Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjda im netko između njih rekao - ljudi bogohulite.

Je li zabranjeno čitati i kopirati?

Ostaje pitanje: Koja je nauka od Boga - Bog je 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet (naučavali od 1844.-1852.) ili Nije Bog je 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet (nakon 1852.)?
Zasto izbegavas?
Kazi mi prvo kada su su vrata otviäorila.
Onda cu znati da znas sta kritikujes?

Mozemo to da obradimo jednom ne mogu da stignem jer forsirate diskusiju da 24 casa odgovara covek ne bi postigao.

Ali prvo da mi kazes kada su vrata otvorena?

5 put:

1. Sta tebe briga za druge
kada se okupljaju?
2. Sta subota smeta vasoj nedelji?

Zato jer ste neiskreni.
Sta neiskreni?
Reci sta tacno?

Ti ne slusas sta ti pricam vec izvrces svaku moju rec.
Da li ti primecujes koliko si iskvaren?
Oguglao.

Ti ni ne obracas paznju sta ti se nspise vec iz oredraduda odgovaras.
Sta si ti zamislio da je.

Ne postoji ucenje koja je ona rekla recimo:
Morste da jedete irahe svake srede?

Vec ju recomo pitaji, istrazujemo da li moramo da jedemo orahe svake srede ili ne?

Onda ona kaze, andjeo mi je pokazao da istrszujete u Isaiji i ostalim prorocima.
Ali i ona ne zna da je da ili ne.

Tamo ce naci.

Ne, nije. Ona im je rekla - ako odbacite ovo što vam ja pišem, Boga odbacujete. Jer, Bog govori kroz moje 'tijelo'.

Stvarno?
Tu se radilo o poruci da se probude bufu verni ne mlaki.itd.

"Ako umanjite povjerenje naroda Božjeg u Svjedočanstva koja im je On poslao, vi ste pobunjenici protiv Boga, kao što su zacijelo bili Korah, Dathan i Abirum" (Ellen White, "Svjedočanstva", Vol. V., str. 66).

Dakle, proročica ti ne dijeli savjete, proročica ti je umislila da je ona boginja - 'tko mene ne sluša pobunjenik je protiv Boga.

Sta neiskreni?
Reci sta tacno?

Ti ne slusas sta ti pricam vec izvrces svaku moju rec.
Da li ti primecujes koliko si iskvaren?
Oguglao.

Ti ni ne obracas paznju sta ti se nspise vec iz oredraduda odgovaras.
Sta si ti zamislio da je.

Ne postoji ucenje koja je ona rekla recimo:
Morste da jedete irahe svake srede?

Vec ju recomo pitaji, istrazujemo da li moramo da jedemo orahe svake srede ili ne?

Onda ona kaze, andjeo mi je pokazao da istrszujete u Isaiji i ostalim prorocima.
Ali i ona ne zna da je da ili ne.

Tamo ce naci.
Rekao milion puta. Krijete da vam je ona autoritet.

Da li je Elena Vajt imala neke natprirodne stvari?

Da.
Mogla je cesto da kaze ljudima sta misle.
Recimo o kradji misli..
Ili o toj i toj osobi po imenu i sta tacno a ozenjen je recimo.
Ili to i to si uradio itd.

Kada je oäomala viziju imala je satima otvorene oci i nije disala satima.

Ili na primer tokom vizije je podigla bibliju od 9 kg uvis jednom rukpm üola sata drzala i pokazivajuci na neki stih o kome govori ne gledajuci gde pokazuje niti je u svesnom stanju vec celo vreme otvorenih oci ne disuci. itd.itd.

"Ako umanjite povjerenje naroda Božjeg u Svjedočanstva koja im je On poslao, vi ste pobunjenici protiv Boga, kao što su zacijelo bili Korah, Dathan i Abirum" (Ellen White, "Svjedočanstva", Vol. V., str. 66).

Dakle, proročica ti ne dijeli savjete, proročica ti je umislila da je ona boginja - 'tko mene ne sluša pobunjenik je protiv Boga.
A o cemu govore ta svedoocanstva znas li to uopste?
Ako znas, razumeces izjavu.
Ali ti to i ne znas.

Da.
Recimo o kradji misli..

Ili na primer tokom vizije je podigla bibliju od 9 kg uvis jednom rukpm üola sata drzala i pokazivajuci na neki stih o kome govori ne gledajuci gde pokazuje niti je u svesnom stanju vec celo vreme otvorenih oci ne disuci. itd.itd.

Misliš ovako?

Evo jednog od takvih bisera, interesantan je jer, između ostalog, razotkriva tko je zapravo nadahnjivao Ellen White:

Jedna od tvrdnji Ellen White bila je da ju je Bog osposobio da zna misli i tajne ljudi bez njihovog znanja, kako bi ih ukorila ili razotkrila te tako spasila Crkvu od skrivene pokvarenosti. Evo što kaže Ellen White: "Bogu se dopalo otkriti mi tajne unutarnjih života i skrivene grijehe svoga naroda. Neugodna dužnost ukoravanja zla i otkrivanja skrivenih grijeha, stavljena je na mene." (Svjedočanstva, Vol. III. ., str 314).

A sada pogledajmo jedan slučaj od mnoštva njih. Dva adventistička službenika, E.P. Daniels i E.R. Jones, 1882 godine zajedno su radili u Michiganu. U jednom njihovom razgovoru o zdravstvenim pitanjima, jedan od njih iznio je neke primjedbe na prilično uvrijedljiv način. Nedugo nakon toga, starješina E.P. Daniels dobio je "svjedočanstvo" od Ellen White, u kojem ga je ona ukorila za uvrede koje je izrekao, kako je ona rekla, u Parmi u Michiganu. Međutim, kad se slučaj potpuno razjasnio, ispostavilo se da je ona ukorila pogrešnog čovjeka. Uvrede je izrekao starješina E.R. Jones, a čitav slučaj nije se dogodio u Parmi nego na potpuno drugom mjestu. Da shizofrenost bude potpuna, zamislite, starješina Daniels umjesto da se brani jer je nepravedno optužen, on brani Ellen White koja ga je optužila! Očito primoran, starješina E.P. Daniels dao je izjavu, evo je:

"Zbog nesporazuma, dogodilo se da sam bio ukoren umjesto nekog drugog, kome je ukor bio namijenjen, i koji je potpuno opravdan. S obzirom da su sve činjenice poznate, ne bi trebalo ostavljati prostora ni najmanjem nepoštivanju motiva koji su vodili gospođu White, jer ona je pretpostavljala da ima najbolje razloge za vjerovati da joj je informator rekao istinu. I doista, rekao je istinu, samo je napravio grešku u imenu osobe. Sve što je rekao bila je istina za drugog, jedino što se izgred nije dogodio u Parmi." (Review and Herald Supplement, kolovoz 14., 1883., str 10).

Ovaj slučaj, osim što još jednom pokazuje karakter osobe Ellen White, puno je značajniji što potpuno razgoljuje pozadinu nadahnuća i nadahnitelje Ellen White. Najprije, zar zaista naš Bog nekim ljudima otkriva "tajne grijehe" drugih ljudi i onda ih ujarmi da te druge ljude javno sramote? Kada bi Bog to i činio, kakav je to Bog koji se zabunio i grijeh pripisao krivom čovjeku, pa i krivo mjesto? Naravno, niti se Bog bavi ovakvim prljavim rabotama, niti se Bog zabunjuje. Ovo samo pokazuje tko je bio pravi nadahnitelj Ellen White. Nije to bio Bog, bili su to doušnici kojima je Ellen White bila okružena. A oni, kao i svi drugi ljudi - griješe, pa eto i proročica morala pogriješiti. Nije najstrašnije što je proročila griješila, najstrašnije je što je sve to Bogu pripisala.

Poslednja izmena:
Misliš ovako?

Evo jednog od takvih bisera, interesantan je jer, između ostalog, razotkriva tko je zapravo nadahnjivao Ellen White:

Jedna od tvrdnji Ellen White bila je da ju je Bog osposobio da zna misli i tajne ljudi bez njihovog znanja, kako bi ih ukorila ili razotkrila te tako spasila Crkvu od skrivene pokvarenosti. Evo što kaže Ellen White: "Bogu se dopalo otkriti mi tajne unutarnjih života i skrivene grijehe svoga naroda. Neugodna dužnost ukoravanja zla i otkrivanja skrivenih grijeha, stavljena je na mene." (Svjedočanstva, Vol. III. ., str 314).

A sada pogledajmo jedan slučaj od mnoštva njih. Dva adventistička službenika, E.P. Daniels i E.R. Jones, 1882 godine zajedno su radili u Michiganu. U jednom njihovom razgovoru o zdravstvenim pitanjima, jedan od njih iznio je neke primjedbe na prilično uvrijedljiv način. Nedugo nakon toga, starješina E.P. Daniels dobio je "svjedočanstvo" od Ellen White, u kojem ga je ona ukorila za uvrede koje je izrekao, kako je ona rekla, u Parmi u Michiganu. Međutim, kad se slučaj potpuno razjasnio, ispostavilo se da je ona ukorila pogrešnog čovjeka. Uvrede je izrekao starješina E.R. Jones, a čitav slučaj nije se dogodio u Parmi nego na potpuno drugom mjestu. Da shizofrenost bude potpuna, zamislite, starješina Daniels umjesto da se brani jer je nepravedno optužen, on brani Ellen White koja ga je optužila! Očito primoran, starješina E.P. Daniels dao je izjavu, evo je:

"Zbog nesporazuma, dogodilo se da sam bio ukoren umjesto nekog drugog, kome je ukor bio namijenjen, i koji je potpuno opravdan. S obzirom da su sve činjenice poznate, ne bi trebalo ostavljati prostora ni najmanjem nepoštivanju motiva koji su vodili gospođu White, jer ona je pretpostavljala da ima najbolje razloge za vjerovati da joj je informator rekao istinu. I doista, rekao je istinu, samo je napravio grešku u imenu osobe. Sve što je rekao bila je istina za drugog, jedino što se izgred nije dogodio u Parmi." (Review and Herald Supplement, kolovoz 14., 1883., str 10).

Ovaj slučaj, osim što još jednom pokazuje karakter osobe Ellen White, puno je značajniji što potpuno razgoljuje pozadinu nadahnuća i nadahnitelje Ellen White. Najprije, zar zaista naš Bog nekim ljudima otkriva "tajne grijehe" drugih ljudi i onda ih ujarmi da te druge ljude javno sramote? Kada bi Bog to i činio, kakav je to Bog koji se zabunio i grijeh pripisao krivom čovjeku, pa i krivo mjesto? Naravno, niti se Bog bavi ovakvim prljavim rabotama, niti se Bog zabunjuje. Ovo samo pokazuje tko je bio pravi nadahnitelj Ellen White. Nije to bio Bog, bili su to doušnici kojima je Ellen White bila okružena. A oni, kao i svi drugi ljudi - griješe, pa eto i proročica morala pogriješiti. Nije najstrašnije što je proročila griješila, najstrašnije je što je sve to Bogu pripisala.
Pa slucaj nije da ona kaze da joj je Nog otkrio da je ocaj pogredio.
Vec da je ona u svojoj reziji to ucinila.
Kao kada bi ja tebe ukorio jer si vikao na nekoga.
Posle se sazna da je beko drugi vikao.

Tekst je skroz zloupotrebljen.

Ko vam je autoritet jednak njoj?
Neee...
3 milon i prvi put..
Kod nas nema veci i najveci pa mu ljubis ruke itd.
Svi su jednaki...
Ona ima vazne poruke ta crkvu kako se poravljati i cemu se gredi sra, kako itd.

Zato du tvoji popovi preuzeli njenu knjigu Vaspitanje...

Ne obozavamo i ne uzdizemo mi ljude.
Ti si u tome zarobljen i mislis iz te perspektive.

Pa slucaj nije da ona kaze da joj je Nog otkrio da je ocaj pogredio.

Ne laži. Ona kaže upravo to: Ovako:

"Bogu se dopalo otkriti mi tajne unutarnjih života i skrivene grijehe svoga naroda. Neugodna dužnost ukoravanja zla i otkrivanja skrivenih grijeha, stavljena je na mene." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. III. ., str 314).

Ne može đav'o lagati koliko ti možeš.

Ne laži. Ona kaže upravo to: Ovako:

"Bogu se dopalo otkriti mi tajne unutarnjih života i skrivene grijehe svoga naroda. Neugodna dužnost ukoravanja zla i otkrivanja skrivenih grijeha, stavljena je na mene." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. III. ., str 314).

Ne može đav'o lagati koliko ti možeš.
To da.
Ali primer koji si naveo nije tako nesto.
Ne radi se o tome da joj je bog otkrio da he ovaj uvredio a nije.

Cista svakidasnja' situacija zloupotreblhmjena.
Stavi nam link pravog teksta ako smes?

Pa ne smes.

Neee...
3 milon i prvi put..
Kod nas nema veci i najveci pa mu ljubis ruke itd.
Svi su jednaki...
Ona ima vazne poruke ta crkvu kako se poravljati i cemu se gredi sra, kako itd.

Zato du tvoji popovi preuzeli njenu knjigu Vaspitanje...

Ne obozavamo i ne uzdizemo mi ljude.
Ti si u tome zarobljen i mislis iz te perspektive.
Jesu ičiji spisi sem Elenine kod vas bogonadahnuti duh proroštva?

Review and Herald Supplement, kolovoz 14., 1883., str 10
Stvarno.
Pa kad imas taj casopis kopiraj ceo tekst i postavi.
Ako ne zasto si slagao?

Da.
Recimo o kradji misli..

Ili na primer tokom vizije je podigla bibliju od 9 kg uvis jednom rukpm üola sata drzala i pokazivajuci na neki stih o kome govori ne gledajuci gde pokazuje niti je u svesnom stanju vec celo vreme otvorenih oci ne disuci. itd.itd

Evo zasto te opomene ne treba odbaciti kako kaze:

Svedocanstva za crkvu:

Kad sam bila u Batl-Kriku (Battle-Creek) — Mičigen, imala sam, 5. svibnja 1855. godine, jednu viziju u kojoj mi je bilo pokazano da slugama Božjim, kao i crkvi, nedostaje vjera. Oni se odviše lako obeshrabre, odviše su spremni da sumnjaju u Boga, odviše skloni da vjeruju da je njihov život težak i da ih je Bog zaboravio. Pokazano mi je da je to sa njihove strane neo-pravdano. Bog ih je toliko ljubio da je dao svoga milog Sina da umre za njih, i cijelo se nebo zanima za njihovo spasenje. Međutim, usprkos svega što je učinjeno za njih, njima izgleda teško da vjeruju i da imaju povjerenje u jednog tako ljubaznog i dobrog Oca, koji je kazao da je više voljan da dade Svetoga Duha onima koji ga traže, nego što su roditelj’i voljni da dadu dobre darove svojoj djeci. Vidjela sam da se sluge Božje i crkva odviše lako obeshrabre. Kad oni traže od svoga nebeskog Oca ono što misle da im je potrebno i kad njihove molitve nisu odmah uslišene, njihova se vjera koleba, njihove hrabrosti nestaje, i oni počinju mrmljati. Vidjela sam da se to Bogu ne dopada. SZC 11.1

Svaki vjernik koji dolazi k Bogu sa iskrenim srcem i upućuje mu molbu sa vjerom, primit će odgovor. Ne treba da sumnjate u Božja obećanja ako vidite da vaše molitve nisu odmah uslišene. Ne plašite se da se povjerite Bogu. Oslonite se na njegovo obećanje, jer on je rekao: »Tražite i primit ćete.« Ivan 16, 24. Bog je premudar da bi pogriješio i predobar da bi uskratio ijedno dobro onima koji hode u bezazlenosti. Čovjek je sklon da pogriješi i, iako se njegove molitve dižu Bogu iz iskrenog srca, on ne traži uvijek ono što je dobro za nj ili što bi služilo na slavu Bogu. Naš nebeski Otac u svojoj mudrosti i dobroti sluša naše molitve i katkada ih odmah uslišava, ali on nam daje samo ono što je za naše dobro i za njegovu slavu. Bog nam daje svoje blagoslove; kad bismo mogli razumjeti njegove namjere, vidjeli bismo jasno da on zna šta je najbolje za nas i da uslišava naše molitve. Ako nam ne daje ono što smo tražili, a što bi bilo na našu štetu, on nam šalje blagoslove koji su nam uistinu potrebni. SZC 11.2

Vidjela sam ako osjećamo da Bog odmah ne uslišava naše molitve, trebalo bi da izdržimo u vjeri i da ne dopustimo da sumnja uđe u naše srce, jer bi nas to odvojilo od Boga. Ako se naša vjera koleba, onda ne ćemo ništa primiti od njega. Naše pouzdanje u Boga treba da je nepokolebljivo i, u času kad nam bude najpotrebnije, blagoslovi će se izliti na nas kao dažd koji natapa zemlju. SZC 12.1

Kad sluge Božje traže njegovog Duha i blagoslov, dešava se da Bog odmah usliši njihove molitve. Ali uvijek nije tako. U takvom slučaju nemojte očajavati. Neka se vaša vjera čvrsto drži obećanja koje nam je dato u pogledu uslišenja naših molitava. Imajte potpuno povjerenje u Boga, i blagoslov će doći u času kada vam je najpotrebniji. Na neočekivan način primit ćete njegovu pomoć kad budete objavljivali istinu nevjernima, i bit ćete osposobljeni da propovijedate RIJEČ jasno ‘i sa silom. SZC 12.2

Pokazano mi je da je naše stanje često slično djeci koja traže darove od svojih roditelja koji ih ljube. Ona traže katkada nešto što bi im bilo na štetu. Roditelji to znaju i zato im daju samo ono što će im b’iti od koristi. Vidjela sam da će svaka molitva koja se diže Bogu iz čistog srca i sa vjerom biti primljena i uslišena. Onaj koji šalje Bogu molbe primit će blagoslov kad mu on bude najpotrebniji, i primit će više nego što je oče-kivao. Nijedna molitva iskrenog Božjeg djeteta nije izgubljena ako je bila upućena sa vjerom i iz iskrenog srca.

To nije kako vi zamisljate.
To su opomene, saveti, pozivi, motivacija itd.
Za popravljanje crkve.
Ti biseri nisu za vas koji bi ih odma pogazili.
Iako vam ih niko ne nudi, pokusavate da ih popljujete.
Vi ne postujete ni svoje a kamoli tudje
Vi govorite da ste hriscani a svojom recima se odricete toga.

Jel iko sem Elene od ranih adventista na tom nivou?
Halo nema tu nivo.
Niko nije veci od nikoga.
Ako nekoga pokrece Duh da popravlja i motivise crkvu, to je prorocki duh iako on to i ne zna.
Ne misli o tome.

Pokazano mi je da ne treba da mislimo da je Kristov dolazak u dalekoj budućnosti. Anđeo je kazao: »Pripremite ser pripremite se za ono što treba da dođe na zemlju. Neka vaša djela odgovaraju, vašoj vjeri.« Naš um treba da je stalno upravljen ka Bogu, i naš utjecaj treba da svjedoči za Boga i njegovu istinu. Mi ne možemo dati čast Bogu ako živimo u nemarnosti i ravnodušnosti, ne možemo ga proslaviti ako smo obeshrab- reni. Trudimo se ozbiljno da osiguramo spasenje svojih duša i da radimo na spasenju drugih. Ovo treba da je naš prvi posao, a sve drugo da dođe na drugo mjesto. SZC 12.4

Posmatrala sam ljepotu neba. Slušala sam sa ushitom pjesme anđela koji su objavljivali hvalu, čast i slavu Isusu. Tada sam mogla razumjeti nešto od divne ljubavi Božjeg Sina. On je napustio svu svoju slavu i čast na nebu i toliko je želio da nas spasi da je sa strpljenjem i poniznošću prihvatio pogrde i prezir kojima su ga ljudi obasipali. Bio je izbijen, ranjen, slomljen, zatim su ga razapeli na križ Golgote gdje je podnio najstrašniju smrt da bismo mi bili oprani njegovom krvlju i da bismo uskrsnuli i živjeli s njime u stanovima koje je otišao da nam pripremi. Tamo ćemo uživati svjetlost i slavu neba i sjedinit ćemo svoje glasove s pjesmama anđela. SZC 13.1

V’idjela sam da se čitavo nebo zanima za naše spasenje. Zar ćemo mi biti ravnodušni kao da je svejedno da li ćemo biti spaseni ili izgubljeni? Zar ćemo prezreti žrtvu koja je bila prinijeta za nas? Neki su radili tako. Oni su prezreli ponuđenu milost, i Božji gnjev počiva na njima. Božji Duh se ne će uvijek žalostiti. Na kraju će se on povući ako ga dalje žalostimo. Poslije svega što je Bog učinio da bi ‘ih spasio, ako ljudi svojim životom pokažu da preziru Isusovu ponuđenu milost. Krist je podnio da bi izvojevao spasenje koje su oni odbacili. Tada će razumjeti da su izgubili život i vječno nasljedstvo. Velika žrtva koja je prinijeta za spasenje ljudskih duša pokazuje nam njihovu vrijednost. Ali ako je dragocjena duša izgubljena, ona je izgubljena za uvijek.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back