Književni blogovi

Nekada sam pisala blog. Baš ovde & baš blog, uporedo sa postovanjem. Mada i svo ovo moje pisanije, doživljavam sada kao jedan svojesvrtan blog. Ili omaž.

Više ne pišem blog kao blog. Ne želim. Ne bih o razlozima.

Volim blogove drugih ljudi, koji je baziran na prozi.

Naprosto pisanje je divno, volim da čitam tekstove od dragih mi ljudi. Volim da pročitam lepe misli, lepe osećaje u duši. Volim tu empatiju ljudsku; da se radujem kada je neko sretan, da pružim utehu, kada nekoga nešto boli, kada je nesretan ili ga nešto muči.

Ima nešto čudesno u pisanju. I svom i čitanju tuđeg. Cenim i poštujem to, u ljudima. Meni je reč, kao obraz. Jednako srcu, jednako umu.

Nekada, kao "mala", nisam shvatala i kapirala, onu..."Misao je nešto najprivatnije što možeš darivati ljudskom biću"...Sada mi je jasno, zbog čega je to baš tako i upravo...Samo tako.

:hvala:

kliknuo sam na link kao pozadinski i odjednom čujem poznatu mi numeru Adagio u G molu :bravo:
ima finih stvari na blogu, i pored toga :ok:

Albinonija obožavam od kad znam za sebe. Kao mala nisam znala da je to njegov adađo, pa sam se baš nervirala što ne umem da objasnim jednom drugu koji je išao u muzičku školu na koju melodiju tačno mislim...:lol:

Skoro sam u nekom ateljeu čuo i ubeđivao sam kolegu da je to Adagio al mi nije verovao dok mu nisam pustio preko mp4 plejera :mrgreen:
Kad sam ja bila mlada ( a to bilo odavno,a l se jel jos svega secam:)) pametni i spretni momci su bas sa tim Adadjom umeli da fasciniraju devojke i sve su na
Adadjo padale kao snoplje zrelog zita.

Nije uopste losa ideja staviti na blog neku finu muzikicu.
Evo, ova je za Quentina i njegov blog, ne zbog devojaka nego je stvarno mnogo lepa, a jako malo poznata.

Aranjuez je dvorac blizu Madrida poznat po prelepim bastama, Schiller pocinje svoju dramu Don Karlos recima
" lepi dani Aranjueza su prosli" aludirajuci na pocetak ratova.

Jaoo da znaš da mi je to obeležilo prošlo leto, koliko sam slušao :heart:
Doduše, mislim da je u pitanju ova verzija, čistiji je zvuk, studijski snimak pa zato
Ali me je stvarno, na prvo slušanje oduševila :)
Sećam se da sam uz to čitao Čehova, Kiša i Sartra :3

Baš me podseti da nešto od Prusta nisam pročitao,a toliko mi super čitati ga...
"Put ka Svanu" mi ponajbolji niz opservacija koje sam ikad pročitao...Ništa slično
u literaturi...:hvala:
(U potrazi za izgubljenim vremenom)
Dzojs, Prust i Man se ne ctaju, oni se vole, o njima diskutujes cak i ako ih nisi citao.
Nego koja je to njegova knjiga " Put ka Svanu"?

]Tvoja ljubav prema Prustu je, izgleda, bušna kad te ovo zbunjuje.[/B]
Šalu na stranu, to je neka od verzija deljenja U Svanovom kraju, što je prvi tom prema Prustovoj podeli.

Kod mene je sve busno, ti si specijalista da pronalazis moje bushotine, sto kod Prusta, sto i bez njega.
Nego smaras Nora i to gadno smaras.
Ja tu knjigu znam kao Svanov svet, ali tako je prevedena na jezik na kome ja citam, zato sam samo bila radoznala, nista vise.

Back