Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odjedared verujes i Otkrivenje???
Sta je neelogicno?
pa da je prvo napisao lazno otkrivenje gde se hvali recima da je, kako kaze: JA JOVAN...
pa posle 5 godina u jevandjelju da zaboravi svoje ime JOVAN, nigde ga ne kaze, ni na pocetku ni na kraju, ama nigde. i to se vidi da namerno izostavlja

ja sam razumeo da svi mislimo da je prvo napisao jevandjelje, pa ne da ime, sta ima da ga daje, mozda se boji, mozda ne treba, a potom je sa apokalipsom spreman da polozi svoj zivot kao apostoli ostalih 144000, i nije ga briga da li ce da ga ubiju, i onda kaze JA JOVAN

ali pokazi mi koja je druga logika da ovako postupi, prvo da da svoje ime, a posle da ga krije

Poslednja izmena:
U šestom veku papstvo se čvrsto utemeljilo. Sedište njegove moći bilo јe postavljeno u carskom gradu i rimski biskup bio јe proglašen glavom cele crkve. Mnogoboštvo јe ustupilo mesto papstvu. Aždaјa јe zveri dala „silu svoјu i presto svoј i oblast veliku.“ Otkrivenje 13, 2. Sada јe počelo 1260. godina papskog nasilja predskazanog u Danilovom proročanstvu i Јovanovom Otkrivenju. Danilo 7, 25; Otkrivenje 13,5-7.

Samuele Bacchiocchi, "Korištenje spisa E. G. Whitea u tumačenju Svetoga pisma"

Osvrt na neke od izmjena koje su učinjene u reviziji Velike borbe iz 1911.

Na stranici 266 Starog izdanja Velike borbe, Ellen White je napisala:

“1260 godina papinske nadmoći započelo je uspostavom papinstva 538. godine po Kr., i stoga će završiti 1798.” Tekst je izmijenjen u Novom izdanju, i glasi: “1260 godina papinske prevlasti započelo je 538. godine po Kr., a završilo bi 1798..”

Ključni izraz koji je uklonjen je "uspostava papinstva". Očito je da su urednici bili upoznati s činjenicom da “uspostava papinstva” nije započela 538. godine.

Ista se fraza nalazi i na stranici 439 Starog izdanja koja glasi:

“Ovo razdoblje, kao što je navedeno u prethodnim poglavljima, započelo je uspostavom papinstva, 538. godine po Kr., i završilo 1798. U to vrijeme, kada je papinstvo bilo ukinuto, a papa je zarobljen od strane francuske vojske, papinska moć je zadobila svoju smrtonosnu ranu, a predviđanje se ispunilo: 'Tko vodi u ropstvo, u ropstvo će i otići.”

Značajna ispravka je napravljena u Novom izdanju koja glasi:

“Ovo razdoblje, kao što je navedeno u prethodnim poglavljima, započelo je s prevlašću papinstva, 538. godine po Kr., a završilo je 1798. U to vrijeme, papa je bio zarobljen od strane francuske vojske, papinska je moć zadobila smrtonosnu ranu i ispunilo se proročanstvo, 'Tko vodi u ropstvo, u ropstvo će ići'”

Ocjena ispravki u revidiranoj Velikoj borbi 1911.

Urednici su prepoznali upadljivu pogrešku koju je Ellen White napravila u Starom izdanju, kada je ustvrdila da je papinstvo uspostavljeno 538. i ukinuto 1798. Nažalost, ona ponavlja istu pogrešku na stranici 579 Starog izdanja: “Nanošenje smrtonosnih rana ukazuje na ukidanje papinstva 1798.” Izjava je ispravljena u novom izdanju i glasi: “Nanošenje smrtonosne rane ukazuje na pad papinstva 1798.”

Povijesna stvarnost je da papinstvo nije uspostavljeno 538., niti je ukinuto 1798. Ispravljenim pogreškama novo izdanje ima određeni napredak, ali je još uvijek netočno. Razlog je taj što 538. godina jedva da označava početak "nadmoći papinstva", niti 1798. označava "propast papinstva". Očito je da urednici koji su pomagali Ellen White da napravi potrebne ispravke, nisu puno znali o povijesti papinstva.

Jel vaš pastor potpisao povelju? Jeste. Čak ste godinu dana kasnije to isto proslavljali.
http://adventmessenger.org/adventis...-eucharistic-unity-and-work-to-end-divisions/

Ako je Pravoslavna Crkva otpala zbog ekumenizma sa papstvom onda ste i vi.
Glasnik.: pa sta ovo bi, potpisali ste sa bludnicom ugovor? eto, sad ti je jasno da mi ne verujemo u lazno otkrivenje,a vi ako verujete morate da izadjete iz nje, IZADJI IZ NJE MOJ NARODE, moras da izadjes iz adventista ako verujes u knjigu otkrivenja
Fake tekst...
Odavno vec poznat...
maki siri fejk njuz?

Jel vaš pastor potpisao povelju? Jeste. Čak ste godinu dana kasnije to isto proslavljali.
http://adventmessenger.org/adventis...-eucharistic-unity-and-work-to-end-divisions/

Ako je Pravoslavna Crkva otpala zbog ekumenizma sa papstvom onda ste i vi.
Otpad i u adventistickoj crkvi se ocekuje.
Egw pise o tome.
Ali kod adventista nije to problem jer su vernici crkva, ne vodstvo kao kod vas.
Moze da se desi da dro crkve otpadne ili rukovodstvo.
Medjutim postoje tako neke stvari na kojima lokalni propovednici ucestvuju.
Recimo zastita ljudske sredine itd, onda razne crkve to podrzavaju, itd.
Ali uvek se neko nadje da pod tim slikama ubaci neki svoj tekst.
Koji je tesko proveriti.

Od sada ću tako i ja samo odgovarati sa fake tekst na svaku kritiku.
Pa ti to radis celo vreme.

4. Kako je poganski Rim, prema povjesničaru Durantu, utjecao na ranu crkvu?
4 Povjesničar Will Durant objašnjava: “Crkva je preuzela neke vjerske običaje i forme uobičajene u pretkršćanskom [poganskom] Rimu — stolu i druge elemente poganskog svećeničkog ruha, očišćenja uz pomoć tamjana i svete vodice, paljenje svijeća i vječno svjetlo pred oltarom, obožavanje svetaca, arhitekturu bazilika, rimsko pravo kao temelj kanonskog prava, titulu pontifex maximus za vrhovnog svećenika te, u četvrtom stoljeću, latinski jezik (...). Uskoro će biskupi, a ne više rimski prefekti, držati u svojim rukama poredak i vlast u gradovima; metropoliti, ili nadbiskupi, podupirat će, ako ne i izgurati s položaja provincijske namjesnike; a provincijski će sabor biti nadomješten biskupskom sinodom. Rimska je Crkva išla stopama rimske države” (The Story of Civilization: Part III—Caesar and Christ [Povijest civilizacije: III. dio — Cezar i Krist]).

Tko je Antikrist? - pita u naslovu klanjatelj 'proročice'.

On zna tko je antikrist, čuo je to od 'adventističkog sveca' Martina Luthera, koji je ovako identificirao Antikrista:

Martin Luther: „Vjerujem da je Papa zakukuljen i utjelovljen đavao, jer je antikrist“.

Možete mu vjerovati, možete ne vjerovati, ali uvijek je preporučljivo provjeriti svjedoka. Pa provjerimo tko je ovaj adventistički svetac i svjedok, kojega Ellen White uzdiže toliko da bi mogao sjesti Isusu zdesna. Dakle, ovako govoraše ovaj adventistički svetac:

Martin Luther: „Bog je strašniji i jeziviji od đavla. Jer on djeluje i postupa s nama silom, kinji nas i muči i ne mari za nas.“

Martin Luther: “Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla”.

I za ovakvoga Ellen White reče: Revan, vatren i pobožan, ne poznaјući nikakav drugi strah, osim straha Božјega.

Pa ti to radis celo vreme.

4. Kako je poganski Rim, prema povjesničaru Durantu, utjecao na ranu crkvu?
4 Povjesničar Will Durant objašnjava: “Crkva je preuzela neke vjerske običaje i forme uobičajene u pretkršćanskom [poganskom] Rimu — stolu i druge elemente poganskog svećeničkog ruha, očišćenja uz pomoć tamjana i svete vodice, paljenje svijeća i vječno svjetlo pred oltarom, obožavanje svetaca, arhitekturu bazilika, rimsko pravo kao temelj kanonskog prava, titulu pontifex maximus za vrhovnog svećenika te, u četvrtom stoljeću, latinski jezik (...). Uskoro će biskupi, a ne više rimski prefekti, držati u svojim rukama poredak i vlast u gradovima; metropoliti, ili nadbiskupi, podupirat će, ako ne i izgurati s položaja provincijske namjesnike; a provincijski će sabor biti nadomješten biskupskom sinodom. Rimska je Crkva išla stopama rimske države” (The Story of Civilization: Part III—Caesar and Christ [Povijest civilizacije: III. dio — Cezar i Krist]).
Suludi protestantski kvaziistoričari.

Suludi protestantski kvaziistoričari.
Da da...prokleti razotkrivaju vas...

Kako se oformila svestenička klasa

11, 12. (a) Koji je daljnji znak otpada postao vidljiv? (b) Koju su ulogu igrali apostoli i starješine u Jeruzalemu?
11 Daljnji znak otpada bilo je to što se službu koju su prema naučavanju Isusa i apostolâ trebali obavljati svi kršćani sada počelo ograničavati na ekskluzivno svećenstvo i hijerarhiju koja se razvila u nazovikršćanstvu (Matej 5:14-16; Rimljanima 10:13-15; 1. Petrova 3:15). Tokom prvog stoljeća, nakon Isusove smrti, njegovi su apostoli, zajedno s drugim duhovno osposobljenim kršćanskim starješinama u Jeruzalemu, savjetovali i vodili kršćansku skupštinu. Nijedan od njih nije iskazivao superiornost nad drugima (Galaćanima 2:9).

Da da...prokleti razotkrivaju vas...

Kako se oformila svestenička klasa

11, 12. (a) Koji je daljnji znak otpada postao vidljiv? (b) Koju su ulogu igrali apostoli i starješine u Jeruzalemu?
11 Daljnji znak otpada bilo je to što se službu koju su prema naučavanju Isusa i apostolâ trebali obavljati svi kršćani sada počelo ograničavati na ekskluzivno svećenstvo i hijerarhiju koja se razvila u nazovikršćanstvu (Matej 5:14-16; Rimljanima 10:13-15; 1. Petrova 3:15). Tokom prvog stoljeća, nakon Isusove smrti, njegovi su apostoli, zajedno s drugim duhovno osposobljenim kršćanskim starješinama u Jeruzalemu, savjetovali i vodili kršćansku skupštinu. Nijedan od njih nije iskazivao superiornost nad drugima (Galaćanima 2:9).
Izvini molim te episkopi, prezviteri i đakoni su postojali od apostolskih vremena. Crkva je oduvijek bila hijerarhija a ne skup harizmatika.

Izvini molim te episkopi, prezviteri i đakoni su postojali od apostolskih vremena. Crkva je oduvijek bila hijerarhija a ne skup harizmatika.
Ali ne svestenici.
A zasto ih ne zovete na Srpskom nego koristite grcke revi?
Da ne bi tada bilo nesto razotkriveno?

Ajde nam prevedi te reci ako smes?

A ovo si elegantno zaobisao?
Zasto?

Tokom prvog stoljeća, nakon Isusove smrti, njegovi su apostoli, zajedno s drugim duhovno osposobljenim kršćanskim starješinama u Jeruzalemu, savjetovali i vodili kršćansku skupštinu. Nijedan od njih nije iskazivao superiornost nad drugima (Galaćanima 2:9).

episkopi, prezviteri i đakoni

Ali ne svestenici.
A zasto ih ne zovete na Srpskom nego koristite grcke revi?
Da ne bi tada bilo nesto razotkriveno?

Ajde nam prevedi te reci ako smes?

A ovo si elegantno zaobisao?
Zasto?

Tokom prvog stoljeća, nakon Isusove smrti, njegovi su apostoli, zajedno s drugim duhovno osposobljenim kršćanskim starješinama u Jeruzalemu, savjetovali i vodili kršćansku skupštinu. Nijedan od njih nije iskazivao superiornost nad drugima (Galaćanima 2:9).

episkopi, prezviteri i đakoni
Kao što sam rekao Crkva je hijerarhija. Od vjernika se oduvijek očekivalo da budu poslušni svojim starješinama.

Svjedočili smo da je Ellen White bila alkoholičarka. Koliko je tomu mogao biti uzrok razvod od Jamesa.

Gerald Wheeler u knjizi - "James White: Innovator and Overcomer" iznosi neke detalje braka Ellen i James-a White, koji su odmah postali dio onih zbunjujućih pitanja koja se među adventistima rijetko spominju, ali koja sada dominiraju adventizmom otkad je većina od tisuća stranica spisa Ellen White postala dostupna. James i Ellen White razveli su se kasnih 1870-ih zbog privremeno nepomirljivih razlika. James je smatrao da ga Ellen pokušava kontrolirati, a i Ellen je mislila da James nju pokušava kontrolirati. Ne zauzimajući ni jednu stranu, Wheeler je sve opisao jednostavno citirajući njih dvoje. James, čiji je razum Ellen dovela u pitanje, svojoj ženi-proročici napisao je o svojoj najvećoj nevolji, muci:

Kad za mene dobijete poruku od Gospodina, nadam se da ću biti tamo gdje ću drhtati pred Njegovom riječi. Ali i pored toga, morate mi dopustiti da budem ravnopravan, ili je bolje da radimo odvojeno. . . . Nemoj se više brinuti zbog mog razmišljanja o neugodnim stvarima. Imam ih na umu. Ali dok sam sposoban raditi, koristit ću se svojom starom dobrom glavom koju mi je Bog dao, sve dok mi On ne otkrije da sam u krivu. Tvoja glava neće stajati na mojim ramenima. Zadrži je tamo gdje joj je mjesto, a ja ću pokušati odati počast Bogu koristeći svoju vlastitu. Bit će mi drago čuti vas, ali nemojte gubiti svoje dragocjeno vrijeme i snagu podučavajući me o stvarima pukog mišljenja.

Čiji ste vi, mali Srbi?
Mi smo deca Božja. I ljudi arijevske rase kojoj je sudba dodelila počasnu ulogu da bude glavni nosilac Hrišćanstva u svetu. Mi smo članovi velike porodice slovenske, koja je kroz mnoge vekove burno čuvala stražu na kapijama Evrope, da plemena slabije rase i niže vere ne bi uznemiravali krštenu Evropu u njenom mirnom razvijanju i napredovanju. Mi smo narod kršteni, narod hristonosni. I tako, mi smo po krvi arijevci, po prezimenu Sloveni, po imenu Srbi, a po srcu i duhu Hrišćani.”

(Govor vladike Nikolaja Velimirovića, održan na 550. Vidovdan (28. juna 1939. godine) u manastiru Ravanici)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back