Knjige za tinejdžere

Svima bi preporucila Tri metra iznad neba od Federka Moce kao i nastavak Zelim te, onda od isto pisca i knjigu Izvini ali ti si moja ljubav

takodje mi se svidja knjiga 100 zmajeva zaboravila sam pisca a i Devojka sa pomorandzama od Justejn Gordera

ciklusi o hajduku,najbolji su definitvno.... 5+
ispovesti dzordzije nikolson,svi delovi,
kopao sam dubok zdenac-gradimir stojkovic,
Decak iz ustanove Koram-Dzamila Gevin-za plakanje :-(,
Gospodar lopova-Kornelija Funke
Zbogom mojih petnaest godina-Klod Kampanj,
Preko ivice-Nora Maklintok,
Dnevnik Bridzit Dzons-Heien Filding,
Do naseg ponovnog susreta-Lesli Pirs,
Faktor bivsi-Andrea Sempl .....

Slažem se...extra knjige, pogotovo Hajduk...dalje Hari Poter i svi delovi, Sve moje gluposti - Gradimir Stojković, Gde si bio Roberte(ne sećam se imena pisca), Gospodar lopova, Dobri tipovi loši tripovi i brus na naduvavanje..

Dobri tipovi loši tripovi i brus na naduvavanje-FENOMENALNA....
ja msm da ima i drugi deo...:)

a dodala bih jos...Zauvek..Tri metra iznad neba...:heart:...Brbljivicu.:heart::heart:..Bele grobove...:):)...& Tessa se zaljubila....da da..i TRALJAVE POCETKE...:super::super:
neka ovo bude neki moj...TOP 6....:zper::heart::super:

Žanr je pre svega opuštajući, ono "za plažu", ali mene svakog puta nateraju u plač. Neću davati ocene.

"Zauvek" - Džudi Blum
"Raskoš" - Ana Godbersen
"Dobre devojke" - msm da je Lora Rubi
Princezini dnevnici - Meg Kabot
Tračara - Sesili fon Zigesar
"Tri metra iznad neba" - Federiko Moća

Možda se setim još neke...

svaka cast...pogodila si vecinu mojih omiljenih..mada jos nisam citala Raskos....ako nisi citala BRBLJIVICU..predlazem ti da procitas..svidece ti se..imamo slican ukus...i Bele grobove...:heart:

Povratak na pravi put; Pikavci na plazi; 3 metra iznad neba; Kandze; Hajduk; Nashe nezaboravljene priche; Chovek i dechak; Chovek i zena; Prava porodica; Potpaljivachica; Godishnja doba; Angus, tange i ljubljenje s vatanjem (i nastavci); Dobri tipovi, loshi tripovi i brus na naduvavanje (i nastavak); Devojka sa bisernom mindjushom; Devichanski plavo; Teze od neba; Mobilni telefon; Dnevnik Ane Frank,...
sve to toplo preporuchujem za chitanje... ;] to je neshto laganica... :]

da..da..slazem se sa tvojim izborom..procitala sam skoro sve navedene...FENOMENALNE SU....jos da dodam...:Brbljivicu...Bele grobove...Tessa se zaljubila...i nastavak TRi metra iznad neba..:) :heart: :zper:

Zbogom mojih 15 godina,5+
Tvoj pogled Ada,Karlos Puerto,5
Nekad smo cuvali tajne,Eva Rajs-5+
Mirno je tekao Dunav,M.Strunjar-5-
Koralina-5-
Boze,dali si tu,ja sam Margaret,Dzudi Blum,4
Povratak na pravi put,Margaret Klark-5-
Mi smo deca sa stanice Zoo,Kristijana F.-5++++

ne znam za vas ali meni su autobiografije i biografije fenomenalne . . . . citala sam zive rane entonija kidisa i teze od neba kurta kobejna i stvarno se odusevila ( 5 obe ) . . . . pored toga licitacija vetra vesne aleksic je slatka ali tanka sto zaista nije bitno ( nek bude isto 5 ) . . . . zatim putnik i tamna reka od dzona 12 jastrebova su po meni najbolje knjige koje sam procitala do sad ( 5 naravno ) ; naravno tu su i lajanje na zvezde milovana vitezovica ( 5 ), ples sitnih demona i djavo je moj drug marka vidojkovica ( 5- ), never mind nirvana marka lindkvista ( 4 ) i ciklus o dzordziji nikolson od luiz renison ( 3 ) . . . .

Za klince, do upliva u tinejdzerske vode (a i sve koji generalno vole pustolovine i avanture), "Pet prijatelja" (svi delovi) i "Tajna Sedmorka", od Enid Blajton su must read.

Malo kasnije, "Mi deca sa stanice Zoo" su super nacin da se upoznas sa tim svetom droge, i udjes u svet odraslih.
Onda, "Dnevnik Adrijana Mola", i nastavak te knjige su mi se jako dopali sa 15-16 god.
"Hari Poter", svi delovi, ponovu su nezaobilazan nacin za uplivavanje u svet carobanjastva, Hogvortsa, dobrocudnog Dambldora, zlog Lorda, perona 2 i 3 cetvrtine :)
"Angus, tange, i ljubljenje s vatanjem" je nesto sto sam procitao bas davno, al' se secam da je knjiga ostavila jak utisak na mene. Procitati je.
Isto kao i Selindzerovog "Lovca u zitu". Tema su oni klasicni momenti usamljenosti, straha, preispitivanja, kroz koje svi prolazimo sa sjajnim krajem. Jedna od meni all time favorites.

Mada se meni cini da sa 18-19 godina, nema vise potrebe traziti knjige za tinejdzere i zanimati se modernim kvazi-duhovitim naslovima "plavusa sa stavom", "kako smuvati gospodina savrsenog", "kako postati popularan" i sl. tako da citaoci u tom dobu slobodno mogu da se upoznaju sa svetom ozbiljne knjizevnosti.

Back