Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kaze se prva puna godina.

Zašto lažeš? Ezra ne piše 'pune sedme' godine'? Piše - 'sedme godine'.

I tada nije bio koriscen kalendar koji ti koristis i ja.

Onda svaka računica pada u vodu. Jesu li tada godine imale tisuću (1000) dana? 700 dana, 470 dana, ...? Ovim onda priznaješ da je i tvoja računica 'za onu stvar'.

Istoricari su uspeli utvrditi apsolutne datume vladavine Artakserksa I koristeci klasicne grčkcke izvore i egipatske i vavilonske astronomske i istorijske izvore.

Opet neistinu govoriš. Prema svim povjesničarima Artakserks je na vlast došao 459. godine prije Krista.

Hoće li ti pasti kruna s glave ako citiraš povjesničare koji kažu da je Artakserks došao na vlast 457. godine?

Poslednja izmena:
Znaci normalno ti je?

A kod vas unutar crkve svako uci drugacije.
A o podelama da ne govorim.
To je demokratija.
Da bi istina mogla da raste mora i prevaera da raste.
Isus kaze kukolj raste do zetve.

A sta je istina a sta prevara?
Kako da to znamo?

Na osnovu Biblije.
Zato vi stalno govorite, Oci, oci... ne Biblija.
Ne, to vi protestanti "ucite" svako drugačije pa ste i podeljeni na hiljade crkava i to se desilo za kratko vreme i nastavlja se... To je demokratija.

A u okviru crkve svako može da ima drugačiji stav o nečemu, već u skladu sa individualnim razumevanjem.

A ne da kao papagaji ponavljaju iste mantre koje su u sekti nauceni napamet kao neku istinu.

Biblija, ni izdaleka nije jedino merilo istine, jer svako može da je tumači kako mu se ćefne, i to se lepo pokazuje baš kroz protestantske crkve i njihova tumacenja.

Zato su vam siroki puti.

Biblija je merio.
Da li neko uci stvarno pi bibliji lako je to priveriti.
Samo citas.
I videces da 99% ne uce po Bibliji vec pi upravi.
Pa ti da citas video bi da u cetvrtoj zapovesti, u koju se kunes, Bog nigde nije napisao subota nego samo sedmi dan.

Tako da sto ti ovde ponavljaš "subota, subota", je 100% interpretacija "uprave" a 0% ono što u Bibliji de facto piše. Tako rekla Ellena a tome te ucili meniđeri koji glume Oce i ti sad ko hipnotisan, ne veruješ svojim očima šta u Bibliji piše...

Pa i kod vas ima milioni vernika ne tisuce i svi uce drugacije.

Tko ne vjeruje i ne uči točno onako kako Kristova Crkva vjeruje i uči, ne može se smatrati ni kršćaninom ni članom Crkve.

Biblija je merio.

Zašto onda ne čitaš Bibliju i ne vjeruješ Bibliji? Zašto si dopustio da ti 'klistiraju mozak' i zatruju ga 'duhom proroštva' (spisima Ellen White) i vjeruješ njoj umjesto Bibliji? Jer da si ti čitao Bibliju, nezatrovanog mozga bogohuljenjima 'proročice' Ellen White, onda bi ti upravo u Bibliji našao istinu potpuno suprotnu ovome što ti tvrdiš - da istina nije u Crkvi, nego u Bibliji. Dakle, šteta što ne čitaš Bibliju jer bi pročitao što kaže sveti apostol Pavao, a on kaže ovo:

1 Tim 3,14-15: Ovo ti pišem u nadi da ću ubrzo doći k tebi, a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.

Ovako kaže Biblija, a ti nastaviti bogohuliti i protiv Boga i protiv Biblije i protiv Crkve.

Da li neko uci stvarno pi bibliji lako je to priveriti.
Samo citas.

Evo, provjerismo tebe gore. Zato što ne čitaš Bibliju, ne čitaš svetog Pavla, bogohuliš ovdje da istina nije u Crkvi nego u Bibliji, a upravo u Bibliji stoji da je 'Crkva stup i uporište istine'. Ako ti je stalo do spasenja duše, moraš krenuti za Istinom i odbaciti sve lažne proročice i proroke i prestati sa ovim svojim bogohuljenjima.

Tko ne vjeruje i ne uči točno onako kako Kristova Crkva vjeruje i uči, ne može se smatrati ni kršćaninom ni članom Crkve.

Zašto onda ne čitaš Bibliju i ne vjeruješ Bibliji? Zašto si dopustio da ti 'klistiraju mozak' i zatruju ga 'duhom proroštva' (spisima Ellen White) i vjeruješ njoj umjesto Bibliji? Jer da si ti čitao Bibliju, nezatrovanog mozga bogohuljenjima 'proročice' Ellen White, onda bi ti upravo u Bibliji našao istinu potpuno suprotnu ovome što ti tvrdiš - da istina nije u Crkvi, nego u Bibliji. Dakle, šteta što ne čitaš Bibliju jer bi pročitao što kaže sveti apostol Pavao, a on kaže ovo:

1 Tim 3,14-15: Ovo ti pišem u nadi da ću ubrzo doći k tebi, a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.

Ovako kaže Biblija, a ti nastaviti bogohuliti i protiv Boga i protiv Biblije i protiv Crkve.

Evo, provjerismo tebe gore. Zato što ne čitaš Bibliju, ne čitaš svetog Pavla, bogohuliš ovdje da istina nije u Crkvi nego u Bibliji, a upravo u Bibliji stoji da je 'Crkva stup i uporište istine'. Ako ti je stalo do spasenja duše, moraš krenuti za Istinom i odbaciti sve lažne proročice i proroke i prestati sa ovim svojim bogohuljenjima.
Kako objadniti coveku koji je prvo mislio 82 god a sada se sabrao i dosao samo na jednu, kada sam jedva uspeo da mu to objasnm?
Coveku koji ni kalendar ne razume a ni ne zna sta kritikuje.

Ne mozes coveku da ubacis celu godinu vladavine kada ju nije vladao.

Ako je bäää neko poceo da vlada decembra 2024 a zavrsio vladavinu januara 2030.
Onda je po tebi vladao 7 god.

Ali u stvarnosti je vladao samo 5 god i 2 meseca.

A pogotovo kada pokusavas da sracunas babe i zabe, to jest tadasnje kalendare i ovaj tvoj.

Da axdventisti kazu 7. ti bi kazzao ne 5.
Da kazu 5 ti bi katao ne 7

.

.

Poslednja izmena:
Pa ti da citas video bi da u cetvrtoj zapovesti, u koju se kunes, Bog nigde nije napisao subota nego samo sedmi dan.

Tako da sto ti ovde ponavljaš "subota, subota", je 100% interpretacija "uprave" a 0% ono što u Bibliji de facto piše. Tako rekla Ellena a tome te ucili meniđeri koji glume Oce i ti sad ko hipnotisan, ne veruješ svojim očima šta u Bibliji piše...
Ajdeee.
A jesi li bas cvrsto soguran, onako cvrsto?
Ili ipak ne?

Kako objadniti coveku koji je prvo mislio 82 god a sada se sabrao i dosao samo na jednu, kada sam jedva uspeo da mu to objasnm?
Coveku koji ni kalendar ne razume a ni ne zna sta kritikuje.

Kako objasniti čovjeku koji ne zna čitati? Da ti znaš čitati i da si ti pročitao što sam ja napisao, onda bi tamo našao da sam ja deklarirao vašu 'subotarsku', a ne svoju računicu. Evo ti ponovo moj tekst, pa 'slovkaj'.

Razmotrimo sada posljedice za same adventiste. Dakle, ako je Isus 'preseljavao svoje prijestolje u Svetinji nad svetinjama' kako to tvrde Adventisti sedmog dana vjerujući svojoj proročici, 22.10.1842. godine, provjerimo kome su se onda molili Ellen White, James White, Miller i svi adventistički pioniri u jesen 1884. Proročica im kaže ovako:

Evo, crno na bijelo. I ispričavam ti se, ja sam mislio da si ti beskrajni drznik, a sada si me uvjerio da je sve posljedica tvoga neznanja. Evo, ni pročitati i razumijeti jednu rečenicu nisi u stanju.

Ako je bäää neko poceo da vlada decembra 2024 a zavrsio vladavinu januara 2030.

2024. - prva godina vladanja
2025. - druga godina vladanja
2026. - treća godina vladanja
2027. - četvrta godina vladanja
2028. - peta godina vladanja
2029. - šesta godina vladanja
2030. - sedma godina vladanja
----------------------------------------
Evo, dakle. Nemaš 2300 prstiju, pa to ne možeš 'brojati na prste', ali ovu gore istinu možeš provjeriti na prste dviju ruku.

Kako objasniti čovjeku koji ne zna čitati? Da ti znaš čitati i da si ti pročitao što sam ja napisao, onda bi tamo našao da sam ja deklarirao vašu 'subotarsku', a ne svoju računicu. Evo ti ponovo moj tekst, pa 'slovkaj'.

Evo, crno na bijelo. I ispričavam ti se, ja sam mislio da si ti beskrajni drznik, a sada si me uvjerio da je sve posljedica tvoga neznanja. Evo, ni pročitati i razumijeti jednu rečenicu nisi u stanju.

2024. - prva godina vladanja
2025. - druga godina vladanja
2026. - treća godina vladanja
2027. - četvrta godina vladanja
2028. - peta godina vladanja
2029. - šesta godina vladanja
2030. - sedma godina vladanja
----------------------------------------
Evo, dakle. Nemaš 2300 prstiju, pa to ne možeš 'brojati na prste', ali ovu gore istinu možeš provjeriti na prste dviju ruku.
Ako je neko poceo da vlada decembra 2024 a zavrsio vladavinu januara 2030.

Ali u stvarnosti je vladao samo 5 god i 2 meseca.

A pogotovo kada pokusavas da sracunas babe i zabe, to jest tadasnje kalendare i ovaj tvoj.

Da axdventisti kazu 7. ti bi kazzao ne 5.
Da kazu 5 ti bi katao ne 7

Kako otkriti istinu dacli si 5 ili 7?

Tako sto cemo postaviti pitanje.
Koliko meseci je ovaj vladao?.
Odgovir ce nam otkriti.
A ako izbegnes odgovor i to ce nam otkriti da si odabrao namerno pogresnu cifru

Dakle koliko meseci?

Ako je neko poceo da vlada decembra 2024 a zavrsio vladavinu januara 2030.

Ja sad razumijem da ti imaš još veći hendikep od toga da ne znaš čitati. Ti ni prstiju nemaš. Jer da ih imaš, izbrojio bi na prste koja to godina bijaše.

Vidi: Ezr 1,1: Prve godine perzijskoga kralja Kira, da bi se ispunila riječ Jahvina objavljena na Jeremijina usta,

Ne kaže Ezra - 'Nulte godine'. A ovo bijaše 539. godine, točno te godine koje postade vladar.

Prema tome:

465. p.n.e. - prva godina Artakserksova vladanja

464. p.n.e. - druga godina Artakserksova vladanja

463. p.n.e. - treća godina Artakserksova vladanja

462. p.n.e. - četvrta godina Artakserksova vladanja

461. p.n.e. - peta godina Artakserksova vladanja

460. p.n.e. - šesta godina Artakserksova vladanja

459. p.n.e. - sedma godina Artakserksova vladanja
--------
--------
1840. - 2298 godina od Artakserksova ustoličenja

1841. - 2299 godina od Artakserksova ustoličenja

1842. - 2300 godina od Artakserksova ustoličenja
------------------------------------------------------------------
Prema vašem (EGWističkom) učenju i računici, a ne prema mome, Isus je 22.10.1844. napustio svoje dotadašnje prijestolje i preselio se k Ocu u Nebesku Svetinju nad svetinjama. Također prema vašoj proročici, to dotadašnje Isusovo prijestolje zaposjeo je sotona. I opet prema vašoj proročici, svi koji su se nakon toga molili Bogu, neznajući da je Isus preselio, obraćali su se direktno sotoni. To pak znači da se tvoja 'Ellen White&Co', nešto manje od dvije godine nakon ovoga, molila direktno sotoni. I vidi, svjedoči ti sama Ellen White, kakve je to posljedice imalo:

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu. (Ellen White, Rani spisi)

Evo, svjedočiti ti sama tvoja 'Jela Bela', da je sve utemeljitelje 'crkve' adventista sedmog dana tog listopada 1844. 'Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem'.

Ja sad razumijem da ti imaš još veći hendikep od toga da ne znaš čitati. Ti ni prstiju nemaš. Jer da ih imaš, izbrojio bi na prste koja to godina bijaše.

Vidi: Ezr 1,1: Prve godine perzijskoga kralja Kira, da bi se ispunila riječ Jahvina objavljena na Jeremijina usta,

Ne kaže Ezra - 'Nulte godine'. A ovo bijaše 539. godine, točno te godine koje postade vladar.

Prema tome:

465. p.n.e. - prva godina Artakserksova vladanja

464. p.n.e. - druga godina Artakserksova vladanja

463. p.n.e. - treća godina Artakserksova vladanja

462. p.n.e. - četvrta godina Artakserksova vladanja

461. p.n.e. - peta godina Artakserksova vladanja

460. p.n.e. - šesta godina Artakserksova vladanja

459. p.n.e. - sedma godina Artakserksova vladanja
--------
--------
1840. - 2298 godina od Artakserksova ustoličenja

1841. - 2299 godina od Artakserksova ustoličenja

1842. - 2300 godina od Artakserksova ustoličenja
------------------------------------------------------------------
Prema vašem (EGWističkom) učenju i računici, a ne prema mome, Isus je 22.10.1844. napustio svoje dotadašnje prijestolje i preselio se k Ocu u Nebesku Svetinju nad svetinjama. Također prema vašoj proročici, to dotadašnje Isusovo prijestolje zaposjeo je sotona. I opet prema vašoj proročici, svi koji su se nakon toga molili Bogu, neznajući da je Isus preselio, obraćali su se direktno sotoni. To pak znači da se tvoja 'Ellen White&Co', nešto manje od dvije godine nakon ovoga, molila direktno sotoni. I vidi, svjedoči ti sama Ellen White, kakve je to posljedice imalo:

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu. (Ellen White, Rani spisi)

Evo, svjedočiti ti sama tvoja 'Jela Bela', da je sve utemeljitelje 'crkve' adventista sedmog dana tog listopada 1844. 'Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem'.
Druze ti si izbegai da mi das odgovir na 3 pitanja gire.

Jer si svestan da bi odgoviri pokazali da sam u pravu.
Rekli smo giore ako ne odgoviris to je cisti MAT.
Odbio si da naciinis potez. 😑

Ajde...
Onda mora da je napisala da ce biti spasen?
Inace ne bi imalo smisla da napise da se pokajao.

Pokazi nam gde pise da ce biti spasen.
"Sotona je zadrhtao kada je vidio šta je uradio. Razmišljao je u samoći o prošlosti, sadašnjosti i o svojim budućim planovima. Njegovo veliko telo se treslo kao da je u oluji. Božiji anđeo je bio u prolazu. Pozvao ga je, i zatražio razgovor sa Hristom. Bilo mu je odobreno. Rekao je Sinu Božijem da se pokajao zbog svoje pobune, i da želi opet Božiju naklonost. Bio je spreman da zauzme mesto koje mu je Bog prethodno odredio, da bi bio pod Njegovom mudrom komandom. Hrist je plakao nad Sotoninom mukom, ali mu je rekao Božijim umom, da nikada više neće biti primljen na Nebo. Nebo više ne sme biti izloženo opasnosti. Sve bi se poremetilo na Nebu ako bi on bio primljen nazad; jer greh i pobuna potiču od njega. Seme pobune je i dalje bilo u njemu. Nije imao razloga za svoju pobunu, i ne samo da je nepovratno upropastio sebe, već takođe i anđele, koji bi bili srećni na Nebu da je on ostao nepokolebljiv. Zakon Božiji može da osudi, ali ne i da oprosti." (Elen Vajt, Duh proroštva I - Od Lucifera do Solomona).

Ima li igdje da išta od ovog piše u Bibliji da se Satana pokajao i imao razgovor sa Hristom?

Daniel 8,10On naraste sve do Vojske nebeske; on obori na zemlju dio te Vojske i zvijezda koje on zgazi. On naraste sve do Princa te Vojske, oduze mu vječnu žrtvu i uzdrma temelje njegovom svetištu

On naraste do kneza te vojske.
.
Oduze mu dnevnu zrtvu.

Opisan Antioh Epifan 1/1.

Zapravo, EGWisti i vjeruju i naučavaju i Isusu pripisuju sva zločinstva koja je počinio Antioh Epifan. Da ne bi bilo da lažem, evo iz usta njihove 'proročice'.

Miler je nastavio da istražuje proročanstva sa novom i još većom ozbiljnošću, i posvetio je čitave dane i noći proučavanju onoga što mu se činilo da ima veliku važnost i posebno značenje. U osmoj glavi proroka Danila nije mogao pronaći polaznu tačku da dve hiljade i tri stotine dana; iako je anđeo Gabrijel dobio nalog da objasni Danilu viđenje, ipak mu je dao samo delimično objašnjenje. Kada je prorok gledao strašno progonstvo koje će naići na crkvu, izgubio je telesnu nsagu. Nije mogao više da izdrži, i anđeo ga je za neko vreme ostavio.

Ali Bog je zapovedio svome poslaniku: »Gabrijele, objasni mu viđenje!« Ova zapovest se morala izvršiti, i zato se anđeo kasnije vratio k Danilu i rekao mu: »Danilo, sada iziđoh, da te urazumim«, – »zato slušaj reč i razumej utvaru.« U pomenutom viđenju osme glave ostala je neobjašnjena samo jedna tačka, i to odsek od 2300 dana, zato se anđeo pri svom povratku zadržao isključivo na pitanju vremena:

»Sedamdeset je nedelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetome… Zato znaj i razumej; otkad iziđe reč da se jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće sedam nedelja, i šezdeset dve nedelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vreme. A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati… I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos.« Danilo 9, 24–27.

»I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana.« »Nedelja«, o kojoj je ovde reč, jeste poslednja nedelja u vremenskom odseku od sedamdeset nedelja; to je poslednjih sedam godina vremenskog odseka određenog Jevrejima. U to vreme, koje se proteže od 27. 34. godine posle Hrista, Isus je najpre lično, a zatim preko svojih učenika slao evanđeoski poziv naročito Jevrejima.

»A u polovini nedelje ukinuće žrtvu i prinos.« Godine 31. posle Hrista, tri i po godine nakon svog krštenja, Spasitelj je bio razapet. Sa velikom žrtvom, prinetom na Golgoti, završio se period prinošenja žrtava, koje su u toku od četiri hiljade godina ukazivale na buduće Božje Jagnje. Sada je senka postala stvarnost, i zato je trebalo da prestanu sve žrtve i prinosi ceremonijalnog zakona
. (Ellen Whit, Velika borba)

Kao što se jasno vidi, adventistička 'proročica' Ellen White je sva zlodjela Antioha Epifana pripisala Isusu. Ovako, sve do današnjeg dana vjeruju i naučavaju adventisti sedmog dana. Epifanovo oskvrnuće Svetišta, dokidanje svagdašnje žrtve, postavljanje grozote pustoši i njegovo sklapanje saveza s mnogima, Ellen White pripisuje Isusu Kristu.

Rec apokalipsa znaci Otkrivenje.

Nesto sto je bilo pokriveno a onda je otkriveno.
проблем је да многи поверују да је Христос оклевао до 95. +године, а и проблем је ако знамо да су апостоли већ помрли... могла је и елена вајт тада да се роди и каже да је она Јован апостол, то тако ми многи гледамо, просто не верујемо

проблем је да многи поверују да је Христос оклевао до 95. +године, а и проблем је ако знамо да су апостоли већ помрли... могла је и елена вајт тада да се роди и каже да је она Јован апостол, то тако ми много гледамо
A sto ti smeta otkrivanje isusa hrista.To je glavna tema u otkrivenju.

"Sotona je zadrhtao kada je vidio šta je uradio. Razmišljao je u samoći o prošlosti, sadašnjosti i o svojim budućim planovima. Njegovo veliko telo se treslo kao da je u oluji. Božiji anđeo je bio u prolazu. Pozvao ga je, i zatražio razgovor sa Hristom. Bilo mu je odobreno. Rekao je Sinu Božijem da se pokajao zbog svoje pobune, i da želi opet Božiju naklonost. Bio je spreman da zauzme mesto koje mu je Bog prethodno odredio, da bi bio pod Njegovom mudrom komandom. Hrist je plakao nad Sotoninom mukom, ali mu je rekao Božijim umom, da nikada više neće biti primljen na Nebo. Nebo više ne sme biti izloženo opasnosti. Sve bi se poremetilo na Nebu ako bi on bio primljen nazad; jer greh i pobuna potiču od njega. Seme pobune je i dalje bilo u njemu. Nije imao razloga za svoju pobunu, i ne samo da je nepovratno upropastio sebe, već takođe i anđele, koji bi bili srećni na Nebu da je on ostao nepokolebljiv. Zakon Božiji može da osudi, ali ne i da oprosti." (Elen Vajt, Duh proroštva I - Od Lucifera do Solomona).

Ima li igdje da išta od ovog piše u Bibliji da se Satana pokajao i imao razgovor sa Hristom?
Pa pitao sam da li pise da ce se sotona spasiti to mi nisi postavio?

Ona govori da se pokajao sto je izgubio polozaj ne zato sto se promenio.
Jer da se promenio ne bi bio opasnost za nebo.
On se nije pokajao uh necu vise bila je glupost.
Vec, uh moj super posao.

O tome je rec ne o iskrenom pokajanju.
A zar andjeo ne moze da se pokaje?

Ovaj tekst nije neka dogma ili ucenje.
Samo informacija.

VIse puta sam nailazio ba njene izjave mislevsi da ih bema u Bibliji.
PAma ih nusam prihvatao.
Ali vremenom kada mislis na to naidhes i na to.
Nekada indirektno nekada direktno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back