,rame uz rame sa Lazarovim sinom,u nekoj manje poznatoj bici,naravno na strani Turaka.Moje informacije govore da on nije fiktivni lik,kako neko dole rečegusha:realno je da je crkva pisala istoriju, da su brankovica okrivili za izdaju,jer trebao je krivac, i da su velicali narod pricom kako je Obilic ubio Murata, iako se on spominje tek 200 godina posle samog boja, i da je Milica dala cerku u harem da bi sacuvala kolko-tolko nesto, i da velicamo kraljevica marka koji se borio u kosovskom bolju na strani turaka, koji je bio alkoholicar, i sa majkom je pricao samo kada su oboje pijani, i onda ode da ore drumove turcima koji ga gledaju kao budalu koji unistava nesto sto je neko napravio, i on ih pobije, i mi to slavimo, sve zadovoljni-to sam tebe majko danas izorao....
А који ти је извор информација? Мислим, која књига, који уџбеник? Не питам због Марка (то што сам писала о њему ниси добро прочитала), него због овог о Милошу?