Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 237.668
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I to je sustina. Da se zivi bolje u rodjenoj drzavi. Jer ne mozemo svi biti rodjeni u Svici ili Svabiji, jer ne mozemo svi da zivimo tamo.Naravno da je u Njemačkoj bolje i uvijek će biti bolje. Ali kažem, meni je dosta da ja (građani Hrvatske) mogu živjeti normalno od svog rada. Znači da mogu pokrivati sve svoje troškove i nešto staviti i na stranu.
Mnogi penzići koji kopaju po kantama za smeće se isto slažu sa tim!I to je sustina. Da se zivi bolje u rodjenoj drzavi. Jer ne mozemo svi biti rodjeni u Svici ili Svabiji, jer ne mozemo svi da zivimo tamo.
A ako su gradjani Hrvatske zadovoljni napretkom njihove drzave u okviru EU ko moze da im protivureci? Samo ljubomorni posmtaraci.
Moja majka ima rodbinu u toj istoj Hrvatskoj, imaju od 80-90 god zivota. I ne kopaju po kontejnerima, skromno zive ali zive, od peMzija a ne od sadrzaja kontejnera. Ne kazem da nema siromasnih penzionera u CRO ali kazem da ti ljudi koje sam spomenuo nisu bili lekari i sudije, bili su obicni ljudi sa srednjom skolom.Mnogi penzići koji kopaju po kantama za smeće se isto slažu sa tim!![]()
![]()
Ništa čudno da Hrvati beže iz 'mudžahedinske' BiH Federacije!!Moja majka ima rodbinu u toj istoj Hrvatskoj, imaju od 80-90 god zivota. I ne kopaju po kontejnerima, skromno zive ali zive, od peMzija a ne od sadrzaja kontejnera. Ne kazem da nema siromasnih penzionera u CRO ali kazem da ti ljudi koje sam spomenuo nisu bili lekari i sudije, bili su obicni ljudi sa srednjom skolom.
U sustini prica se svodi da ti tvrdis da je u CRO totalno sranje,m da ljudi gladuju, da su ih orobili silnim porezima i da tamo nije za zivot. No, koliko sam cuo iz tvoje BiH mnogi sa hrvatskim papirima odlaze da zive u Hrvatsku, verovatno zato sto im je tamo losije, mazohisti nijedni.
Hrvatska je i danas posle Slovenije najbolja ex-YU drzava, najvise zbog ulaska u EU i prihvatanja njenih uticaja i ulaganja. Pisali mi ovde bilo sta drugo..
Zato sto Srbi 1995-te nisu mogli da udju u EU, imali smo vize koje nam nisu davali sem u retkim slucajevima. Mene su 1994-te odbili za nemacku vizu. Zato sam uzeo isleljenicku vizu za preko okeana.Ništa čudno da Hrvati beže iz 'mudžahedinske' BiH Federacije!!Ali beže i iz Hrvatske... dva puta više Hrvata u zadnjih 10 godina pobeglo nego Srba 95-e....
A od koga beze oni iz Srbije koji svake sezone rade u Hrvatskoj? Beze od tvojih jarana koji vladaju Srbijom, ili idu tamo posto su plate znatno vece i mogu bolje da zarade?Ništa čudno da Hrvati beže iz 'mudžahedinske' BiH Federacije!!Ali beže i iz Hrvatske... dva puta više Hrvata u zadnjih 10 godina pobeglo nego Srba 95-e....
Pa odi u Ameriku ili negdje drugdje pa vidi koliko ima beskućnika. Jel to znači da se u Americi loše živi ako ima beskućnika?Mnogi penzići koji kopaju po kantama za smeće se isto slažu sa tim!![]()
![]()
Sine hiljadugodisnje okupacije, jel si ti zadovoljan zivotom Hrvatske u EU? Ti i tvoji bliski?Pa odi u Ameriku ili negdje drugdje pa vidi koliko ima beskućnika. Jel to znači da se u Americi loše živi ako ima beskućnika?
I daj nekakav izračun da usporedimo troškove života u Hrvatskoj i Srbiji. Ili nekoj drugoj zemlji..
Evo iskreno, zadnjih par godina se baš osjeti rast plaća i da je osjetno bolje nego recimo te 2013. kad smo ušli u EU. Pa dovoljno je vidjeti što kaže Eurostat da svojim SKM indeksom. Znači 2013. je Hrvatska bila na 61% prosjeka EU, a evo 2024. smo došli na 78% prosjeka EU.I to je sustina. Da se zivi bolje u rodjenoj drzavi. Jer ne mozemo svi biti rodjeni u Svici ili Svabiji, jer ne mozemo svi da zivimo tamo.
A ako su gradjani Hrvatske zadovoljni napretkom njihove drzave u okviru EU ko moze da im protivureci? Samo ljubomorni posmtaraci.
Pa iskreno, meni nikad bolje nije bilo.Sine hiljadugodisnje okupacije, jel si ti zadovoljan zivotom Hrvatske u EU? Ti i tvoji bliski?
Sta bre imas da se natezes sa nekim ljubomornim likom iz BiH da li je vama bolje ili ne, najvazniji je osecaj tebi bliskih ljudi..
Statistika je lepa stvar, vidi se kako zivi prosecan stanovnik te i te drzave. No, ono sto nas pojedinacno pre svega interesuje je kako zivimo bas mi, da li mi je bolje ili ne. Znaci ako ti je porastao standard za tebe je to najbolja vest, a ako su pored i tebe vecina drugih zadovoljni to je merilo napretka drzave.Evo iskreno, zadnjih par godina se baš osjeti rast plaća i da je osjetno bolje nego recimo te 2013. kad smo ušli u EU. Pa dovoljno je vidjeti što kaže Eurostat da svojim SKM indeksom. Znači 2013. je Hrvatska bila na 61% prosjeka EU, a evo 2024. smo došli na 78% prosjeka EU.
Nisi baš napredovao ako ti je plata TRI puta veća, ali je i sve TRI puta skuplje!!Nekada su Rumuni dolazili na poljske radove u Srbiju, bilo je medju njima i onih sa fakultetskim diplomama i naravno Srbin se smejao tudjoj nesreci. Sada iz Kikinde masovno odlaze na rad u Rumuniju, nekada je to bio jedan od najbogatijih krajeva YU, sto dovoljno govori o tome ko je poslednjih 30 godina napredovao , a ko nazadovao.
Hmm.. prosečna starost automobila u Hrvatskoj je 14,8 godina.... Znači da je većina kupljena negde oko i pre ulaska u EU??? A da je bilo loše.. ne bi se masovno kupovala!!??itd...osetni rast plata, u zadnje vreme.. a inflacija od prelaska na evro???Evo iskreno, zadnjih par godina se baš osjeti rast plaća i da je osjetno bolje nego recimo te 2013. kad smo ušli u EU. Pa dovoljno je vidjeti što kaže Eurostat da svojim SKM indeksom. Znači 2013. je Hrvatska bila na 61% prosjeka EU, a evo 2024. smo došli na 78% prosjeka EU.
Nisi baš napredovao ako ti je plata TRI puta veća, ali je i sve TRI puta skuplje!!ALI.. za 'sirotinju' kao Srbija koja nije tako 'napredovala' je to ODLIČNO! Idu tamo sezonski raditi, i za 4 meseca zarade za celu godinu života u Srbiji....Pa ti vidi...
![]()
Hmm.. prosečna starost automobila u Hrvatskoj je 14,8 godina.... Znači da je većina kupljena negde oko i pre ulaska u EU??? A da je bilo loše.. ne bi se masovno kupovala!!??itd...osetni rast plata, u zadnje vreme.. a inflacija od prelaska na evro???Nešto u kunama, sada isto, ali u evrima! Katastrofa!
https://www.index.hr/auto/clanak/prosjecna-starost-vozila-u-hrvatskoj-je-148-godina/2582690.aspx
Ne idu Kikindjani da rade sezonski nego stalno, povlastica pogranicnih dozvola.Nisi baš napredovao ako ti je plata TRI puta veća, ali je i sve TRI puta skuplje!!ALI.. za 'sirotinju' kao Srbija koja nije tako 'napredovala' je to ODLIČNO! Idu tamo sezonski raditi, i za 4 meseca zarade za celu godinu života u Srbiji....Pa ti vidi...
![]()
A kolika je starost u Srbiji?Hmm.. prosečna starost automobila u Hrvatskoj je 14,8 godina.... Znači da je većina kupljena negde oko i pre ulaska u EU??? A da je bilo loše.. ne bi se masovno kupovala!!??itd...osetni rast plata, u zadnje vreme.. a inflacija od prelaska na evro???Nešto u kunama, sada isto, ali u evrima! Katastrofa!
https://www.index.hr/auto/clanak/prosjecna-starost-vozila-u-hrvatskoj-je-148-godina/2582690.aspx
Da se masovno kupuju NOVI auti nakon ulaska u EU, prosek starosti bi bio ŠEST godina!! Znači, kupuju se masovno KORIŠTENA vozila jer raja ima crkavicu od plate.. DVE trećine celu godinu treba da UŠTEDI CELU platu za novi auto!!!Koliko ljudi kupuje nove automobile?
2013- prodato 27800 novih automobila u CRO <--- LINK LINK
2024-prodato 63800 novih automobila u CRO <--- LINK LINK
Daj, bre, nemoj da se sramotis.
Mislim da sa tobom ne vrredi diskutovati, stalno ces nesto da iskonstruises da "dokazes" da je u Hrvatskoj sranje. Nije kao sto pokusavas da predstavis, bolje im je i ulazak u EU je prava stvar za tu (i sve ostale) drzavu.
Da je u Srbiji pamteti da se ozbiljno poradi na ulasku u EU, ehh... ali nije, opet ce Srbija ostati sa pogresne strane zida.
A jel si ti iz Mokrina i okoline (Kikinde)? Ako vec znas stanje stvari u tim dalekim krajevima...Ne idu Kikindjani da rade sezonski nego stalno, povlastica pogranicnih dozvola.
Inace tvoja logika se svodi na sledece:
Ima sirotinje u Norveskoj kao sto je ima i u Zimbabveu, razlika je u tome sto je u Norveskoj sirotinja recimo ima 70000 eura godisnje, a u Zimbabveu 1000 eura godisnje. Ovi u Norveskj imaju stan, kola, internet, kablovsku, mobilne, problem im je da odrzavaju tezinu u normali, dok oni u Zimbabveu trose euro dnevno, nemaju vodu, ali eto nemaju ni problema sa prekomernom tezinom. I tako se Kunta Kinte smeje Olafu, jer su oboje sirotinja.
Brojac godina otkazao...A kolika je starost u Srbiji?
Prosečna starost automobila u Srbiji iznosi oko 17 godina, prema zvaničnim podacima i navodima iz 2024. i 2025. godine. A ti mislio barem 30 godina.. sve oldtajmeri!!???A kolika je starost u Srbiji?