Ko je drugu Titu zadavao najviše problema?

"Када су цветале тикве" је задало подоста главобоље друговима. А и многи песници и политичари, од којих је већина и данас активна.

Иначе, тему ниси могао лошије да поставиш. И ово је пре за политику.

"Када су цветале тикве" је задало подоста главобоље друговима. А и многи песници и политичари, од којих је већина и данас активна.

Иначе, тему ниси могао лошије да поставиш. И ово је пре за политику.
Maršal je otišao u istoriju, tako da mu je mesto ovde.

Unutrasnjih problema Tito nije mnogo imao,možda i jeste,al teško da ćemo mi to ikada saznati...Najviše unutrašnjih problema imao je pedesetih,od strane sagovornika staljinizma,staljinistickog komunizma,al to je bilo slabo i brzo ugašeno.
Većih problema bilo je u dijaspori,pre svega Srbi iz SAD-a,Britanije,Nemačke,četničke organizacije a i Ustaše. Zato je UDBA ubila oko stotinak Ustaša u emigraciji...

Unutrasnjih problema Tito nije mnogo imao,možda i jeste,al teško da ćemo mi to ikada saznati...Najviše unutrašnjih problema imao je pedesetih,od strane sagovornika staljinizma,staljinistickog komunizma,al to je bilo slabo i brzo ugašeno.
Većih problema bilo je u dijaspori,pre svega Srbi iz SAD-a,Britanije,Nemačke,četničke organizacije a i Ustaše. Zato je UDBA ubila oko stotinak Ustaša u emigraciji...
I bar 3 puta više pripadnika JVUO,simpatizera JVUO i ljudi koji su na bilo koji način radili za ideju posle komunističke Srbije ne bejavši nikakvi šovinisti poput Kašikovića,koje je ubijen sa više od 60 uboda nožem.Bukvalno raščerečen,glava mu je odsečena,zajedno sa usvojenom ćerkom od 9 godina.

Sad konkretno. Jugoslaviji su ''slomljene noge'' još negde 68.-me kad je bio prvi oružani ustanak na Kosovu i Metohiji...Već tada je počeo raspad sistema,inače stvorenog kao ''instant prosvetljenje'',''pobeda'' i teće med i mleko...Nastavilo se sa Maspokom kad je postalo jasno da će ta tvorevina ići na smetlište istorije...Ono posle je samo bila agonija nekog teško ranjenog koji krvari na nekoj pustari rane mu se prljaju prašinom,oseča sve veći bol a ne može ni da umre ni da živi,nikog da mu pomogne...Umire polako a sama smrt početkom 90.-tih je vrlo bolna i neprijatna...

Poslednja izmena:
Највећи проблем Титу је био Ранковић (човек о коме ја имам изузетно позитивно мишљење).Ранковић је држао цели српски ДБ уз себе и гушио сепаратистичке и усташке тенденције у хрватском ДБ-у (слабо познат сукоб између српских и хрватских припадника ДБ-а из 1965. године)

Највећи проблем Титу је био Ранковић (човек о коме ја имам изузетно позитивно мишљење).Ранковић је држао цели српски ДБ уз себе и гушио сепаратистичке и усташке тенденције у хрватском ДБ-у (слабо познат сукоб између српских и хрватских припадника ДБ-а из 1965. године)

O doticnom udbasu imam jako negativno misljenje (i to je prvi put da se ne slazem s tobom) a evo zasto:
da je imao moc da nesto kaze doticnoj spodobi ne bi zavrsio u plasticnoj kesi,ok ne bas u kesi ali kao miran povucen penzos
i to malo uticaja i moci sto je imao upotrebio je na secesiju srpske teritorije,na ubijanje izmisljenih drzavnih neprijatelja,na hapsenja i zverstva neistomisljenika (uglavnom srba) na jacanje kulta titove licnosti....zasto se nije borio da srpskoj federalnoj jedinici pripadne ono sto zasluzuje nego je dopustio da nas suze na manje od polovine....sto je dopustio da vise miliona srba ostane izvan granica svoje jedinice?sto je dopustio stvaranja iracionalnih naroda?
e moj prijatelju gledao je taj samo svoj licni interes kako da se sa zanatom gurne u fotelju i da dobro prozivi,boleo je njega cosak od lakta za Srbiju i Srbe

images

Što je umro a nisu mogli da mu nađu dostojnu zamenu, nekog ko oličava čoveka koji razbija kičmu za dž:(

U komunizmu toga nema...Možda je i dobio povišicu za taj mesec...

Kako se kalio čelik...

Lol,nema zato je Tito ziveo na dvoru....mislim ok ako je postojao Alija mozda je bio zaludjenik u marksa,proleterijat,rad,komunu cuda ludila ali svakako komunisti su jedno pricali a drugo radili,pricali su o jednakosti a nisu silazili s vlasti imali jahte,brodove,vozove,vikendice,dvorove,isli po svetu,a narod je to odobravao.....
pricali su dosta za rad ali cini se da je vreme prolazilo u prici i da se mnogo vise pricalo nego sto se zaista radilo

Back