Ko je bio Aleksandar Veliki ?

Ko je bio Aleksandar Veliki ?

• Srbin

• Grk

• Makedonac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Makedonci su cisti SRBI dok je ALEKSANDAR Grk to je poznato svima koji ne znaju apsolutno nista iz ISTORIJE .

dadda.JPG
xzxsdsd.JPG
dasdaf.JPG

Poslednja izmena od moderatora:
Сви до једног су писали у то време да није грк...
Сви грци су писали да није грк....

То је та рак рана грка - Демонстен,Диадорус,Исократ,Паусанијас....

Dobro, i ako nije bio Helen (po porijeklu) to znači da je bio slovenski Makedonac?! :think:

Zasto se odvajaju anticki Makedonci i slovenski kad je to jedan narod :)

Makedonski sloveni su zatekli anticke Makedonce u slivu reke Vardar, nije bilo vecih sukoba i zajedno su radili na zemlji i pomesali se medju sobom.
Za pismo Cirilo i Metodije su koristili anticki makedonski da bi stvorili glagoljicu.

Zasto se odvajaju anticki Makedonci i slovenski kad je to jedan narod

Makedonski sloveni su zatekli anticke Makedonce u slivu reke Vardar, nije bilo vecih sukoba i zajedno su radili na zemlji i pomesali se medju sobom.
Za pismo Cirilo i Metodije su koristili anticki makedonski da bi stvorili glagoljicu.
problem je u tome sto je u BJRM dereticevski tip nauke uzdignut na nivo zvanicne, drzavne u sustini, tako da citavi narastaji zive u jednoj pseudo-istorijskoj fantaziji, dok je na svu srecu u Srbiji tako nesto jos uvek potpuni underground i ne uzima se za ozbiljno od strane nauke.

Dobro, i ako nije bio Helen (po porijeklu) to znači da je bio slovenski Makedonac?! :think:

Није био хелен....А не постоје антички или словенски...постоје само Македонци...

Рецимо на тренутак да си у праву...за тренутак да су Словени дошли...

Код ког народа је остало име Македонија,Македонци...код кога су пропеване песме о Александру...Кои народ је користио сунце и лава кроз векове..
Којег народа су увек ословљавали са Македонцима...

Нас пријатељу..само нас...и само смо ми то радили...нико више...

Седи 1.....
Грци ту заставу користе од 1993..
Док је ми користимо још 1989....

Неки кажу и раније али ја нисам видео старији снимак са том заставом пре 1989..

Jeli bre malecki Sandulicku, dali je ovo tvoje "1989", ....

I, to su za tebe vekovi ??????????????

Ma, jok mileniumi !!!!!

Utrinski Vesnik (Skopje )
Интервју: Улф Брунбауер

Научниците од Европа што го следат флертувањето со антиката во Македонија гледаат на тоа со поглед на смеење и со поглед на жалење“,

вели Улф Брунбауер, германски историчар што ја проучува Македонија
http://utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=9B259E4B02B5424E8F4935513CAA614E

Poslednja izmena:
Није био хелен....А не постоје антички или словенски...постоје само Македонци...

Рецимо на тренутак да си у праву...за тренутак да су Словени дошли...

Код ког народа је остало име Македонија,Македонци...код кога су пропеване песме о Александру...Кои народ је користио сунце и лава кроз векове..
Којег народа су увек ословљавали са Македонцима...

Нас пријатељу..само нас...и само смо ми то радили...нико више...

Антички свакако не постоје, а ви сте словенски Македонци, још како!
Добро је што велика већина Македонаца не дели твоје мишљење, а ти организуј неку петицију да се организује референдум на коме ћете се одрећи свог словенског порекла и идентитета. Мислим да је идеја занимљива.

Добро је што велика већина Македонаца не дели твоје мишљење,

:eek::eek:
Где ти живиш?

Da je Aleksander sirijo grcku kulturu to su fakti.

Nije novi zavet napisan na makedonskom nego na grckom jeziku.

Где је ширио грчку културу? Увек је ширио само име Македонија...

И значи Исус је Грк...реално....

А шта пише у Новом завету на Грчком?!
Дај објасни ми мало...

Пошто не могу да чекам цео дан...

Acts 27:2 (Whole Chapter)
And entering into a ship of Adramyttium, we launched, meaning to sail by the coasts of Asia; one Aristarchus, a Macedonian of Thessalonica, being with us.

Acts 16:9 (Whole Chapter)
And a vision appeared to Paul in the night; There stood a man of Macedonia, and prayed him, saying, Come over into Macedonia, and help us.

Па онда иде...

John 12:20 (Whole Chapter)
And there were certain Greeks among them that came up to worship at the feast:

Acts 20:2 (Whole Chapter)
And when he had gone over those parts, and had given them much exhortation, he came into Greece,

И опет одвојено

Acts 20:1
[ Through Macedonia and Greece ] When the uproar had ended, Paul sent for the disciples and, after encouraging them, said goodbye and set out for Macedonia.

И ајмо сада да негирамо и свето писмо које лепо каже одвојено - Македонија и Грчка...Македонци и Грци...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back