Književnost Književni kviz br.1

Важи.

Ја задајем мало другачије, детаљ типичан за то дело.

Страни писац, није међу живима.

Лик каже другом лику (оба споредна): ''ја гледам великог човека, ви гледате старог човека. Обојица можемо нешто научити, имати неке користи''.

Један од њих је католички црквени великодостојник а други велики војсковођа.

Старији човек, црквени великодостојник, душа од човека, имао је велики утицај на каснији живот главног јунака, бившег робијаша.

Искрено нисам, управо размишљам да бих требао, него однекле знам да је главни јунак бивши робијаш, и то ми је била једина асоцијација. А ову уводну реченицу као да сам некад негде прочитао, звучи ми познато, али се никад не бих сетио.

Тачно!

Дињски бискуп Монсињор Бјенвени се тако обратио Наполеону кад су се случајно срели, симпатичан моменат, ако си читао.

@Van_Helsing сад ти задајеш-
Вреди ли задавати? Нешто нам се умртвила тема...

Искрено нисам, управо размишљам да бих требао, него однекле знам да је главни јунак бивши робијаш, и то ми је била једина асоцијација. А ову уводну реченицу као да сам некад негде прочитао, звучи ми познато, али се никад не бих сетио.

На самом почетку помана, 2-3 страна.

Можда је форум и престао бити интересантан људима онда кад је постало забрањено написати на теми било шта што није уско везано за тему, одмах се проглашава за спам, брише се, људи се упозоравају, итд... Дајте да мало разговарамо. @Džudi S ово није упућено теби, али ме твој претходни пост навео да напишем.

Back