kainos
Zainteresovan član
- Poruka
- 393
Objasni malo bolje.Krštenje kod adventista je sumnjiva jer je njihova vera u Svetu Trojicu nejasna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Objasni malo bolje.Krštenje kod adventista je sumnjiva jer je njihova vera u Svetu Trojicu nejasna.
slape jesil to ti i ovdje dopelja? Prije Luthera su bili Jan Hus, Wycliff, Valdezani - zasto samo Luthera stalno citiras.Točno, pod prijetnjom prokletstva - Tko Bibliji što oduzme, njemu će Bog oduzeti, kažu apostoli. A Luther se usudi kljaštriti Bibliju koju su apostoli imali u svojim rukama i iz nje čitali i poučavali.
Odlicna primedba,hajdemo to proveriti u praksu - jel mi mozes potvrditi da su apostpoli i prva crkva iz Biblije ikada imali versku praksu kao sto je tvoja ?Naravno, nije dovoljno da je samo popis knjiga Biblije apostola (Septauginte) preuzet. Važno je, jednako, da naučavaju isti nauk koji su naučavali apostoli.
Zasto faslifikujes poslanice i zasto podmeces apostolu ?A evo ti opet najbolji primjer da su Oci i Crkva slijedili nauk apostola. Sveti Pavao piše da je Židovska subota iz Dekaloga sjena (jednako kao mladini i svi godišnji Židovski blagdani),
Molim Biblijskog dokaza ili priznaj da lazes.a Crkva slijedeći svetog Pavla u jednom trenutku anatemizira (izbacuje iz Crkve sve koji 'subotare' - koji inzistiraju na subotnjem odmoru.
Za razliku od tebe/vas,hriscanima je autoritet jedino Isus Hristos dok su svi ostali ljudi,nasa braca iz proslosti koji su iznosile neke konkretne poruke od Boga.Nama kršćanima su autoritet u svemu, pa tako i kanonu Biblije, Kristovi apostoli, a ne ovi ili oni Židovi.
Uz svo duzno postovanje to ne smatram za njih vec za tvoje verske ucitelje.Hoćeš reći da su Isusovi apostoli mutavci? Ne znaju što je bogonadahnuto!?
Molim te dokazi da sam ja ikada rekao da sledim bilo koju zenu ili dedu ili priznaj da lazes pa se lepo izvini.Zapravo se i nečudim ovome što izlazi iz usta sljedbenika i klanjatelja lažljivice, kradljivice, bogohulnice i alkoholičarke.
Tako je ali ne samo ko oduzme vec i ako bilo sto doda i tako ga ucini drugacijem od onog kojeg su apostoli propovedali, evo ti dokaza:Točno, pod prijetnjom prokletstva - Tko Bibliji što oduzme, njemu će Bog oduzeti, kažu apostoli.
Ponavljam - nit je Hristos a nit su apostoli citirali te vase falsifikate koje su u direktnom konfliktu sa ostatkom Pisma a koje vam koriste da iz njih izvlacite NOVU doktrinu van Hristovog jevanjdelja..A Luther se usudi kljaštriti Bibliju koju su apostoli imali u svojim rukama i iz nje čitali i poučavali.
P.S. Jesi li ti pri krštenju ispovjedio vjeru u Ellen White i vjeru u Boga, jer nisi znao da vam je 'proročica' bila lažljivica, kradljivica, bogohulnica i alkoholičarka, ili si vjeru u nju ispovjedio baš zbog što je sve ovo bila - što je od đavla?
Jok,odakle ti ova ideja ?
Nije moja ideja, nego subotarska činjenica. Evo:

A od tih 28 osnovnih vjerovanja, 18. vjerovanje crkve ASD glasi ovako:
Vjerovanje broj 18. Dar proroštva
Jedan od darova Svetoga Duha je proroštvo. Ovaj dar je obeležje po kome se prepoznaje Crkva ostatka a pokazao se u službi Elen G. Vajt. Kao Gospodnji vesnik, ostavila nam je svoje spise kao trajni i autoritativni izvor istine koji Crkvi obezbeđuju utehu, usmeravanje, pouku i ukore. Oni takođe objašnjavaju da je Biblija merilo po kome se moraju odmeravati sva učenja i sva iskustva (Joil 2,28.29; Dela 2,14-21; Jevrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)
------------------------------------------------
Dakle, teške laži iznosiš. Ja ovo nisam stavio da tebe postidim, jer ti za stid ne znaš, nego da drugi ljudi zorno vide u što se čovjek pretvara nakon godina i desetljeća služenja i klanjaja 'prročici' lažljivici, kradljivici, bogohulnici i alkoholičarki.
Iznesi dokaze ili priznaj da lazes.Dakle, teške laži iznosiš.
Znači spisi EGW za tebe nisu Duh proroštva?A zasto meni uopste dajes adventisticki pravilnik,odkud ti ideja da sam ja adventista ?
Zasto faslifikujes poslanice i zasto podmeces apostolu ?
Kda je on to pomenuo subotu iz dekaloga i dali znas kako uopstre glasi 4-ta Bozja zapovest ?
Za razliku od tebe/vas,hriscanima je autoritet jedino Isus Hristos dok su svi ostali ljudi,nasa braca iz proslosti koji su iznosile neke konkretne poruke od Boga.
Molim te dokazi da sam ja ikada rekao da sledim bilo koju zenu ili dedu ili priznaj da lazes pa se lepo izvini.
A zasto meni uopste dajes adventisticki pravilnik,odkud ti ideja da sam ja adventista ?
Svaka poruka koja je od Boga a odnosi se na duhovno rast i razvoj hriscna ujedno jeste i poruka Duha prorostva.Znači spisi EGW za tebe nisu Duh proroštva?
Jeli bato,jel ti pravis uopste razliku izmedju subota i blagdan ?Blagdani (godišnje subote) su godišnji židovski blagdani, mladine su mjesečni, a subote su tjedne Židovske subote iz Dekaloga. Četvrtih nema.
Nije tako bato,sve sto imamo od apostola jeste ZAPISANO i nista se nije prenosilo usno a stro bi moglo sadrzati NEKU NOVU DOKTRINU !!!Veliš 'autoritet je jedino Isus'? Možemo i tako reći. Ali, nitko za vrijeme Isusa nije njegova naučavanja snimio diktafonom ili 'video-audio' kamerom, pa sačuvao i razdijelio. Sve što znamo o Isus, istinito, dolazi nam jedino preko apostola - i usmeno i pismeno.
Sve sto imas na adventiste ti to s njima rascisti,ovde se dobrto fokusiraj na moje navode jer imam utisask da ti nece biti lako da se nosis s tim 'teretom'.Iz ovoga što ti reče, 'autoritet je jedino Isus' - a tvoja subotarska sekta vjeruje i tvrdi da su spisi Ellen White 'jedini nepogrešivi tumač biblijskih (Isusovih) principa', ja zaključujem da ti hoćeš reći "da je Ellen White s Isusom čuvala ovce".
Eto,koancno smo zatvorili i ovo pitanje i sad se fokusiraj onom sto realno pricamo po temi.Jesu li te krstili subotari. Ako nisu, moja isprika, ali ako jesu ti si sljedbenik i klanjatelj lažljivice, kradljivice, bogohulnice i alkoholičarke Ellen White.
Ja sam hriscanin ili jos preciznije - trudim se da zivim hriscanski i da ujedno rastem na tom putu...nekad idem korak napred nekad dva natrag ali se molim Bogu da mi da snage da ustanem kad god padnem u "duhovnom blatu"zivota i da se drzim Njegovih zapovesti onako kako realno treba.,A jesi li, 'srećo', adventist (EGWist)??? Da te vidim smiješ li zatajiti svoju 'boginju'.
Jeli bato,jel ti pravis uopste razliku izmedju subota i blagdan ?
Nije tako bato,sve sto imamo od apostola jeste ZAPISANO i nista se nije prenosilo usno a stro bi moglo sadrzati NEKU NOVU DOKTRINU !!!
Kad ovo skongtas daj se vrati da nastavimo.
Sve sto imas na adventiste ti to s njima rascisti,ovde se dobrto fokusiraj na moje navode jer imam utisask da ti nece biti lako da se nosis s tim 'teretom'.
Eto,koancno smo zatvorili i ovo pitanje i sad se fokusiraj onom sto realno pricamo po temi.
Ja sam hriscanin ili jos preciznije - trudim se da zivim hriscanski i da ujedno rastem na tom putu...
Sa pravoslavnog stajališta.Objasni malo bolje.
Stiče se utisak da ne voliš da se priča o EGW. Čudno je to.Svaka poruka koja je od Boga a odnosi se na duhovno rast i razvoj hriscna ujedno jeste i poruka Duha prorostva.
Ljudsko bice ne moze BITI taj duh vec moze biti pod Njegovim uticajem.
Stiče se utisak da ne voliš da se priča o EGW. Čudno je to.
A zasto meni uopste dajes adventisticki pravilnik,odkud ti ideja da sam ja adventista ?
Pa poznata je to taktika da u rasprava sa drugima adventisti namjerno prešućuju Elenu Vajt jer bi onda morali objašnjavati ko je ona.Nije čudno, nego logično. Osim toga, evo upravo ovdje 'zataji svoju boginju prvi put'
Nakon ovoga vjerojatno se sjetio Isusovih riječi Petru: Zatajit ćeš me tri puta.
Pa poznata je to taktika da u rasprava sa drugima adventisti namjerno prešućuju Elenu Vajt jer bi onda morali objašnjavati ko je ona.
Neće dati tačan odgovor. Neće reći da je adventista ali neće reći ni da nije adventista.
Vidi se da posjedujete bogato znanje o adventizmu. Posjedujete li jednako bogato o drugim vjerskim zajednicama?To znači, ako je adventist (EGWist), a ovakav 'pjevač' mora biti adventist, da će zatajiti svoju boginju Ellen White.
Vidi se da posjedujete bogato znanje o adventizmu. Posjedujete li jednako bogato o drugim vjerskim zajednicama?
Meni su mormoni jača priča od adventizma. Oni imaju cijeli svoj expanded universe.Jednako ne, ali poprilično poznajem one grupe (sekte) koje su nastajale u 19. stoljeću po 'američkim kukuruzištima', kad bi neki 'farmer' naučio čitati i pisati, kupio Bibliju, na njoj napisao svoje ime i prezime i sa još dvije 'budale' osnovao sektu.
Adventisti su vrhunac među ovima, njihova utemeljiteljica nije niti u školu išla jer je kao djevojčica 'dobila kamenom u glavu' pa nije bila sposobna ni za osnovnu školu.
Iznesi dokaze ili priznaj da su te slagali !Isto kao što to čini sveti Pavao u Kol 2,16. Subote su tjedne židovske subote iz Dekaloga,
Pojma nemas bato,zato sam te i pitao - zasto mesas druge praznike sa onim drugim subotama koji nisu deo sedmicnih subota ?mladine su mjesečni židovski blagdani i blagdani su godišnji židovski praznici - rekli bi vi subotari - godišnje ili ceremonijalne subote.
Jedino je Isus autoritet u koga hriscani verujuu,apostoli su samo braca koji su ziveli u Njergovo vreme i propovedali Njegovo jevandjelje.Što nam vrijedi to što je zapisano od apostola, ako ti kažeš da apostoli nisu autoritet - kažeš, jedino je Isus autoritet
Jesi li me ikad ovde citaio da izniosim bilo sta o pomenutoj osoobi ?A ti ne bi više o svojoj boginji - lažljivici, kradljivici, bogohulnici i alkoholičarki. Neće ići, jer tema glasi - Tko je Antikrist - a lažljivci, kradljivci, bogohulnici i alkoholičari jesu Antikristove sluge. Zato, slijedimo 'smrad duha proroštva EGW i on će nam otkriti Antikrista.
Nisam ni rekao da sma neki impozantni "primerak"hriscanina ali sam definitivno osoba koja je prihvatila hriscanstvo sa svim njegovim standardima.Bogohuljenje je, teško, da sljedbenik i klanjatelj lažljivice, kradljivice, bogohulnice i alkoholičarke sebe nazove kršćaninom. Ne vrijeđaj kršćane.
Mol,im te daj mi reci koji deo od mog odgovora ne kontas:robivek, 'srećo', jesi li ti adventist sedmog dana (EGWist)?