Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma i ti si je se odrekao.
Tebo je ona u Grckoj pravoslavna ne oca u Srbijo.
Cim di ti uilot ovu su vrsta vec pojela po tebi.
Kada ona prvi put dobija to ime.
Sigurno posle raskola?

Odma posle pada pocinje Paoa 3 roga.
Sve se uklapa:

tko je bio prvi papa i od koga je započela spomenuta tradicija. Prvim se papom u službenom smislu naziva rimski biskup imena Siricije davne 385. godine, dok sam naziv papa uvodi papa Grgur I Veliki 591 godine. Jasno je stoga, da nije lako dati jednostavan odgovor na to pitanje. U nastavku iznosimo objašnjenje!
Jel ti znaš možda da rimski papa nije jedini episkop koi je imao tu titulu?

Sami katolici priznaju da papa pocinje 591 kao Papa.
Odma posle unistenog 3 roga.
Maki kaze Neee...

Nije se tada nista desilo..taman posla
Nije moguce jer vrata pakla cekaju...kada bi bilo takp?

Pa tako je moj Maki...
Blago toj crkvi koju ti neistinama branis od pakla. .

Sami katolici priznaju da papa pocinje 591 kao Papa.
Odma posle unistenog 3 roga.
Maki kaze Neee...

Nije se tada nista desilo..taman posla
Nije moguce jer vrata pakla cekaju...kada bi bilo takp?

Pa tako je moj Maki...
Blago toj crkvi koju ti neistinama branis od pakla. .
Papa Grigorije Dvojeslov kojeg pominješ bi se odrekao današnje RKC jer on se otvoreno protivio da ijedan episkop bude nadmoćan nad ostalima a kamoli da bude nepogrešivi Hristov vikar na zemlji.

Jel ti znaš možda da rimski papa nije jedini episkop koi je imao tu titulu?
Pa zar rece da ih niste kopirali?

Moze i Marko krjevic da je sebi dao tu titulu.
Ali pratimo mali rog na koji su se ispunile ostale stvari kada su dosla 10 roga na podrucju rima.
I ko je pod tom titulom vladao 1260 i ko je srusio svetinju nebesku Knezu nad knezovima...jer mu je bilo dopusteno...
Ko je promenio zakon i vremena, ko je dobio smrtnu ranu kpme se izlecila ko ce opet da vlada kada mu se izleci raba ?
Jer taj vas ili taj neki drugi?

Pa nije.
Drugi se ne uklapa.

Papa Grigorije Dvojeslov kojeg pominješ bi se odrekao današnje RKC jer on se otvoreno protivio da ijedan episkop bude nadmoćan nad ostalima a kamoli da bude nepogrešivi Hristov vikar na zemlji.
Svaki papa se odricao ili bi se odricao predhodnih ili posle.
Evo ovaj dabas radi sve protivno svim papama.
To nema veze sa nasom pricom.
Prica nisu pape vec sistem.
Sistem, bezbozni sistrm koji se ne menja.

Zavrsili smo pricu o tome.
Ko je opametan njemu dosta.

Nisam ja kriv sto si ti ogranicen ucenjem zajednice pa ne smes drugo da vidis.

Ako bi video ode u pakao

Ne moze da od 99 reci koje kazu znaci odseci odaberemo samo jednu odrediti jer nam se ta svidja.
To je mozda tvoja teologija takva, teologija svidjanja.
Moja ne.

Jer i ta odrediti ima u sebi kontekst odseci.
Zavisi od konteksta.

Medjutim stvar izgleda jos bolje.

Andjeo objasnjava Danilo 2300 dana i to naziva ma rex.
Taj deo od 2300 dana i noci andjeo nazova marex.
Celu viziju chason.

I Danilo kaze da je rszumeo Chszon ali ma - rexnije.
To o 2300.

I cudio se sta je to?

Onda u 9 glavi dolazi andjeo i kaze sada sam dosao da te urazumim i da ti objasnim ma rex. 2300.

I andjeo onda kaze catak, odseceno je 70 sedmica od marex.
Kontekst pokszuje da je odseceno ili odvojeno od marex.

Neka je o odredjeno ali 70 sedmica kaze andheo ima veze sa marex 2300.
To kaze andjeo ne ja.

Dakle 70 sedmica je po andjelu deo od 2300.

E to sto ti nisi znao i po svaku cenu oiras da trazis izgovore i da pravis Boga neznslicom i dobidis ga u pitanje da bi spadio pogresno ucenje svog boga crkve, nisam ti ja kriv.

Ima jos nesto ali to mozda kad mi se namestis?
Pada ti sve ovo u vodu jer se 2300 ne naziva samo mareh već konkretno וּמַרְאֵ֨ה הָעֶ֧רֶב וְהַבֹּ֛קֶר (mareh haereb ve haboker) tj. utvara o danu i noći. Dakle postoji precizan izraz za to viđenje KOJI SE NE KORISTI U DANILU 9.

Gavrilo u 9. glavi ne kaže Danilu da će razumjeti mareh haereb ve haboker već samo mareh a mareh je generični izraz za viđenje i ne odnosi se samo po sebi ni na jedno konkretno viđenje. U ovom konkretnom mareh se odnosi na poruku o 70 sedmica jer Gavrilo u Danilo 9:25 kaže Danilu da RAZUMIJE upravo to o 70 sedmica a ne ono ranije o 2300 dana i noći što govori o nečem sasvim drugom.

Pada ti sve ovo u vodu jer se 2300 ne naziva samo mareh već konkretno וּמַרְאֵ֨ה הָעֶ֧רֶב וְהַבֹּ֛קֶר (mareh haereb ve haboker) tj. utvara o danu i noći. Dakle postoji precizan izraz za to viđenje KOJI SE NE KORISTI U DANILU 9.

Gavrilo u 9. glavi ne kaže Danilu da će razumjeti mareh haereb ve haboker već samo mareh a mareh je generični izraz za viđenje i ne odnosi se samo po sebi ni na jedno konkretno viđenje. U ovom konkretnom mareh se odnosi na poruku o 70 sedmica jer Gavrilo u Danilo 9:25 kaže Danilu da RAZUMIJE upravo to o 70 sedmica a ne ono ranije o 2300 dana i noći što govori o nečem sasvim drugom.
Vidis da ne znas o cemu pricamo.

Izostavio si nesto.

Celu viziju u 8 glavi Andjeo naciva Chazon. A u 8 glavi deo sa 2300 nazivaju marex.
I Danilo kaze da je sve razumeo iz Chazon ali kaze marex 2300 nije.
To je u 8 glavi.
To si izostavio jer ne znas sta peism.
Posle trazis po internetu.

I tek onda u 9 glavi andjeo kaze dosao samda ti objasnim marex.
A marex Danilo zove u 8 glavi deo od 2300.
I objasnjavajuvi mu marex 2300 pocinje sa 70 sedmica.

Opet si se presao i to grdno.
Namestio si se kao kec na dedetku😄.
Trcis pred rudu druze jer guglanhe ti tu ne pomaze.
Iskljucio si mume da ne vidim tvoju poruku da je dosla da ne odgovorim odma.
Kako si mucak.

Pokazao si da ti uopste beznas sta pricamo vec samo odguglas posle i zato di se presao.

Razumem ja da ja iako sam u pravu ne smem da budem u oravu da crkva be bi pala.
Jer se ona drzi na tako tank8m nitima? 😆

Evo detaljnije.

Sta se desava kao sledece?

Dan 9:21 Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.

Ko dolazi kod Danila? Andjeo Gavrilo.

Zadnji put smo videli Gavrila u Danilu 8.
Ocigledno ovo javljanje Gavrila ima veze sa Vizijom gde je zadnji put video gavrila u 8 glavi.
Tamo je Gavrilu receno:

Dan 8:16 I čuh glas čovečiji nasred Ulaja, koji povika i reče: Gavrilo kaži ovome utvaru.

Gavrilo nije obajsnio Danilu tu viziju do kraja.
Na ovom mestu je jedan pogled na Jevrjeski jezik od velike pomoci.
U Danilu 8 i Danilu 9 se na jevrejskom koriste 2 razlicite reci, i obadve se prevode sa vizjom, ili vidjenjem.

Dan 8:1 Treće godine carovanja Valtasarovog pokaza se meni Danilu utvara (cha zon)posle one koja mi se pokazala pre.

Znaci u 8,1 se kaze: imao sam jednu utvaru, (cha zon)
Rec (cha zon ) se odnosi na celu viziju u Danilu 8.

Ali kada Danilo govori speicijalno o delu koji govori o 2300 noci i jutara i ciscenje svetinje, koristi jednu drugu rec za utvaru.

Koristi se rec mar eh

Dan 8:26
A rečena utvara (mar eh)o danu i noći istina je; zato ti zapečati utvaru, jer je za mnogo vremena.
Dan 8:27 Tada ja Danilo zanemogoh, i bolovah neko vreme; posle ustah i vrših poslove careve; i čudih se utvari (mar eh), ali niko nije mogao da mi objasni.

Rec (mar eh) dolazi od jevrejskog korena (ra ah) koja znaci, videti.
Po nekada se prevodi kao vidjenje.
Ali u svakom slucaju se koriste dve reci za vidjenje u danilu 8.
(cha zon) za celu viziju Danilo 8. I (mar eh) posebno za deo vizije 2300 dana i noci.

2 deo.

Ove se dve reci se takodje pojavljuju u Danilu 9.

Dan 9:21 Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, (cha zon) dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.

Dan 9:22 I nauči me i govori sa mnom i reče: Danilo, sada izidjoh da te urazumim.

Ovde nas Danilo upucuje unazad na Andjela Gavrila, kojeg je video u celoj viziji (cha Zon) 8 glave.
Setimo se da Danilo u 9 glavi u svojoj molitvi nigde ne trazi u molitvi da nesto razume.
Zadnji put kada je trebao razjasnjenje, bilo je zbog 2300 dana i noci u Danilu 8.
U danilo 9 obecava Gavrilo da ce mu pomoci da razume.

Pogledjamo kako Gavrilo u Danilu 9. Govori Danilu o Danilu 8 glava.
Gavrilo mu kaze sledece reci:

Dan 9:23 U početku molitve tvoje izidje reč, i ja dodjoh da ti kažem, jer si mio; zato slušaj reč, i razumi utvaru (mar eh).

Koji (mar eh) ?

Narvno da je rec o (mare eh) iz danila 8. O 2300 noci i jutara koje Danilo nije razumeo u predhodnoj glavi, to jest osmoj glavi.
Ne moze nikako biti nesto drugo, osim da mu Gavrilo sada govori o (mar eh) o 2300 dana i noci.

Ovde imamo istog andjela koji je objasnjvgao viziju iz 8 glave.
Gavrilo obecava da ce pomoci Danilu da razume.
I jedina tacka koju Danilo nije razumeo, je bila /mar eh) deo vizije o 2300 dana…u 8 glavi

I onda andjeo skrece Danilov pogled nazad na (mar eh) da bude pazljiv i da razume.

Ocigledno je Gavrilo dosao da objasni znacenje 2300 dana i noci, koje mu nije dao u predhodnon 8 glavi.

Osim toga, kakva vrsta prorocastva je bila (mar eh) u Danilu 8,14?

Dan 8:14 I reče mi: Do dve hiljade i tri stotine dana i noći; onda će se svetinja očistiti.

Bilo je vremenko prorocastvo.

Sta kaze Gavrilo na ovo u Danilu 9 nakon cega je Danila vratio u prorocanstvo o 2300 dana i noci?

Dan 9:24 >>Sedamdeset je nedelja odredjeno tvom<<.

Sedamdeset sedmica?

Kakva vrsta prorocanstva je to?

Isto kao (mar eh) na koju mu Gavrilo ukazuje, vremensko prorocanstvo.

Vazno je da smo videli da je objasnjenje u Danilu 9. Stvarno objasnjenje 2300 noci i jutara.

(mar eh) iz danila 8. Koju Gavrilo pominje tamo u osmoj glavi, prvi put nije objasnio Danilu.

Da li ce Maki to da prizna ili ne to nikog nije briga.
On ne sme da prizna jer bi time opovrgao ucenje svoje zajednice.
A to ne bi da ga bicuju.
Pre ce slagati, dovoditi kobajagi u pitanje, blefirati.
Jadna mi takva vera koja mora tako da se brani na takav nacin i takvim metodama?

Poslednja izmena:
Otac Staljin bi mogao biti pri vrhu liste.

Ima u Bibliji da će hrišćani biti proganjani u budućnosti... a to je Komunizam i Ateizam na čelu sa Ocem Staljinom, kao i drugim slugama komunizma. Staljin koji je imao sveštenički poziv, odrekao se Boga i okrenuo Đavolu. Na milione ljudi je umesto krsta na grob stavljalo pentagram (petokraku). To je žig zveri.

Politika Jovanovog otkrovenja.

To poglavlje progona hrišćana i žig zveri je završeno... na redu je sledeće poglavlje. A to je Mesija i onaj koji zaiste hoće biti Antihrist.

Sta se desava kao sledece?

Dan 9:21 Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.

Ko dolazi kod Danila? Andjeo Gavrilo.

Zadnji put smo videli Gavrila u Danilu 8.
Ocigledno ovo javljanje Gavrila ima veze sa Vizijom gde je zadnji put video gavrila u 8 glavi.
Tamo je Gavrilu receno:

Dan 8:16 I čuh glas čovečiji nasred Ulaja, koji povika i reče: Gavrilo kaži ovome utvaru.

Gavrilo nije obajsnio Danilu tu viziju do kraja.
Na ovom mestu je jedan pogled na Jevrjeski jezik od velike pomoci.
U Danilu 8 i Danilu 9 se na jevrejskom koriste 2 razlicite reci, i obadve se prevode sa vizjom, ili vidjenjem.

Dan 8:1 Treće godine carovanja Valtasarovog pokaza se meni Danilu utvara (cha zon)posle one koja mi se pokazala pre.

Znaci u 8,1 se kaze: imao sam jednu utvaru, (cha zon)
Rec (cha zon ) se odnosi na celu viziju u Danilu 8.

Ali kada Danilo govori speicijalno o delu koji govori o 2300 noci i jutara i ciscenje svetinje, koristi jednu drugu rec za utvaru.

Koristi se rec mar eh

Dan 8:26 A rečena utvara (mar eh)o danu i noći istina je; zato ti zapečati utvaru, jer je za mnogo vremena.
Dan 8:27 Tada ja Danilo zanemogoh, i bolovah neko vreme; posle ustah i vrših poslove careve; i čudih se utvari (mar eh), ali niko nije mogao da mi objasni.

Rec (mar eh) dolazi od jevrejskog korena (ra ah) koja znaci, videti.
Po nekada se prevodi kao vidjenje.
Ali u svakom slucaju se koriste dve reci za vidjenje u danilu 8.
(cha zon) za celu viziju Danilo 8. I (mar eh) posebno za deo vizije 2300 dana i noci.
Pokušavaš nas obmanuti. Fino piše "utvara O DANU I NOĆI" mareh haereb ve haboker dakle ima puni naziv. Nije samo mareh.

Mareh samo po sebi može označavati bilo koje viđenje bilo čega a u Danilo 9 se odnosi na Gavrilovu poruku o 70 sedmica a ne na 2300 dana. Jer Gavrilo kaže u Danilo 9:23 "RAZUMIJ utvaru" a u Danilo 9:25 kaže Danilu "znaj i RAZUMIJ" pa govori o 70 sedmica dakle mareh koji Danilo treba da razumije u Danilo 9 jeste poruka o 70 sedmica do dolaska Mesije.

Da se vratimo malo i na navodnu tvrdnju da chathak u Danilu 9 znači "odsječeno". Da, takvo značenje postoji u hebrejskom jeziku ali postoji i značenje da se nešto odredi ili presudi.

Ali u biblijskom hebrejskom postoji riječ koja baš precizno znači odsjeći nešto. To je riječ qatsats:
https://biblehub.com/hebrew/7112.htm

Da je prorok Danilo želio istaknuti da su 70 sedmica odsječene od neke veće cjeline imao je pogodnu riječ za to ali nije je upotrijebio zato što nije ni želio da tako nešto poruči. 70 sedmica nije odsječeno 70 sedmica je određeno izrailjskom narodu.

Pokušavaš nas obmanuti. Fino piše "utvara O DANU I NOĆI" mareh haereb ve haboker dakle ima puni naziv. Nije samo mareh.

Mareh samo po sebi može označavati bilo koje viđenje bilo čega a u Danilo 9 se odnosi na Gavrilovu poruku o 70 sedmica a ne na 2300 dana. Jer Gavrilo kaže u Danilo 9:23 "RAZUMIJ utvaru" a u Danilo 9:25 kaže Danilu "znaj i RAZUMIJ" pa govori o 70 sedmica dakle mareh koji Danilo treba da razumije u Danilo 9 jeste poruka o 70 sedmica do dolaska Mesije.
Jel ti to guglanje lose ide ili stvarno ne znas o cemu pricamo??

Nesto si ovde namerno izostavio jer gogle izgledami ne zna?
Boldovano gore pod utvaru.
Tu kaze marex.
Razumij marex.
A izostavio si da Danilo u 8 glavi 2300 dana naziva Marex.
i to je jedino sto iz utvare Chazon Danilo nije razumeo.
I Chazon si izostavio?
Zasto?
Chazon je razumeo Dqnilo ali deo o 2300 ne naziva Chazon vec mareh.
Sam Danilo naziva 2300 marex i kaze to ne razume.
Ostali deo utvare koju naziva Chszon i to razume.

I andjeo onda kaze dosao sam da ti objasnim pno sto nisi razumio a to je Marex.

I sam si potvrdio da se jasno kaze da je utvara o danima i 2300 novi marex!!!
Bravo.

Samo pokusavas zongliranjem reci da zbunis citsoce.

Eto sam nam kazi koji deo utvare Danilo n8je rszumio u 8 glavi koju si skroz nedtobizostavio?

Neces ti nista reci o tpäome samo ces pricati nesto sto veze nema.

Onaj koji obmanjuje si ti.
Kako?
Recimo da se ti zoves Zoran.
Ja kazem zoves se zoran

A ti kazes Ne.
Pise Zoran donesi mleko.
Ti nas obmanjujes.

Jer zovem se Zoran donesi mleko pun naziv ne Zoran.

Tako i ovo.
Utvara se zove Marex.

Ali onda ukazuje samo sta se to zove marex.
2300 dana i noci se zovu marex.
Da si toliki izvrtacnisam mislio.

Da se vratimo malo i na navodnu tvrdnju da chathak u Danilu 9 znači "odsječeno". Da, takvo značenje postoji u hebrejskom jeziku ali postoji i značenje da se nešto odredi ili presudi.

Ali u biblijskom hebrejskom postoji riječ koja baš precizno znači odsjeći nešto. To je riječ qatsats:
https://biblehub.com/hebrew/7112.htm

Da je prorok Danilo želio istaknuti da su 70 sedmica odsječene od neke veće cjeline imao je pogodnu riječ za to ali nije je upotrijebio zato što nije ni želio da tako nešto poruči. 70 sedmica nije odsječeno 70 sedmica je određeno izrailjskom narodu.
E tu sam te cekao.
O tome sam govorio cekam da se namestis i evo ga!
To cemo kasnije za dezert.

Onaj koji obmanjuje si ti.
Kako?
Recimo da se ti zoves Zoran.
Ja kazem zoves se zoran

A ti kazes Ne.
Pise Zoran donesi mleko.
Ti nas obmanjujes.

Jer zovem se Zoran donesi mleko pun naziv ne Zoran.

Tako i ovo.
Utvara se zove Marex.

Ali onda ukazuje samo sta se to zove marex.
2300 dana i noci se zovu marex.
Da si toliki izvrtacnisam mislio.
Fino sam ti naveo da se 2300 naziva UTVAROM O DANU I NOĆI.

Zato što nije samo mareh već mareh haereb ve haboker. Gavrilo u Danilo 9 ne objašnjava mareh haereb ve haboker već mareh o 70 sedmica. 2300 dana i noći se ni na koji način ne povezuje sa tim.
Da to prevedemo malo.
Ti meni objasnjavas navodno sa hebrejskog na Srpski.
A sada obrnut

Ti objasnjavas jevrejinu sa srpskog na hebrejski.

Da pocbemo:
On se zove Zoran nosi mleko.

A na drugom mestu kaze:

Da ti objasnim ono o Zoranu.

Ti sada kazes jevejinu:
Eti vidis.
Onaj prvi se zove Zoran nosi mleko.
A ovaj drugi samo Zoran.
To nisu iste osobe?

Eto to ti radis sa ovm sto pricamo.

U 8 glavi Danilo jasno naziva tu viziju o 2300 marex

On kaze sta on to naziva marex.

Nije ime vizije marex o 2300 dana.

Vec joj je i tu ime samo marex.

A onda andjeo dolazi i kaze Danilu:
Dosao sam da ti objasnim marex.

Dakle ono sto Danilo u 8 glavi zove marex.
A to je ona stvar sa 2300 dana.

Ti kazes u 9 glavi andjeo kaze marex sto znaci vizija.

U 9 glavi ne postoji nikakva vizija.
Nema vizije.
Tako tvoja prica nema smisla.
Jedina vizija koja je bila ne objasnjena je i 8 glavi o 2300 dana
Andjeo nije tada stigao da objasni Danilu jer se ovaj razboleo.

Dok je ostali deo Vizije Danilo razumeo.
Taj deo vizije Danilo naziva Catak.

Tamo mu jasno kaze da je ovan Medo persija jarac Grcka.
Danilo je sve to razumeo.
Ali deo o ciscenja svetinje i 2300 dana Danilo naziva marex.
I to ne razume.

Tek kada se Danilo oporavio dplazi isti andjeo u 9 glavi i kaze, sada cu ti objadnito marex viziju.

Nema druga osim one o 2300 dana.

Ocigledno si to predvideo jer gogle ti nije kazao😄

Dakle andjeo mu objasnuava 2300 dana gde kaze: 70 sedmica je odseceno.
99, 9 % ta rec znaci odseci.

Samo 00.1 odvojiti, odrediti.

I ti bi bez i jednog argumenta da uzmes ovih 00,1?
Pa nije ovo pesme po vasim zeljama.
Ali i neka znaci odredjeno, odvojeno.
2300 je vremensko prorocanstvo.
70 sedmica takodje.
Posto mu andjeo objasnjava 2300.
Odakle ce da odvoji tih 70 osim od marexa 2300.

Opet kazem tebe covek da bicuje ti ces reci da je belo crno.
Jer ako bi priznao istinu priznao bi da je tvoja crkva pogresila i ide mas u propas...😆
Zato ti silujes sve ovo, izvrces, blefiras, mazes, i dovoidis samo Bozje prorocanstvo u besmislje.
Po tebi je Bog ovde djabe krecio.
Sto pokazuje da tvoja nacela nisu biblijska i da ne hajes mnigo za njih.😔

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back