Ko izdade Krajinu?

Ne izdao je Milosevic kad je oduzeo autonomiju Kosovu,prevario Albance sa Sejdom Bajramovicem i digao iz zajednicke kase 2 milijarde bez dogovora nego je ostale samo pismeno obavjestio sta je uradio nakon cega niko vise tu nije zelio da bude.

Па то кажем, Хрвати против Југословена. Нема ту Срба, Салкић ..! :nono3:

Ni jedan grad niste branili kao mi Vukovar ili Dubrovnik...
jednostvno kad se omjer vojnika i tehnike mjenjao u korist vaših (nazovimo) protivnika
borbeni moral bi vam ispario.
Nismo ni držali ni jedan veći grad izuzev Vukovara u kojem nije bilo oluje.
Najveći grad je bio Petrinja i tamo ste imali 40 poginulih i 200 ranjenih u oluji.
Ovo sve ostala mjesta su bila ispod 10 000 stanovnika izuzev Knina koji je imo nešto malo više.

Није исто, огромна је то разлика. На Србију је тада навалила највећа светска сила у историји а на Крајину бедна усташија, хтео ти то да признаш илои не.
Ovo je laž....da su navalili Beograd bi izgledao kao Faludža....ali malo su vas upozoravaili dok se niste povukli.

Од натоваца? Нисам знао да усташе себи дају и тај надимак.
'Oluju' su isplanirali penzionisani američki generali, američku avioni su bombardovali aerodrom Udbina i neke druge pozicije vojske RSK, čitav rat kolektivni zapad je pumpao Hrvate oružjem, medijsku i diplomataku podršku zapada su imali Hrvati itd. itd.

Није исто, огромна је то разлика. На Србију је тада навалила највећа светска сила у историји а на Крајину бедна усташија, хтео ти то да признаш или не.
Srbija je jedina zemlja na svijetu koja je kapitulirala,a da NATO noga nije ni kročila u Srbiju.

Po svim saznanjima, Milosevic za zelenim stolom, shvativsi sta je uradio kada je krenulo Kosovo istim putem postupio je drugacije i dobili smo bombardovanje. Krajina se verovatno mogla sacuvati uz neke ustupke a to su da bude autonomija ili mozda cak republika u sastavu drzve Hrvatske, mogla su se cekati neka bolja vremena da se uradi nesto vise po tom pitanju, medjutim lose savetovan u to vreme dovelo je do toga da izgubimo sve te teritorije, gledajuci iz ovog aspekta i gledajuci sta je Kosovo danas i koliko srba ima u Krajini sve je uradjeno kontra od onog sto se trebalo uraditi. Akko znas da je zapad vise naklonjen Hrvatskoj nego tebi, ako imas neke ponude onda ih dobro analiziras i gledas da prihvatis a ne da je kasnije sam predas.

Price o tome kako je sacuvana Republika Srpska a zauzvrat data Krajina su gluposti, u trenutku kada je zapad ponudio Milosevicu da Krajina postane autonomna pokrajina u drzavi Hrvatskoj srbi su u BiH drzali vise od 70% teritorije i ne postoji logika kojom bi se to sve izgubilo, odredjeni procenat se morao vratiti sto se i desilo kasnije.
I ja mislim mogla je biti kao RS, al eto sta je tu je.

Back