КО дозвољава сваку ноћ ВАТРОМЕТ на Дунаву поред Калемегдана?

Poruka
20.095
Сваке ноћи, да, СВАКЕ НОЋИ ( лети) на Дунаву, испод Калемегдана, у Београду неко "промовише" овај вид "културне забаве"!!!? Понекад се то дешава тачно у поноћ, а некада и иза поноћи. (углавном ноћу када је време за сан)

vatromet-650x433.jpg

О томе, колика се тада ствара бука, то је посебна прича. Подсећа на оне најгоре дане када нас је НАТО бомбардовао. Детонације, налик експлозијама, се шире реком и звук се преноси низ реку, тако да тресак и буку чују многи који живе у том делу Београда. А, АКО СЕ КОЈИМ СЛУЧАЈЕМ, у време тих ватромета, ту задесе они који шетају поред реке, јако добро ће да осете смрад који за собом оставља пиротехника, која се користи за тај ватромет. С обзиром да се ту у непосредној близини налази и ЗОО врт и Ратно острво, како то тек стресно делује на све оне животиње које ту живе и у то време СПАВАЈУ!?

ГДЕ СУ борци за заштиту животиња, да се макар они позабаве овим "феноменом", када већ о људима ионако нико не брине?

Да све то поменуто занемаримо, нико не саопштава који нус продукти након тих ватромета и све те силне пиротехнике се налазе у ваздуху и који падају на земљу и у реку. Није ми јасно да се нико по том питању није огласио. Чак напротив, ова појава, да се ватромет свакодневно упражњава, је изгледа постао као вид неке забаве, (наводно, дешава се када неко слави рођендан или нешто слично)

ШТА ради комунална полиција, шта ради полиција?
Зар се оваква врста "пуцњаве", да би се одржала, не треба пријавити некој служби МУП-а ?

Разумем, "ватромет за дочек Нове Године"....али ови га брате претераше, СВАКУ ноћ, некада више пута у току ноћи (као што је јуче био случај):roll::eek:

КАКО да томе станемо на пут?

Хајде да нешто предузмемо, није добро да само констатујемо проблем (а ово је заиста ВЕЛИКИ проблем и за људе и за животиње, а и за животну средину.)

Шта мислите ко је надлежан за ово? Знате ли ?

Хајде да нешто предузмемо, није добро да само констатујемо проблем (а ово је заиста ВЕЛИКИ проблем и за људе и за животиње, а и за животну средину.)

Preseli se iz kosnice u mirnije mesto i moci ces da spavas.

То сељачине славе рођендане уз ватромет.

Да, ал` неко је тим `сељачинама` ипак дозволио да раде то шта раде...или још горе, да ли они то онако самоиницијативно раде, па их брига за све около?

Шта мислите ко је надлежан за ово? Знате ли ?
Komunalna policija. Obrati se prvo njima, mada verovatno neki po tom pitanju vec jesu. Pokusaj da napravis nekakav video, eventualno da se animiraju mediji, to bi moglo da pomogne. Ali moras znati tacno ko to radi.

Preseli se iz kosnice u mirnije mesto i moci ces da spavas.

Немам ја проблем са спавањем, а и обчно не спавам у то доба када љубитељи овакве врсте "забаве" оргијају!
На овај проблем гледам из више углова.

БУКА која буди уснуле грађане,
онда, у близини ЗОО врт, Ратно острво.....замисли каквој су тортури сваку ноћ изложене животиње које ипак требају мир, миран сан.
Мислим да и поред ових са реке и са самог Калемегдана можемо да уочимо те бучне ватромете, који иза себе остављају ужасан смрад и честице које падају свуда около...

Скоро сам нешто истраживала ко би могао да буде ОДГОВОРАН за овакве баханалије. Не знам да ли сам на трагу, процените сами или ако имате неки други одговор, напишите.

«PAROBROD» JE USTANOVA KULTURE STAROG GRADA, GRADSKE OPŠTINE GRADA BEOGRADA.​

"Parobrod" je osnovan u martu 2010. godine. Do sredine 2012. godine, realizovao je 500 različitih događanja – u proseku, po jedno svaki dan i po. Bio bi to velik broj i da se radi o plovidbama pravog parobroda. U ovom slučaju, radi se o Ustanovi kulture gradske opštine Stari grad u Beogradu.

http://www.ukparobrod.rs/konama

Дакле, врло интересантна нека "КУЛТУРНА УСТАНОВА"!

ИЛИ можда они немају никакве везе са овим ноћним `ватромет баханалијама`. Ако имате било какво сазнање, напишите.

Poslednja izmena:
Produkti sagorevanja vatrometa kad-tad moraju pasti na zemlju. Svako vece, jelte.
Evo malog podsetnika cega sve ima u tim veselim sarenim iskricama.

http://forum.krstarica.com/showthre...i-prvi-post)?p=2864311&viewfull=1#post2864311

Jedinjenja stroncijuma, barijuma, antimona, arsenika, i procitajte cega jos, svako vece padaju na glave prolaznika, na stambene zgrade i parkove.
Mozda bi Dorcolci mogli da iz osusenog vesa i decjih igracaka izdvajaju stroncijum, arsen i barijum, i tako ostvare dodatnu finansijsku korist? :think: Hvala Sinisa Mali.

Produkti sagorevanja vatrometa kad-tad moraju pasti na zemlju. Svako vece, jelte.

http://forum.krstarica.com/showthre...i-prvi-post)?p=2864311&viewfull=1#post2864311

Jedinjenja stroncijuma, barijuma, antimona, arsenika, i procitajte cega jos, svako vece padaju na glave prolaznika, na stambene zgrade i parkove.
Mozda bi Dorcolci mogli da iz osusenog vesa i decjih igracaka izdvajaju stroncijum, arsen i barijum, i tako ostvare dodatnu finansijsku korist? :think: Hvala Sinisa Mali.

БРАВО!!! Хвала ти за ово.:hvala:

Погледах линк који си поставио, ево једна порука, веома битна за ову тему :eek:

Prvo, za lep vatromet treba ti lep eksploziv. Ako ne umes da napravis plasticini, preporucujem smesu sumpor, kno3 i crni ugalj. Onda, za lepe boje koristi kao sto je covek vec rekao (vidi gore) gvozdje i ugljenik za narandzastu, soli stroncijuma za crvenu, soli barijuma za zelenu, kalcijumove soli, litijumove soli, aluminijum i magnezijum u prahu za jaku svetlost itd. Uglavnom ostalo ima na netu.

Све време се питам, има ли Београд инспекцију (или неку институцију ;) ) која прати у каквом је стању животна средина. Чему онда служе ови КОМУНАЛНИ полицајци:?:

Ако сте покушали било када да их контактирате,....леле, какав одговор (уз дебеле живце) можете од оних њихових "дежурних поред телефона", да добијете :dash:

To datira mnogo pre Siniše :aha2:

To datira mnogo pre Siniše :aha2:
SLinisa ima moc da zabrani. Ma kakav bio, danas je on funkcija, vlast.

Ako imas moc i ne koristis je, to je gore nego da je nemas. Gradonacelnika nismo birali, nego ga je supermen postavio.
Ni komunalnu policiju nismo birali, nego im je zuti tajkun pazario motorole.

SLinisa ima moc da zabrani. Ma kakav bio, danas je on funkcija, vlast.

Ako imas moc i ne koristis je, to je gore nego da je nemas. Gradonacelnika nismo birali, nego ga je supermen postavio.
Ni komunalnu policiju nismo birali, nego im je zuti tajkun pazario motorole.

Dok dete ne zakuka... :lol:

I u Strahinjića bana, u Silikonskoj dolini, ima, uvek, vatrometa, doduše onih manjih, "dvorišnih", na raznim proslavama "trutova" i "leptirica", tamošnjih gostiju.
Biće da su ovi vatrometi, na mestima gde im mesto nije, i u vreme kad im vreme nije, još jedan od "prestižnih simbola" posthaotičnih vremena.
Propisi kojima bi to moglo da bude kontrolisano (uglavnom iz sfera protivpožarne zaštite, ili i iz domena remećenja javnog reda i mira) odavno postoje, a negde su u "fijokama", pod naslagama prašine, kao i većina propisa.

Komunalna policija. Obrati se prvo njima, mada verovatno neki po tom pitanju vec jesu. Pokusaj da napravis nekakav video, eventualno da se animiraju mediji, to bi moglo da pomogne. Ali moras znati tacno ko to radi.

И у мом крају свако мало неки ватромет. Баш вечерас смо га гледали кроз прозор.

I u Strahinjića bana, u Silikonskoj dolini, ima, uvek, vatrometa, doduše onih manjih, "dvorišnih", na raznim proslavama "trutova" i "leptirica", tamošnjih gostiju.
Biće da su ovi vatrometi, na mestima gde im mesto nije, i u vreme kad im vreme nije, još jedan od "prestižnih simbola" posthaotičnih vremena.
Propisi kojima bi to moglo da bude kontrolisano (uglavnom iz sfera protivpožarne zaštite, ili i iz domena remećenja javnog reda i mira) odavno postoje, a negde su u "fijokama", pod naslagama prašine, kao i većina propisa.

Колико видим, сви смо регистровали ову ШТЕТНУ `културну` манифестацију..и ШТА смо предузели.......НИШТА!!!

Зато мени полиција , када им се обратим каже:

"НЕМАМО информација о томе, да има негде ватромет ,НИКО сем вас нам се није ЖАЛИО!"

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Па, народе, да мало заталасамо?!. Ако нас више пријављује, ваљда ће нешто предузети,...а овако, са свих страна нам `раде о глави`, а ми ћутимо и дозвољавамо да нас трују и уништавају нашу животну средину (замислите какву трауму доживљавају оне јадне животиње, нарочито птице у ЗОО врту и на ратном острву, ма уопште, има ту у приобаљу и на Калемегдану,...па и ту где сте ви, разних животињских врста)

Еееееееееее лудачо, неко обожава ватромет! :)
Највише волим кад сам удаљен па кад звук пропутује метре и метре па се чује као да се пуца из артиљерије :mrgreen:

A barijum, antimon i arsenik padaju po zgradama :zaljubljena: Obozavam!!

Еееееееееее лудачо, неко обожава ватромет! :)
Највише волим кад сам удаљен па кад звук пропутује метре и метре па се чује као да се пуца из артиљерије :mrgreen:

`лудачо` :eek:
Који начин дискутовања.:dontunderstand:

Колико видим, сви смо регистровали ову ШТЕТНУ `културну` манифестацију..и ШТА смо предузели.......НИШТА!!!

Зато мени полиција , када им се обратим каже:

"НЕМАМО информација о томе, да има негде ватромет ,НИКО сем вас нам се није ЖАЛИО!"

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Па, народе, да мало заталасамо?!. Ако нас више пријављује, ваљда ће нешто предузети,...а овако, са свих страна нам `раде о глави`, а ми ћутимо и дозвољавамо да нас трују и уништавају нашу животну средину (замислите какву трауму доживљавају оне јадне животиње, нарочито птице у ЗОО врту и на ратном острву, ма уопште, има ту у приобаљу и на Калемегдану,...па и ту где сте ви, разних животињских врста)

Ја мислим да је то нека фирма која производи мунцију за ватромет СКЛОПИЛА УГОВОР СА ГРАДОМ БЕОГРАДОМ, НОРМАЛНО, НА ТЕРЕТ БУЏЕТА ГРАДА.........о диловима и лоповима да не причам......

Back