Ko izdaje Zagora kod nas?

mezzano

Zainteresovan član
Poruka
438
Zna li neko ko izdaje Zagora kod nas ( ako uopste izdaje )i njihovu internet adresu. Video sam da Horus izdaje Bleka, Kapetana Mikija i Komandanta Marka (rade 2-3 meseca, pa prave pauzu od 2-3 god ). I zna li neko sta je bilo sa Bonneli comics (izdavali su Zagora i Mister Noa neko vreme, pa su prestali)?

mezzano:
Zna li neko ko izdaje Zagora kod nas ( ako uopste izdaje )i njihovu internet adresu. Video sam da Horus izdaje Bleka, Kapetana Mikija i Komandanta Marka (rade 2-3 meseca, pa prave pauzu od 2-3 god ). I zna li neko sta je bilo sa Bonneli comics (izdavali su Zagora i Mister Noa neko vreme, pa su prestali)?

Mislim da je Horus propao. Ne znam na koji Bonelli comics misliš? Svi ovi heroji pripadaju italijanskoj kući Sergio Bonelli comics. Ako misliš na Vanini, oni su propali. Nisam siguran da li je i System comics izdavao nešto po tom pitanju, mislim da oni izdaju Magico Vento, takođe iz te produkcije.

Pošto od naših izdavača niko nije uspeo(nije neko čudo kada se zna kako su radili),pravo da kod nas izdaje stripove je preuzela hrvatska izdavačka kuća Ludens.
I raduje me to,imaćemo barem neki kvalitet.
Inače izdaju:Zagora,Texa,Mr.Noa,Dylan Doga,Marti Misteriju,Nathan Nevera,Lazarus Ledda a odskora su počeli i sa K.Markom i Blekom.
Cena 120din,na svim kioscima "Politike".
Toliko :D

Nisu poceli ispocetka,distribuiraju stripove koji trenutno izlaze u Hrvatskoj,znaci Zagor 111,Dylan Dog 81,Marti Misterija 56,Mister No 32 i tako dalje...
Koliko ja znam,trebalo bi da ih ima na svakom Politikinom kiosku,najbolje da odes i pitas...

Back