Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da pozovemo SVETOSAVLJE u pomoc i potvrdimo ovo receno unzad.

Privešću ovde misli mitropolita Antonija Hrapovickog koji je izneo u svojoj knjizi «Dostojevski kao propovednik preporoda

». On, kroz Dostojevskog, doslovno govori o zapadnoj eklisiologiji kao imerijlaističkoj, kao centralističkoj; na eklisiologiji centralnog diktata, koja nije razvijena na crkvenom predanju nego političkim lomljenjima propale Rimeske imperije, u ličnom političkom sukobu sa zapadnim kneževinama, u držanju aduta manipulacije religioznim osećanjima zapadnog hrišćanskog čoveka sa kojim kraljevi nisu smeli da se sukobe.

Ovako on piše: «vatinkanska ideja, jeste ideja drevno-rimska, t.j. nasilno objedinjenje čovečanstva u potčinjenosti Rimu. Rim nameće ideju sve-svetske vladavine, a Bismark se bori za prevlast Nemačke. Rimu nije potreban Hristos nego globalna vladavina. Ta ideja je produžetak stare mnogobožačke ideje: a prvi korak prema tom planu jeste ustanova papističke svetske vlasti. Ovde je Dostojevski ubeđen da nastojanje ove ideje nije privremeno učvršćenje rimske kurije, nego da ‘latinska ideja’ o globalnoj vladavini neće umerti do kraja veka… Zato ta crkva, koja je pod rukovodstvom savesti svoje pastve izgubila orientaciju, prestala je da računa Nebo i večnost, i ličnu svetost ljudi svojim višim ciljem, i višim vrednostima u životu, nego je sebi stavla na zadatak druge ciljeve, t.j. globalno potčinjenje Rimu…ili centralizaciju potčinjavanja naroda.

Šta ovakva institucija može da donese čovečanstvu koja praktično treba da govori o Carstvu Nebeskom, o Bogu, a sav usredsređenje (fokus) je zemaljsko carstvo, sa svim onim atributima koje ono nosi? Zar to nije obmana u ime Boga? Ko će još da obmanjuje u ime Božije? Nama Otkrovenje i sveti oci otkrivaju ko? Kada će se atri
butima duhovnog i svetog služti kao poštapalom za ostvarenje ličnog i egoističkog u «knežestva ovog veka», kojeg se Gospod odreče kao najvećeg i najtežeg iskušenja.

(To o čemu Solovjev govori) . Biće jedan svetski vladar. Ovo je nikim neoboriva suština današnjeg a i do juče hiljadugodišnjeg papizma, da se kroz njega ostvari i centralna vlast. Zato Dotojevski, ta stepa ruske filozofsko-bogoslovske misli, jeste u pravu kada kaže da se manipuliše religioznim a sve sa ciljem stvaranja svetske vlasti, onog oholog i jakog starog Rima koji je pao pred prostim i jednostavnim hrišćanskim smirenjem. Kako i svaki drugi greh pada.
Da li je Rim kao «večna ideja» preteča Antihristu ja to ne mogu da vam odogovorim, jer niko ne zna puteve Gospodnje i Njegova dopuštanja. Ali sama logistika «sveštenog» kao vlasti u simbiozi sa sekularnom vlašću, u sukobu sa evanđelskim episkopocentrizmom kao dinamičnim i živim doživljajem sabornosti Crkve, može da otvori sumnje da će iz tih jeretičkih i nepokajanih redova da dođe Antihrist.

Nama Sveti Oci govore da će Antihrist upravo da se pokazuje kao duhovna i božija ličnost, «a zatim će se uzvisiti srcem nad svakim čovekom, toliko visoko da će i protiv Boga da govori hulne reči» (sv. Ipolit) . Nama je jasno da će da postoji tesna veza između njega i sveštene vlasti, ukoliko i on sam nije iz te sveštene sredine, i da će da postoji antisimbolika Hristu kada će on sam, podobno Hristu i izboru njegovih učenika i sam da «izabere celi narod u licu učenika» (Sv. Ipoloit) .

https://svetosavlje.org/i-duhovni-i-svetovni-vladari/?pismo=lat

KAko se ovo sto kaze Svetosavlje samobuklapa u bibliju!

Pa ljudi zar ne vidite da se sprema globlana Papaska vlast.
To je cilj novog svetksog poredka i globalizacije sveta.
Papastvo ce to iskoristiti i evo ga na vrhu.
A ko moze onda da ga skine?
Bozja rec kaze, niko do sam Hristos.

Zver koja bese i nije i opet ce doci i ide u propast.

Citirao ga je vas svestenik.
Postavio sam u sklopu teme da potvrdim ono sto sam pokazao na osnovu biblije, da i drugi tako vide stvar.
Nije imalo nikakve veze sa tobom.

Onda ste postavili gomilu stvari, rekao sveti ovaj sveti onaj.
Onda smo zavrsili sa time i rekli smo da ce mo sada da se drzimo teme.
Medjutim ti provociras ponovo i spamujes.
I pokusavas stvar da pokazes pogresno.
Takav nacin ponasanja nema nista sa hriscanstvom, a kamoli odbranom istog.
Zamolio bih te da ne spamujes vise i da se drzis teme.
Hvala.

- - - - - - - - - -

Pitanje koje se namece kada shvatimo znacenje reci Antihrist.
Da li imamo nekoga ko je bio u proslosti ali i danas da on sebe predstavlja mesto Hrista ili na mesto Hrista?

Ovo je bilo pitanje.

Mnogi su se predstavljali kao mesaja umesto mesaje, a sto se tice antihrista danas postoji nekoliko vrlo ubedljivih kandidata.
Glavna bitka za antihristov presto danas se izgleda vodi izmedju kabalisticko, ekumenske/vatikan i us/ strane i zionisticko, jevrejske struje/izrael i us/. Kakva su vremena /prednojevska/ stigla izgleda da cemo pobednika uskoro vidjeti.

“A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga, i ovaj je antihristov, za koga čuste da će doći i sada je već na svetu.” (1.Jovanova 4,3.)

“Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist…Koji god prestupa i ne stoji u nauci Hristovoj, onaj nema Boga; a koji stoji u nauci Hristovoj onaj ima Oca i Sina.” (2. Jovanova 7.9.)

"...45 Ne mislite da ću vas ja tužiti Ocu; ima ko vas optužuje, Mojsije, u koga ste se uzdali.

46 Jer da ste verovali Mojsiju, verovali biste i meni; jer je on o meni pisao.

47 Ako pak njegovim pismima ne verujete, kako ćete verovati mojim rečima...."...

Po Jovanu 5...

. "Palica vladalačka neće se odvojiti od Jude, niti od nogu njegovih onaj koji postavlja zakon, dokle ne dođe onaj kome pripada, i njemu će se pokoriti narodi." 1.Mojsijeva 49.10

Od 12 plemena Izraela, Isus Hristos je rođen baš kao Judejac, potomak cara Davida (Luka 3.33,34; Matej 1.2,3; Jevrejima 7.14) + (Jeremija 30.9 Jezekilj 37 24; 34.23,24; Osija 3.5).

“Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte.” (5.Mojsijeva 18:15)).

Poslednja izmena:
Biblija kaze da Antihrist nije jedan vec svi koji imaju te odlike Antihrista.

Biblija razotkriva ko je Antihrist.

- - - - - - - - - -

„Deco, poslednji je čas, i kao što ste čuli, dolazi antihrist,

ali već sada su se pojavili mnogi antihristi.

Po tome znamo da je poslednji čas. Izašli su od nas, ali nisu bili od nas [...]

Ko je lažljivac ako ne onaj ko poriče Isusa kao Hrista?

To je antihrist, onaj koji poriče Oca i Sina“ (1. Jovanova 2:18, 19, 22)..

dakle jasno je ko su antihristi...

2. Jovanova 7

7 Jer su mnoge varalice izašle u svet, oni koji ne priznaju da je Isus Hrist došao u telu.
Svaki od njih je varalica i antihrist.

Evo sta Biblija kaze ko je antihrist

Antihrist je razotkriven

KADA biste saznali da opasna epidemija hara u kraju gde živite, šta biste uradili da se zaštitite? V
erovatno biste ojačali svoj imunitet i držali se podalje od ljudi koji su zaraženi.
Isto moramo činiti i u duhovnom smislu.
U Svetom Pismu piše da je antihrist „već u svetu“ (1. Jovanova 4:3).

Ako ne želimo da se „inficiramo“, moramo utvrditi ko su „prenosioci“ te bolesti i izbegavati ih.
Na svu sreću, Biblija pruža dovoljno informacija o toj temi.

„Antihrist“ znači „protiv (to jest umesto) Hrista“.

Prema tome, u najširem smislu ovaj izraz se odnosi na sve koji se protive Hristu
ili se lažno predstavljaju kao Hrist ili njegovi zastupnici.

Sam Isus je rekao: „Ko nije na mojoj strani, protiv mene je [to jest, antihrist je],
i ko ne sakuplja sa mnom, rasipa“ (Luka 11:23).

Naravno, Jovan je pisao o antihristu nešto više od 60 godina nakon što je Isus umro i uskrsnuo na nebo.

Zato se delovanje antihrista mora razumeti u svetlu njegovog uticaja na Isusove verne sledbenike na zemlji (Matej 25:40, 45).

Antihrist je protiv hrišćana

Isus je upozorio svoje sledbenike da će ih svet mrzeti.

On je rekao: „Od ljudi [ćete] trpeti nevolje i ubijaće vas, i svi će vas narodi mrzeti zbog mog imena.
Ustaće mnogi lažni proroci i zavešće mnoge“ (Matej 24:9, 11).

Oni koji progone Isusove učenike ’zbog [njegovog] imena‘, otvoreno se identifikuju kao antihristi,

to jest kao oni koji su protiv Hrista.

Lažni proroci“, od kojih su neki nekada bili hrišćani, takođe spadaju u tu grupu (2. Jovanova 7).

Pravo prorostvo se zasniva na Bibliji a lazna na ljudskim ucenjima.

Ti „mnogi antihristi“, napisao je Jovan, „izašli su od nas, ali nisu bili od nas, jer da su bili od nas, ostali bi s nama“ (1. Jovanova 2:18, 19).

I Isusove i Jovanove reči jasno pokazuju da se antihrist ne odnosi samo na jednu osobu, već na više osoba koje su antihristi. Osim toga, budući da su oni lažni proroci, jedan od njihovih glavnih ciljeva jeste religiozna prevara. Koje su neke od njihovih metoda?

Širenje religioznih laži

Apostol Pavle je upozorio svog saradnika Timoteja da se čuva učenja otpadnika,
kao što su bili Imenej i Filit, čija se ’reč širila kao gangrena‘.
Pavle je dodao: „Ti ljudi su odstupili od istine, govoreći da je uskrsenje već bilo, pa nekima potkopavaju veru“ (2. Timoteju 2:16-18).
Izgleda da su Imenej i Filit naučavali da je uskrsenje samo simbolično i da su hrišćani već uskrsnuli u duhovnom smislu.
Tačno je da u Božjim očima osoba oživi kada postane pravi Isusov učenik, a i sam Pavle je to jasno rekao (Efešanima 2:1-5).
Ipak, svojim učenjem Imenej i Filit su poricali Isusovo obećanje o doslovnom uskrsenju mrtvih pod Božjom kraljevskom vladavinom (Jovan 5:28, 29).

Ideju o isključivo simboličnom uskrsenju kasnije su usvojili i proširili gnostici.
Verujući da se do znanja (gnosis na grčkom) može doći mističnim putem,
gnostici su kombinovali otpadničko hrišćanstvo s grčkom filozofijom i orijentalnim misticizmom.
Na primer, oni su smatrali da je sve što je materijalno zlo, i da zbog toga Isus nije došao u
telu već je imao samo prividno ljudsko telo (verovanje koje se naziva doketizam).
Kao što smo videli, upravo je na takva učenja upozorio apostol Jovan (1. Jovanova 4:2, 3; 2. Jovanova 7).

Tako da je zabluda da postoji jedan antihrist i da ce se tek pojaviti

Jos u prvom veku su se pojavili antihristi i sada ih ima.

To su svi oni pojedinci koji odgovaraju opisu iz Biblije

„Deco, poslednji je čas, i kao što ste čuli, dolazi antihrist,

ali već sada su se pojavili mnogi antihristi.

Po tome znamo da je poslednji čas. Izašli su od nas, ali nisu bili od nas [...]

Ko je lažljivac ako ne onaj ko poriče Isusa kao Hrista?

To je antihrist, onaj koji poriče Oca i Sina“
(1. Jovanova 2:18, 19, 22)..

Mnogi su se predstavljali kao mesaja umesto mesaje, a sto se tice antihrista danas postoji nekoliko vrlo ubedljivih kandidata.
Glavna bitka za antihristov presto danas se izgleda vodi izmedju kabalisticko, ekumenske/vatikan i us/ strane i zionisticko, jevrejske struje/izrael i us/. Kakva su vremena /prednojevska/ stigla izgleda da cemo pobednika uskoro vidjeti.

Bravo.
To je tema.
Tu si negde.

Citat Original postavio Glasnik. Pogledaj poruku
Pitanje koje se namece kada shvatimo znacenje reci Antihrist.
Da li imamo nekoga ko je bio u proslosti ali i danas da on sebe predstavlja mesto Hrista ili na mesto Hrista?

Ovo gore je bilo zadnje sto se tice teme.

Zasto je ovo vazno?

Vazno je u prepoznavanju i pronalaznjeu Antihrista iz otrkivenja Jovanovog.

Naravno, ovo nije jedina tacka koja nam pomaze u tome.
Idemo redom, tacku po tacku.
Sada smo jos na ovoj.

Da, imali smo i u proslosti a i danas ozbiljnog kandidata koji sebe predstavlja na mesto i mesto Hrista.
Sto je jasna odlika Antihrista.

Papa je sebi prisvojio pravo da moze da objasni, izmeni ili protumaci i Bozji zakon. Koncil je 373, u izakljucku broj 3. zakljucio:
"Papa moze da menja Bozji zakon, jer njegova vlast nije od coveka, nego od Boga i on sluzi na mesto Boga na
zemlji sa punom vlascu da vezen i razdresuje ovce." Isto, p. 680.

"Mi odredjujemo da Sveta Apostolska Stolica i rimski Ponrifik je naslednik blagoslovenog Petra, princa apostola,
i pravi namesnik Isusa Hrista, glava cele Crkve i otac svih hriscanskih ucitelja, i da je njemu u blazenom Petru data
potpuna vlast da hrani, vlada i upravlja celom Crkvom, kao sto to nalazu i zakljucci ekumesnikh sabora i sveti kanoni.
" Isto, str, 680.

"Tako, papa je krunisan sa trostrukom krunom, kao car neba i zemlje i podzemlja. " Isto, str. 680.
"Papa je hteo da postane glava i Istocne crkve, i to uvek na osnovu tvrdnje, da je njegov predhodnik
Petar dobio od Hrista vlast nad celom Crkvom, i da svi ostali episkopi, incluzive i istocni patrijarsi, moraju
u njemu gledati svoj centar, svog sudiju i svog poglavicu."

Jevsevije Popovic, Opca crkvena istorija Vol 1. str. 736.

Ovo je napisao je Ivan Merz, koji u katoličanstvu blaženik, mi je neshvatljivo, nevjerovatno...Evo šta on kaže:

„Ljubav i odanost prema Papi jest za život svakog vjernika od najveće i bitne važnosti…Isto kao što je Krist središte cijele povijesti, isto tako je i Papa središte te povijesti, ta on je vidljivi i živi Krist na zemlji...smjernice za sav naš vjersko-ćudoredni rad, privatni kao i javni dobivamo od Pape. On tumači nauk Kristov, pokazuje što je dobro i zlo… Iz ovoga posve očito proizlazi da je Papa ona podloga i nepomična pećina na kojoj je sazdana sva Crkva. Kako Crkva obuhvaća sve krajeve svijeta, sve biskupije svijeta, tako se podloga papinstva otajstveno proteže na sve biskupije svijeta. Ta kamena podloga je nepomična i sva Crkva, koja se na njoj uzdiže dobiva svoju snagu i svoju čvrstoću od te podloge. Papinstvo je također pećina i podloga duhovnom životu svakog vjernika. …Papinstvo mora biti po tome bitni dio i podloga našeg duhovnog života i naših misli, našeg htijenja i osjećanja; Papa stoga mora biti predmet našeg posebnog štovanja i naše ljubavi; dio života naše duše."

Svetosavlje
Posle toga stadoše i Patrijarh i car i drugi episkopi navaljivati na sv. Marka, da učini neke ustupke i napravi neki kompromis po načelu ikonomije radi tobožnjeg dobra države i naroda. Na to im sveti Marko odgovaraše: „Stvari vere ne dopuštaju nikakvo popuštanje i ikonomiju. To je kao kad bi kazao: otseci sebi glavu pa idi kuda hoćeš. Nikada, o čoveče! ono što se tiče Crkvs, nerešava se kompromisima. Jer ne postoji nešto srednje izmeću istine i laži“. U to vreme, 10. juna 1439. godine, umre etari Patrijarh Josif ne potpisavši ipak uniju, koju neće potpisati ni sveti Marko, mitropolit Efeski i zamenik Patrijarha Antiohijskog i Jerusalimskog. Tada papa navali na cara i na istočne episkope da priznaju ne samo rimske lažne i jeretičke dogmate nego i vrhovnu papsku vlast nad celom Crkvom i celim svetom, pozivajući se pri tome na lažne dokumente nekog Isidora i tobožnje „zaveštanje“ cara Konstantina, što je sve bilo isfabrikovano u Rimu, da bi se makar i lažnim dokumentima potvrđivalo nezajažljivo vlastoljublje papsko. Sveti Marko je i taj zahtev energično odbio i izjavio: „Za nas papa predstavlja samo jednoga izmeću patrijaraha, ali i to – ako bi on bio pravoslavan“. No papa kao neki tiranin, i bedni, nevoljom priklješteni, car izdajica, i ostale izdajice oko njega, najzad potpišu sramnu uniju, pljunuvši time na sve odluke svih Vaseljenskih Sabora i svetih Otaca svojih. Jedan pravoslavni episkop uspeo je da pobegne i ne potpiše, dok sveti Marko nije hteo da beži nego je javno i pred carem i pred papom odbio da potpiše tu lažnu i bogoprotivnu uniju.
marko_efeski.jpg

https://svetosavlje.org/sveti-marko-efeski/?pismo=lat

Poslednja izmena:
Samo neke od stotine odlika koje su cinile papstvo antihristom kroz mracni srednji vek, kojih se Papstvo nikada nije odreklo.

Papstvo Huli na nebo i Bozji stan i Hram.

1. Pontifikatom se danas općenito naziva služba ili vrijeme provedeno u službi papa Rimokatoličke Crkve. Naziv Pontifikat dolazi od naslova Pontifex Maximus, koji je označavao vrhovne paganske svećenike Rimskog carstva.
Tako je i vrhovni svećenik starorimske religije bio Pontifex Maximus.
I papa sebe smatra vrhovnim svestenikom.

Samo je Hristos poglavar svetsenicki.
Jevrejima 5,10 I bi narečen od Boga poglavar sveštenički po redu Melhisedekovu.

2.Vikar, zamenik Isusa Krista,

Samo duh sveti je zamenik Hristov ne Papa ili covek.
"I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek." (Jovan 14,16).
"A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh."
(Jovan 14,26). "A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene." (Jovan 15,26).
"Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama." (Jovan 16,7).

3.Summus Pontifex, vrhovni poglavar cijele Crkve

Vrhovni poglavar crkve je licno Hristos.

Kolosanima 1,16 Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.
Kolosanima 1,17 I on je prije svega, i sve je u njemu.
Kolosanima 1,18 I on je glava tijelu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvijeh, da bude on u svemu prvi;
Kolosanima 1,20 I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.

4.
800px-Papal_Tiara_with_silver_gems_pearls.jpg

Papska Tijara.
Trostruka kruna.
Koja oznacava papu kao vladara neba, zemlje i podzemlja.
Znaci uzimanje ono sto pripada licno Bogu.
Na taj nacin sebe cini bogom
Trenutno danasnje pape ne nose ovu tijaru kao ranije, jer trenutno Papa nije vladar zemlje, ali mu je to cilj.

5.Nepogresivost Pape.

Sto je ocigledno uzimanje bozanske titule na sebe, jer je samo bog nepogresiv.
Ovo je uzdrmalo cak i Istocnu crkvu, da je videla u papi tada antihrista.

6.Vlast prastanje greha sto je samo Bozasnka karakteristika, ne karakteristika stvorenja.

Marko 2.
5 Kad vidje Isus vjeru njihovu, reče uzetomu: "Sinko, oprošteni su ti grijehi tvoji."

6 A ondje su sjedili neki književnici. Oni pomisliše u sebi: "

7 "Kako može ovaj tako govoriti? Huli na Boga. Tko može opraštati grijehe osim jedinoga Boga?"

Sve ove odlike, a naveo sam samo mali deo, se uklapaju u znacenje reci Antihrist.

Rec antihrist je u shvatanju mnogih dobila znacenje da ce antihrist biti direktmo protiv Hrista.
Medjutim pravo znacenje reci antihrist je mesto Hrista ili na mesto Hrista.
Na taj nacin je protiv njega, ne direktno.

Ali gore u ovim tackama, Papstvo nije samo zauzelo mesto hrista, vec i mesto boga oca i mesto Duha svetoga.
Daleko vise nego samo antihrist.

Dovoljne bi bile samo ove tacke da pokazu kako je antihrist sebe postavio na emsto hrista, kao za njega je a u stvari protiv.

Papastvo je bilo antihrist mracnog srednjeg veka, danas je samo gomila jeresi.
Ali kada ponovo postane zver onda ce ponovo postati antihrist kakom kaze Jovan.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Papa

Poslednja izmena:
Videli smo argumentovamno a ne u stilu, ja tako kazem i zato je to tako, da se u samoj reci Antihrist, krije veliki kandidat za Antihrista iz otrkvienja, Papstvo.

Jovan u otrkivenju kaze da to nece biti neka nova sila, vec sila koja je to vec bila.
Ta sila ce kao Antihrist, imati zavrsnicu.

Otk 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.

Kada Papstvo dobije svetsku moc za koju se bori od svog nastanka, tada sigurno nemamo vise mnogo do Hristovog drugog dolaska.
Jer Jovan kaze da ce ova politicko religozna sila, odvesti ceo svet u propast.
Otk 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.

Sledece pitanje koje se namece je

Da li nalazimo rec Antihrist u otrkivenju?

Ako neko zeli na ovo nesto da kaze?

Poslednja izmena:
Videli smo argumentovamno a ne u stilu, ja tako kazem i zato je to tako, da se u samoj reci Antihrist, krije veliki kandidat za Antihrista iz otrkvienja, Papstvo.

Jovan u otrkivenju kaze da to nece biti neka nova sila, vec sila koja je to vec bila.
Ta sila ce kao Antihrist, imati zavrsnicu.

Otk 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.

Kada Papstvo dobije svetsku moc za koju se bori od svog nastanka, tada sigurno nemamo vise mnogo do Hristovog drugog dolaska.
Jer Jovan kaze da ce ova politicko religozna sila, odvesti ceo svet u propast.
Otk 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.

Sledece pitanje koje se namece je

Da li nalazimo rec Antihrist u otrkivenju?

Ako neko zeli na ovo nesto da kaze?

Evo, imam ja...kao prvo, antihrist je ono u nama što nije Hrist.
Dakle, ne treba tražiti antihrista u nekom drugom kad je on stalno prisutan u nama.

Treba toga biti svestan, pogledati u kakvom obliku se manifestuje i pokušati mu suprostaviti Hrista u nama.
Znači, ako Hrist nastoji da se probudimo, antihrist će gledati da nas drži u snu.
Ako Hrist nalaže da volimo svog neprijatelja, antihrist će nas držati u ubeđenju da je mržnja prema neprijatelju jedina ispravna odluka.
Ako Hrist preko Duha Svetog održava našu savest u budnom stanju kako bi mogli savesno da delujemo, antihrist će nas gurati u nemoral gradeći odbojnike kako bi naše nesavesno ponašanje mogli opravdati.

Itd, primera ima koliko hoćeš, a na nama je da se izborimo sa delovanjem antihrista u sebi. Ali prvo moramo da ga primetimo i budemo svesni njegovog delovanja.

Pogledajte balvan u oku svom a ne trun u tudjem.
Ako na ovoj temi nastavite tako sto cete antihristom nazivati nekog ko je tako vazan za neciju veru temu odmah da zakljucamo.
Kao sto bi se vernici pravoslavne vere naljutili za vredjanje naseg patrijarha tako vredjanjem pape vredjate i sve vernike katoličke vere.
Znači povedite računa šta i kako pišete.
Inače slažem se sa onim što je coco bill napisao.

Evo, imam ja...kao prvo, antihrist je ono u nama što nije Hrist.
Dakle, ne treba tražiti antihrista u nekom drugom kad je on stalno prisutan u nama.

Treba toga biti svestan, pogledati u kakvom obliku se manifestuje i pokušati mu suprostaviti Hrista u nama.
Znači, ako Hrist nastoji da se probudimo, antihrist će gledati da nas drži u snu.
Ako Hrist nalaže da volimo svog neprijatelja, antihrist će nas držati u ubeđenju da je mržnja prema neprijatelju jedina ispravna odluka.
Ako Hrist preko Duha Svetog održava našu savest u budnom stanju kako bi mogli savesno da delujemo, antihrist će nas gurati u nemoral gradeći odbojnike kako bi naše nesavesno ponašanje mogli opravdati.

Itd, primera ima koliko hoćeš, a na nama je da se izborimo sa delovanjem antihrista u sebi. Ali prvo moramo da ga primetimo i budemo svesni njegovog delovanja.

Slazem se.
Upravo apostol Pavle govori o tom antihristu u nama, gresnoj prirodi koju imamo.
On je tako naziva.
Koja cini sve suprotno Hristu.
Ali kada se spoji sa Hristom, onda prestaje da bude Antihrist.

Medjutim u otrjivenju imamo poseban opis Antihrista.
To je je bila i bice, stvarna, politcko religozna sila i globalna vlast na zemlji.
Koja dolazi..

- - - - - - - - - -

Pogledajte balvan u oku svom a ne trun u tudjem.
Ako na ovoj temi nastavite tako sto cete antihristom nazivati nekog ko je tako vazan za neciju veru temu odmah da zakljucamo.
Kao sto bi se vernici pravoslavne vere naljutili za vredjanje naseg patrijarha tako vredjanjem pape vredjate i sve vernike katoličke vere.
Znači povedite računa šta i kako pišete.
Inače slažem se sa onim što je coco bill napisao.

Niste pazljivo citali, vec vam je neko insistirao;).

Ovde govorimo o proslosti i buducnosti.

Niiko ne kaze da je neko sada.
Cak je receno da nije.
A ili sve je argumentovano.

Ako neko sebe sam javno naziva Hristom ili Bogom na zemlji, mesto Hrista, sta je taj nego antihrist?

Zar Patrijrh sebe tako naziva?

Osim toga, i vasa crkva naziva ovu silu u proslosti antihristovom , sila koja je pokusala i vasu crkvu da pokori i gde god je mogla to je cinila, necete valjda da to sakrijete i sakrijete svog zlocinca i prekrstevaca?:eek:
Izgledami da je kod nas u zemlji sve moguce?
I mnogi u vasoj crkvi javno predpostavljaju da ce ova sila to opet biti.
I to je izneseno kao argument.
A na antisemitizam onoga ko vam je insistirao, koji stalno iznosi na ovoj temi, niste se ni osvrnuli?:)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back