Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.492
Да, то баш није било фер.Prije oluje su snimili sve artiljerijske i druge položaje oko Knina i po čitavoj Krajini.
Ogromna prednost.
Требало је да не сниме.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да, то баш није било фер.Prije oluje su snimili sve artiljerijske i druge položaje oko Knina i po čitavoj Krajini.
Ogromna prednost.
Ja. Nikad nisam bio pijan. Trava i alkohol ne idu skupaJel ima neko iz Dalmacije,a da je trijezan?![]()
Da, malo je zapelo na nekim mjestima. Poklopili smo vas termobaričnim bombama, i više nije bilo problema.Malo o tome kako ni metak nije opaljen u oluji,i kako su svi na prvi pucanj pobjegli u Srbiju.
Gluposti. Velika većina dalmatinskih Srba ima pozitivno mišljenje o Đujiću, naročito mi iz Kninske Krajine. Dalmatinski Srbi su bili mahom u četnicima vojvode Đujića sve do 1943/44.Srbi u Dalmaciji su doslovno pljuvali na pod kada bi netko spomenuo Đujića.
Dva su preduvjeta, da nisu okrvavili ruke i da ne srbuju. Zato se kuhar i ne vraća.Dragi Srbi Krajišnici, u Krajini se danas živi slobodno, slobodno se i vratite u nju. Niko vam neće braniti. Vratite se, radite, pravite decu.
Kako se braniPun si tih propagandnih sra nja, ne vidiš stvarnost kako treba. Čitaju ovo dole citirano dokle god ne shvatiš šta se desilo !
Ne.Samo sam pokazo da su bili u velikoj prednosti u svemu u odnosu na nas, što većina forumaša ne zna pa lupaju što otpor nije trajo duže,što ovo, što ono.Да, то баш није било фер.
Требало је да не сниме.
Kuvar nije okrvavio ruke,a srbovaću kad to poželim.Dva su preduvjeta, da nisu okrvavili ruke i da ne srbuju. Zato se kuhar i ne vraća.
Dragi Srbi Krajišnici, u Krajini se danas živi slobodno, slobodno se i vratite u nju. Niko vam neće braniti. Vratite se, radite, pravite decu.
Lako srbovati iz Banja LukeKuvar nije okrvavio ruke,a srbovaću kad to poželim.
Kuvar nije okrvavio ruke,a srbovaću kad to poželim.
Pijem, ali se ne kupam u njoj.Ne piješ bevandu?
Vi ste Srbin porijeklom iz Krajine?Krajinu su izdali Krajišnici. Kako? Tako što neće da žive u njoj. Brani li im ko da se vrate i žive u Krajini? Ne.
Nisam i neću.U nekom drugom kraju sam potražio sreću.Јеси ли се ти вратио на вјековна огњишта?
Isto ko što je lako hrvatovat iz Drniša.Lako srbovati iz Banja Luke![]()
I to se zove osvajanje Hrvatske. Ne razumijem što ti nije jasno.Opet ti sa svojim dodatcima.Nismo mi osvajali nikakvu Hrvatsku niti smo imali snage čak i da smo htjeli.Mi smo uzeli samo one krajeve gde je bilo srpskog stanovništva i gde su Srbi bili u većini.
Ja se ne bunim više na ništa.Imate državu i uživajte u njoj.I to se zove osvajanje Hrvatske. Ne ratumijem što ti nije jasno.
Zašto se onda bunite zato što su Albanci uzeli samo one krajeve gdje je bilo albanskog stanovništva i gdje su Albanci bili većina (na Kosovu)?![]()
Pa je, ali prošao je datum, obljetnica Miljevaca je bila prije više od mjesec danaIsto ko što je lako hrvatovat iz Drniša.![]()
Čist projekt Beograda koji je iskoristio bojazan hrvatskih Srba da ih nahuška protiv susjeda Hrvata. Propaganda je uspjela, a kada je projekt Velike Srbije propao, Milošević ih je samo otresao kao prašinu s ramena.Je li ti to tvrdiš da su Martić, Babić i Hadžić bili marionete Beograda (Miloševića) koji je pomoću njih ćio stvoriti veliku Srbiju do linije Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica?
Znači @BratSrbin i @Kerkyra nisu u pravu kad kažu da je RSK bila samonikla biljka i da nije bila projekat Beograda/Miloševića?
Tу се нас двојица слажемо.Ne.Samo sam pokazo da su bili u velikoj prednosti u svemu u odnosu na nas, što većina forumaša ne zna pa lupaju što otpor nije trajo duže,što ovo, što ono.
Pored omjera u ljudstvu od 6:1 na 700 km fronta su imali i bespilotne letjelice,i neograničenu logistiku koju mi nismo imali.Npr.mi smo pred oluju imali 80% punog rezervara po tenku.
Bez goriva se tehnika ne kreće.
Sve su to razlozi zašto je tako brzo završilo.
Naravno, kad RSK nije mogla nikako funkcionirati bez Beograda, Srbija je njima plaćala ogromne svote samo za funkcioniranje zdravstva, školstva, penzija itd.Tačno.Ali nije jedini razlog.Milošević je natjero rukovodstvo u istočnoj Slavoniji da potpiše erdutski sporazum,a plan Z4 nije htjeo uzet u obzir.Da je,budi siguran da bi i rukovodstvo u Kninu potpisalo Z4 ko i oni u istočnoj Slavoniji.
Da zaključim,svi konci su bili u rukama Beograda od početka do kraja.
Ocekivala bih od nekoga ko tako dugo djeluje na ovom podforumu da barata sa podacima i cinjenicama kada tvrdi da svi Krajisnici imaju HR pasose!Крајишници и српски Босанци су 1991. тј. 1992. дигли побуне јер нису хтели да живе у осамостаљеној Хрватској, тј. БИХ унутар Конфедералне Југославије.
Данас, 2025. године, СВИ КРАЈИШНИЦИ имају пасоше самосталне ЕУ Чланице Хрватске, с ви српски Босанци имају пасоше БиХ.
Додатно то што са тим пасошима у рукама сад усташама и балијама називају и Србе из Србије.
Pa šta što je bila.Što nisi hrvatovo po Drnišu 91-95?Pa je, ali prošao je datum, obljetnica Miljevaca je bila prije više od mjesec dana![]()
Iracionalan komentar. Događaji iz 1940-ih nisu se nikako mogli ponoviti 1990-ih sve i da je bilo onih koji bi to htjeli. Dva različita vremena, dvije različite situacije i različite želje i mogućnosti.Da da. Videli smo 41-45.