Ko je bio Petar Veliki?

Misliš da je klinički slučaj? Nije nemoguće, ali mi se opet nešto ne uklapa. Teško da je on punoletan, kad pre postade pacijent u ludari?
Па види, од претходног налога, јуткица, прође скоро деценија. Ако је тада био тинејџер(ка) данас је по годинама одрастао а ментално.....?

Па види, од претходног налога, јуткица, прође скоро деценија. Ако је тада био тинејџер(ка) данас је по годинама одрастао а ментално.....?

Pa da, uklapa se računica. Valjda nije počeo sa terapijama još u tinejdžerskom dobu, to jest dok je bio Juta...

Pa da, uklapa se računica. Valjda nije počeo sa terapijama još u tinejdžerskom dobu, to jest dok je bio Juta...
Ако су били хормонални проблеми у пубертету све је могуће?
Видиш да мало мало спомиње гејеве? Претходни профил на аватари жена?
Никада не реци никада?

Ако су били хормонални проблеми у пубертету све је могуће?
Видиш да мало мало спомиње гејеве? Претходни профил на аватари жена?
Никада не реци никада?

To su upravo pubertetske fore. Koliko mi se čini, zezali su ga svi redom da je gej, pa je onda on malo porastao (ali se nije mentalno odmakao od perioda adolescencije) i rešio da drugima spočitava sve što ti drugi njemu spočitavaju.

"Je'n, dva, tri, sve to kažeš to si ti" princip se uglavnom preraste negde u petom razredu osnovne škole...

Arheolozi u Rusiji su nedavno naleteli na kovanicu iz 1699. godine, koja je izdata u znak saglasnosti sa porezom na bradu, a koji je godinu dana pre toga uveo car Petar Veliki.
porez_na_bradu_aps_678423981.jpg

Porez na bradu su plaćali muškarci koji su želeli da zadrže svoju bradu - u suprotnom bi ih policija obrijala. Nakon plaćanja poreza ljudi bi dobijali kovanicu, odnosno potvrdu da je porez plaćen. Kovanica je obično bila od bakra, a muškarci koji su plaćali više novca dobijali bi srebrne tokene. Novčić, na čijoj se jednoj strani nalazio ruski orao, a na drugoj lice sa nosom, ustima, brkovima i bradom, bio je jedan od 5000 novčića pronađenih u ostacima zgarde iz 17. veka u gradu Pskov na zapadu Rusije. Arheolozi su tek nedavno identifikovali kovanicu i ona ja jedna od najstarijih pronađenih do sad, kaže Elena Salmina sa Arheološkog centra u regionu Pskov.
Car Petar Veliki je ustanovio porez po povratku iz zapadne Evrope. Brade su izgubile ulogu u Evropi tokom 17. veka, objašnjava istoričar Kristofer Oldstoun Mur, zajedno sa porastom apsolutne monarhije - najbolji primer za to je Luj XIV. Za mladog cara, brijanje njegovih sunarodnika je postalo sastavni deo njegovih širih napora da se Rusija približi Britaniji i Francuskoj
Petru je bilo potrebno da ljudi pokažu da su lojalni njemu, a ne crkvi", kaže Mur. Zaista, jedan od ishoda raskola pravoslavne i katoličke crkve bio je i brada - brijanje je postalo kanonski zakon za katoličke sveštenike, dok su njihovne pravoslavne kolege videle više pobožnosti u puštanju brade. Terajući muškarce da se briju, Petar je hteo da odreže uticaj crkve i posadi svoj.
Izgleda da je uspelo, pošto je većina Rusa odlučila da će radije zadržati svoj novac nego bradu, a sam porez na bradu je ukinut tek 1772. godine.
https://nationalgeographic.rs/istor...-li-da-se-u-rusiji-placao-porez-na-bradu.html

Back