КО дозвољава сваку ноћ ВАТРОМЕТ на Дунаву поред Калемегдана?

-Svi spojevi barija koji su topljivi u vodi ili kiselinama su jaki otrovi. U vrlo malim količinama, barij se ponaša kao mišićni stimulans, dok kod većih količina djeluje na živčani sustav, uzrokujući nepravilnosti u radu srca, tremor, slabost, anksioznost, dispneju i paralizu. Ovo se događa zbog njegove sposobnosti blokacije ionskih kanala kalija, koji su bitni za pravilno funkcioniranje živčanog sustava.
-Antimon i svi njegovi spojevi su toksični.
-Услед недостатка калцијума у костима, стронцијум може да заузме његово место и утиче на околно ткиво изазивајући рак коштаног ткива.
-Arsen i njegovi spojevi su otrovni i upotrebljavaju se kao insekticidi, kod izrade pesticida i pigmenta za boje. Arsenovi spojevi su kumulativni otrovi.
Соли арсен(III) су веома отровне и изазивају рак. Смртоносна доза износи 50 милиграма. Соли арсен(V) су неотровне али имају јако бактерицидно дејство. Ипак уношењем великих количина оне се нагомилавају у организму и редукују се до токсичних соли арсен(III).
-Hexachlorethane is not particularly toxic when taken orally, but is considered to be quite toxic by skin adsorption. The primary effect is depression of the central nervous system. The IDLH is given as 300 ppm and the OSHA PEL is 1 ppm (skin). It is reasonably anticipated to be a carcinogen.
-Soli cink(II) izazivaju rak ukoliko se unose u velikim količinama.
-Borna kiselina, natrijum borat i natrijum perborat imaju približno istu smrtnu dozu za ljude od 0,1 do 0,5 g/kg tjelesne težine. Ove supstance su otrovne za sve ljudske ćelije te se veoma sporo izlučuju iz organizma putem bubrega. Trovanje bubrega boraksom je veoma opasno zbog degeneracije masnoća iz jetre, cerebralnog edema i gastroenteritisa.
(WIKI)

Ја мислим да је то нека фирма која производи мунцију за ватромет СКЛОПИЛА УГОВОР СА ГРАДОМ БЕОГРАДОМ, НОРМАЛНО, НА ТЕРЕТ БУЏЕТА ГРАДА.........о диловима и лоповима да не причам......

Ево, вечерас по трећи пут одјекује пуцњава, ватромет.
Управо овог часа, У ПОНОЋ!
Мало ли што сваку ноћ једанпут, па су повећали неподношљиву буку.:roll:

Неко дебело на овоме профитира, а ми сви страдамо, како ко на који начин. Животиње (нарочито птице које у близини сада спавају) НАЈВИШЕ страдају.

И шта смо учинили, шта чинимо да овим баханалијама станемо на пут?
Да ли је неко од вас БИЛО шта предузео:?:
Да ли сте звали комуналну полицију, еколошку патролу, МУП, друштво за заштиту животиња,...било кога:think:
Нарочито ви, који живите у близини места где се сваку ноћ на овај начин ШЕНЛУЧИ.

Док год ћутимо, ови ће дивљати!
Хајде да од вечерас кренемо у акцију. Мислим да можемо доста да урадимо, ако нас више реагује.

A ko uopste daje dozvolu za vatromet? Opstina, grad, policija?

Изгледа нико.

Када сам неколико пута звала МУП да сазнам нешто у вези тог ватромета, па их питала, да ли њима неко пријављује да ће тог и тог дана да буде ватромет, ...нису имали благе везе да уопште негде има ватромет,
овакав одговор бих добила:

НЕМАМО информација о томе, да има негде ватромет , НИКО сем вас нам се није ЖАЛИО!

Ево, вечерас по трећи пут одјекује пуцњава, ватромет.
Управо овог часа, У ПОНОЋ!
Мало ли што сваку ноћ једанпут, па су повећали неподношљиву буку.:roll:

Неко дебело на овоме профитира, а ми сви страдамо, како ко на који начин. Животиње (нарочито птице које у близини сада спавају) НАЈВИШЕ страдају.

И шта смо учинили, шта чинимо да овим баханалијама станемо на пут?
Да ли је неко од вас БИЛО шта предузео:?:
Да ли сте звали комуналну полицију, еколошку патролу, МУП, друштво за заштиту животиња,...било кога:think:
Нарочито ви, који живите у близини места где се сваку ноћ на овај начин ШЕНЛУЧИ.

Док год ћутимо, ови ће дивљати!
Хајде да од вечерас кренемо у акцију. Мислим да можемо доста да урадимо, ако нас више реагује.

Па шта да радимо - и ја их овде чујем свако вече а то је преко пута "Мадере" - а могу мислити колико се то чује у доњим деловима града... а мурија се очигледно прави блесава... знају они врло добро... таман посла када не би знали да неко толико пуца... свашта......

Да, ал` неко је тим `сељачинама` ипак дозволио да раде то шта раде...или још горе, да ли они то онако самоиницијативно раде, па их брига за све около?

u sustini ti ne treba dozvola..to ide u sklopu ponude za proslavu (znas vec..tanjir 20€ uz to imas posluzenje, pice, tortu i vatromet na kraju :)

vlasnicima objekta je dovoljno da imaju obucene ljude za rukovanje sa pirotehnickim matrijalom , aterstirane rakete i da su prosli proveru objekta i skladistenja

ovo kaze slovo zakona

– Oni koji planiraju da organizuju vatromet dužni su da bar pet dana ranije prijave takvu proslavu. Firme koje pripremaju vatromet moraju da imaju posebnu dozvolu i opremu sa pratećim atestima – kaže Zoran Hadžić, načelnik Uprave za zaštitu i spasavanje pri MUP-u. Prema njegovim rečima, po dobijanju ovakvih zahteva stručnjaci obilaze lokaciju i proveravaju da li je taj prostor bezbedan za ispaljivanje raketa. Važne su, kako ističe, i vremenske prilike, jer ukoliko duva jak vetar ili pada kiša organizovanje vatrometa se obustavlja.

znaci ako zadovoljavas uslove ti sama mozes da ga napravis :)

vlasnici restorana to obicno rade u saradnji sa specijalizovanim firmama za te stvari.

u sustini ti ne treba dozvola..to ide u sklopu ponude za proslavu (znas vec..tanjir 20€ uz to imas posluzenje, pice, tortu i vatromet na kraju :)

vlasnicima objekta je dovoljno da imaju obucene ljude za rukovanje sa pirotehnickim matrijalom , aterstirane rakete i da su prosli proveru objekta i skladistenja

ovo kaze slovo zakona

– Oni koji planiraju da organizuju vatromet dužni su da bar pet dana ranije prijave takvu proslavu. Firme koje pripremaju vatromet moraju da imaju posebnu dozvolu i opremu sa pratećim atestima – kaže Zoran Hadžić, načelnik Uprave za zaštitu i spasavanje pri MUP-u. Prema njegovim rečima, po dobijanju ovakvih zahteva stručnjaci obilaze lokaciju i proveravaju da li je taj prostor bezbedan za ispaljivanje raketa. Važne su, kako ističe, i vremenske prilike, jer ukoliko duva jak vetar ili pada kiša organizovanje vatrometa se obustavlja.

znaci ako zadovoljavas uslove ti sama mozes da ga napravis :)

vlasnici restorana to obicno rade u saradnji sa specijalizovanim firmama za te stvari.

:dontunderstand:

Ти кажеш " u sustini ti ne treba dozvola..to ide u sklopu ponude za proslavu..............znaci ako zadovoljavas uslove ti sama mozes da ga napravis..."

а онда си поставио део из `слова закона`

Oni koji planiraju da organizuju vatromet dužni su da bar pet dana ranije prijave takvu proslavu. Firme koje pripremaju vatromet moraju da imaju posebnu dozvolu i opremu sa pratećim atestima – kaže Zoran Hadžić, načelnik Uprave za zaštitu i spasavanje pri MUP-u. Prema njegovim rečima, po dobijanju ovakvih zahteva stručnjaci obilaze lokaciju i proveravaju da li je taj prostor bezbedan za ispaljivanje raketa. Važne su, kako ističe, i vremenske prilike, jer ukoliko duva jak vetar ili pada kiša organizovanje vatrometa se obustavlja

Ако си читао неке моје раније поруке, писала сам, да сам звала полицију (па и ону комуналну) и питала их ДА ЛИ се њима пријављује таква врста `забаве`, с обзиром да је у питању жешћи вид пиротехнике, ужасна бука,....и по ономе што сам од њих чула, ИЗГЛЕДА ДА ТО НИКО НЕ ЧИНИ, пошто они немају појма да негде има ватромет, што значи да им нико не пријављује,..а овде на Дунаву, у близини Калемегдана, то лудило је сваке вечери и уопште није битно да ли је лепо време или пада киша или дува ветар ( а лепо пише који услови морају да се испоштују). Чудно, да полиција "не види и не чује то шенлучење", које ме понекад подсети на оно бомбардовање из `99.

Једино што сам приметила, сада се ватромет не упражњава иза поноћи, а било је много те пуцњаве управо иза поноћи, сада се чује тутњава углавном око 22 часа. Можда им је скренута пажња да се на тај начин `забављају` само до поноћи:zper:

ПОГЛЕДАЈТЕ само тај ДИМ, а могу да мислим како је све около одјекивало од те експлозије.

Желим да све фабрике, које производе овакве `играчке`, прођу баш ОВАКО! (али наравно, само без људских жртава)

Ја мислим да је то нека фирма која производи мунцију за ватромет СКЛОПИЛА УГОВОР СА ГРАДОМ БЕОГРАДОМ, НОРМАЛНО, НА ТЕРЕТ БУЏЕТА ГРАДА.........о диловима и лоповима да не причам......
Definitivno I moje misljenje. Ali sa celom Srbijom, vidim svuda je tako. Svrljig takodje, pre neki dan smo imali Vatromet ko u Sidneju za novu godinu.

Back