Za klince, do upliva u tinejdzerske vode (a i sve koji generalno vole pustolovine i avanture), "Pet prijatelja" (svi delovi) i "Tajna Sedmorka", od Enid Blajton su must read.
Malo kasnije, "Mi deca sa stanice Zoo" su super nacin da se upoznas sa tim svetom droge, i udjes u svet odraslih.
Onda, "Dnevnik Adrijana Mola", i nastavak te knjige su mi se jako dopali sa 15-16 god.
"Hari Poter", svi delovi, ponovu su nezaobilazan nacin za uplivavanje u svet carobanjastva, Hogvortsa, dobrocudnog Dambldora, zlog Lorda, perona 2 i 3 cetvrtine

"Angus, tange, i ljubljenje s vatanjem" je nesto sto sam procitao bas davno, al' se secam da je knjiga ostavila jak utisak na mene. Procitati je.
Isto kao i Selindzerovog "Lovca u zitu". Tema su oni klasicni momenti usamljenosti, straha, preispitivanja, kroz koje svi prolazimo sa sjajnim krajem. Jedna od meni all time favorites.
Mada se meni cini da sa 18-19 godina, nema vise potrebe traziti knjige za tinejdzere i zanimati se modernim kvazi-duhovitim naslovima "plavusa sa stavom", "kako smuvati gospodina savrsenog", "kako postati popularan" i sl. tako da citaoci u tom dobu slobodno mogu da se upoznaju sa svetom ozbiljne knjizevnosti.