Ko je bio Skenderbeg ili Đorđe Kastriot?

Evo jedno nepristrasno predavanje cini mi se....
U prvim izvorima se cak i u Albanaca spominje kao Srbin tj "Srpskog tipa" sada ovaj istoricar je tu ostavio prostora da se to tumaci i ovako i onako...Ono "arbanaski pirg" je jedino sto mene buni mada i to bi se moglo protumaciti i ovako i onako...na kraju krajeva...iscito sam ovu temu i ako se nevaram postoji izvor gde Skenderbeg kaze u nekome pismu da su Albanci njegovi podanici a da se car nije udostojio da se o njegovom poreklu raspita...sto bi valjda trebalo biti ocigledno da on nije Albanac...

Evo jedno nepristrasno predavanje cini mi se....
U prvim izvorima se cak i u Albanaca spominje kao Srbin tj "Srpskog tipa" sada ovaj istoricar je tu ostavio prostora da se to tumaci i ovako i onako...Ono "arbanaski pirg" je jedino sto mene buni mada i to bi se moglo protumaciti i ovako i onako...na kraju krajeva...iscito sam ovu temu i ako se nevaram postoji izvor gde Skenderbeg kaze u nekome pismu da su Albanci njegovi podanici a da se car nije udostojio da se o njegovom poreklu raspita...sto bi valjda trebalo biti ocigledno da on nije Albanac...
Dnk njegovih srodnika bi se mogao uzeti, međutim mislim da je crkva protiv toga...Britanci su ga dugo opisivali kao Srbina.

Eto jedan zanimljiv osvrt na tu temu, Abazović

Frančesko Sansovino u 16.veku kaže da je Skenderbeg po rođenju bio Srbin koga su Albanci poštovali

1658048370481.png

Da čujemo predstavnika naučne i kritičke oštrice.....:D

Од оца Јован

Имао браћу Станишу, Репоша, Константина

Деда му је Јоаким Кастриот

Кастриоти иначе води од латинсе речи ТВРЂАВE castrum једнина, множина castra

Велможа који је имао на управу Илирију и Дарданију

и у смутна , а која нису,, веремена , мењао савезнике, или они мењали њега

Час био са Млетцима и Дубровником , Часс а Јањошем Хуњадијем .. час са Османлијама ...

'препознали ' су га као добар камен темењац за своју државност прво Албанци .. а потом и Шћиптари

у чему по интернету имају финансијсу и логистичку помооћ Англа Германа и Франака ....

а да... Вама је познатији као Скендербег

Poslednja izmena:
Albanci pošto su niko i ništa mogu samo da kradu i da prisvajaju tuđe.

Нису Албанци сами 'украли'

Подтке на интернету масовно креирају Германи Франци и Нагли

Срежом на АТОСУу и Хиландару и дан данас постоје повеље са доказима о именима ове Кастриот породице ...

Нису Албанци сами 'украли'

Подтке на интернету масовно креирају Германи Франци и Нагли

Срежом на АТОСУу и Хиландару и дан данас постоје повеље са доказима о именима ове Кастриот породице ...
Da nešto su i drugi ukrali za njih kao i u slučaju Hrvata.

Back