Književni kviz

Beogradjani su mogli da odgledaju predstavu, inace je pisao drame, a Dima sin ga je optuzio da je plagijator, i navodno plagirao njega.
Naletela sam na njega u jednom od udzbenika o Istoriji knjizevnosti, pa me zaintrigiralo da li je Dima sin bio u pravu, naravno da nije...

Beogradjani su mogli da odgledaju predstavu, inace je pisao drame, a Dima sin ga je optuzio da je plagijator, i navodno plagirao njega.
Naletela sam na njega u jednom od udzbenika o Istoriji knjizevnosti, pa me zaintrigiralo da li je Dima sin bio u pravu, naravno da nije...
Kako ga je optužio kad je umro 1895?

- - - - - - - - - -

Neeeeeeeeeeeeeeeee!
On je umro 68. godine, sedi ti JEDAN:)

+10 znači '78. Sedi i ti, 1. :rotf:

Šta se buniš? Trebalo bi 5 da mi daš, podmladila sam te, cccc :D
Ja sam Krasuljku dala jedan:)
Ustvari ja vise ne znam kome sam sta dala, kad sam rodjena osim da je bio kraj oktobra i da sam SKORPIJA, mislim u horoskopu ali sam i Devica, a kako je to moguce kad ima dete od 13. godina ne znam, ja vise nista ne znam, ja.....................:mrgreen:
:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Biljo,
Gledaj, molim te, da sledeće pitanje bude teško, što teže, ako može. :zcepanje:

Ova laka su ti baš bzvz.

Ja postavljam najlaksa pitanja, odmah pogode, a kud me djavo nadari danas, pojma nemam, ali, dobro smo se zabavile:))

Ja sam Krasuljku dala jedan:)
Ustvari ja vise ne znam kome sam sta dala, kad sam rodjena osim da je bio kraj oktobra i da sam SKORPIJA, mislim u horoskopu ali sam i Devica, a kako je to moguce kad ima dete od 13. godina ne znam, ja vise nista ne znam, ja.....................:mrgreen:
:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Ja postavljam najlaksa pitanja, odmah pogode, a kud me djavo nadari danas, pojma nemam, ali, dobro smo se zabavile:))

Svi smo dobili keca ko vrata al' baš nas briga, samo nek je veselo.
I ne mešaj đavola... :zcepanje:

Nemaju pojma deca ko je Desanka Maksimović, ali zato znaju sve Zvezde Granda...
U pravu si, na zalost, sve je otislo u vrazju mater:(
Dostojski, pa pola latinicom pola cirilicom, ali, ima izuzetaka i to daje nadu.......

Moja svekrva je pratila Farmu, znaci dan i noc, i kaze meni (uvek mi je podnosila raport ujutru, sta cu, zena je fina i dobra kao hleb, ne mogu da joj ista prebacim), dakle, kaze da je onaj veselnik Ekrem doslovce rekao: Sta, da sam zavrsio fakultet imao bih 300 eura platu, ovako zaradjujem, i zaradjuje.
Sta reci a ne zaplakati, a ja se jos uvek smejem, sto se tice pitanja, do kraja meseca JA ne postavljam pitanja, mada, i sama se secas, mene je bilo najlakse pogoditi:))))

Imam knjigu Stariji dramski pisci od Stanislava Bajica, izdanje Matice srpske , mislim da je iz 1972. godine(pogledacu) a citala sam nesto o Zaratustri, pa je i tu pomenuto da je Jovanovic napisao nesto kao dramu - Tako reče Zaratustra.

.

Радо, шта ти није јасно?
:rotf:

Doslo je, ocigledno, do izvesne pometnje, Marfi ne miruje ni nocu:(

Da objasnim, vidim da Nautilus ima neku rezervu....

Dakle:

Napisala sam da mi je slucajno pogled pao (dok sam ronjala po knjigama) na nesto sto me ponukalo da bas njega stavim kao zagonetnu licnost.

Stariji dramski pisci od Stanislava Bajica, izdanje Matice srpske, naknadnom proverom, nema nista o optuzbama za plagijat, ili sam preletela pogledom, nebitno......
Setila sam se da sam negde procitala to sto sam napisala, i setila i gde.......

71. Kako se zove znacajan srpki pisac koji je nepravedno optuzen da je plagijator Dime sina i koje drame je napisao ?

http://www.mycity.rs/Kultura-i-umetnost/Pitanja-iz-kviza-Ogledalo-kulture.html

Vec rekoh koju knjigu imam i odakle sam procitala vise o Vojislavu Jovanovicu, ali tu nisam nasla taj podatak. Clan sam, mada vise ne pisem tamo...Ostavila sam neke svoje pesme i price pa mi je preporuceno da ih ostavim na drugom sajtu (posvecenu samo Knjizevnosti) uz biografiju. Nudjeno mi je (jedna pesma jeste objavljena u jednom Vrsackom casopisu poezije pod pseudonimom) da ih....itd.itd.
Medjutim, morala sam odustati od svega zbog bolesti clana porodice.
Imam neobjavljenih pesama (24) i desetak ozbiljnih priča, koje jos nisam nigde objavila...

Da,dgovor nisam znala (neki jesu) prosto sam prvi put cula za ovaj podatak, s tim sto nije Dima sin optuzio Jovanovica, nego ondasnji kriticari.
Niti sam u pitanju napisala da je Dima sin optuzio Jovanovica, to se nesto kasnije tako iskomlikovalo....

Ovo mi bese avatar...

http://www.mycity.rs/images/gallery/6310101254610f45d3df94.jpg (zbog sesira i boje kose:)

P.s. Odgovore ne mogu da pronadjem trenutno, jer imam samo pola sata do polaska na posao, mozda ne stignem ni veceras a neka se neko potrudi da pronadje odgovor(e) link sam ostavila..........

Izvolite, mikrofon je vaš:)

Poslednja izmena:

Back