Knjige o anksioznim poremecajima

"Tunel" je odlična kniga o ludilu koje ima svoja opravdanja za ubistvo.

Ne bih je svrstao u knjige sa tematikom o anksioznosti.

Poklonili su mi (ne znam baš zašto meni) knjigu "Kako zaboraviti brige i naći zadovoljstvo u životu" Dejl Kernegija.
Ne mogu reći da sam je celu pročitao, ali povremeno je sa preskocima, zbrda - zdola prelistam.
To je još jedna od onih knjiga sa motivacionim porukama.
Možda će te poruke kod nekog da se prime, kod mene traju kratko vreme, pa se utisci o pročitanom brzo gube.

Nije, naravno, nije ni ova druga ... ali više volim da preporučim dobru knjigu sa pogrešnom dijagnozom nego obrnuto...a ćutanje nije opcija : )

Dobra ti je ta ideja.

Zbog mnoštva knjiga o anksioznim poremaćajima, beletristika je otišla u drugi plan.
Kao da lagano čitanje umetničkih dela zamire, odlazi u zapećak jer je tako diktira tempa života.
I taj isti tempo traži brza, instant rešenja za sve probleme čoveka koji se saživeo sa stresom i brigama.
A stres i brige mogu da se prevaziđu književnim delima.
Sve u svemu, čovek je u današnjoj Evropi, a u Americi posebno, pogubljen.

Ilustracije radi, koliko se razlikujemo od ljudi prošlih vremena, može se pročitati u knjizi "Moderne fobije".

Ako su se nekada ljudi bojali inkvizicije, ratova, gladi, danas se boje bankomata, stranaca, lekara, parkiranja, šalterskih službenika, javnih wc-a, napuštanja srednje trake, studenata, ćelavljenja, pa se boje i tuđe dece, boje se da izgube daljinski, ili ključeve, mobilni, ili se boje što nemaju čega više da se boje i tada nalaze da će se nešto toliko strašno dogoditi, da će to strašno oduvati sve do tada poznate strahove. I taj strah od "nemanja straha" je najjeziviji, jer tada zaista imaju razlog da se boje.

Poslednja izmena:

Back