Knjige o slikarima

e da si ti meni ziva i zdrava od kad je taj film.
goja se muchenik tu pojavljuje kao potpuno sporedni lik. tako da nemoj misliti da se tu neshto preterano radi o njemu.
gledala sam ga, film je mrachnjak.

Gledala sam film odavno, znam kakav je. Meni se svideo, i uplasio me je. Jak je utisak ostavio na mene.
I skoro saznah da je snimljen po toj knjizi, o kojoj sam govorila...

Autoportret sa Milenom, Mirjane Mitrovic. Govori o zivotu Milene Pavlovic - Barili.
image.jsp

Skoro su na kablu, na kanalu Viasat History bila dva dokumentarca o Gogu, jedan se zvao "Vincent van Gog - kompletna prica" , dva dela po dva sata, a drugi "Zuta kuca" - o periodu u Arnu, koji je GOG proveo sa Gogenom. Ova dva dokumentarca su vec reprizirana u roku od nepunih mesec dana, predpostavljam da ce opet reprizirati jer ovaj kanal cesto ima reprize pojedinih dokumentaraca, pa oni koje interesuje ova materija bi trebalo da propratite program ovog kanala.

U petak, 15. 01. 2010 pocinje repriza dokumentaraca o inpresionistima. Prvi je Mone. Znaci od sutra, svakog petka i nedelje impresionisti, s tim sto subotom i ponedeljkom daju reprizu.

Zapisi civilizovanog divljaka - Pol Gogen predivna knjiga
Mulen ruž - Pjer la Mir (romansirana biografija Tuluz Lotreka) takođe dobra knjiga
Moj život - Mark Šagal ( autobiografija, moram priznati da je Šagal mnogo bolji slikar nego pisac, tako topla duša izbija iz svakog kutka njegovih slika, a knjiga jednostavno nema tu notu, ljubitelji Šagala svakako je trebaju pročitati)

Back