момоа
Stara legenda
- Poruka
- 79.167
Da li neko može da mi preporuči dobru knjigu o ovoj temi, bilo da je to stručna literatura ili neki roman u kojem glavni lik prolazi kroz anksiozne situacije što bi mi možda i još više prijalo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li neko može da mi preporuči dobru knjigu o ovoj temi, bilo da je to stručna literatura ili neki roman u kojem glavni lik prolazi kroz anksiozne situacije što bi mi možda i još više prijalo.
Lapa lovu taj Đanov...
To može da šibicari tamo glupe amere po Kaliforniji,a nas glupandere s Balkana malo teže...
![]()
pročitaj primalni krik od artur džanova.
- - - - - - - - - -
a evo vidim da je neko već preporučio...
Dobro si pomislio-autosugestijom vračaš u ego i njegove taloge,kao sujetu,narcisnost,kompleks inferiori...Prodavanje magle!Hvala na savetima, da li je neko citao "Kako gospodariti sobom pomoću svesne autosugestije"? Preporučio mi jedan drug, al opet mi nekako po naslovu deluje kao foliranje i prodavanje magle. Ako je neko citao nek napise utiske.
šta znam...
možda naivan, super, od erlend lua, freni i zui, od selindžera...
to je nešto na taj fazon...
Dobro si pomislio-autosugestijom vračaš u ego i njegove taloge,kao sujetu,narcisnost,kompleks inferiori...Prodavanje magle!
Zašto bi psihijatri jedan drugog analizirali,kad su stručni pa bi mogli sebe?!
Baš iz gore pomenutog razloga-autoanaliza je loša ideja!
- - - - - - - - - -
Tu knjigu Naivan od Erlend Lua nisam čitao,a inače veoma cenim Norvežanina...
Ovih dana ću je potražiti u knjižarama...
Dva dobra romana, možda nije baš ta dijagnoza, ali svakako treba pročitati:
Italo Svevo, Zenova savest
"Протагониста његовог најпознатијег романа Зено, добростојећи али немарни тршћански трговац, типични припадник конвенцијалне класе, одлучује да за свог психијатра напише своју животну историју. С блиставом иронијом и дистанцом Зено посматра свој живот, своје послове, жену, љубацницу, долазећи до закључка да је једна ствар оно што он у свом свакодневном животу говори и чини, а нешто посве друго оно што он у суштини мисли, осећа и жели. Тај расцеп, тако карактеристичан за човека нашег доба Итало Свево је мајсторски фискирао у свом класичном делу."
Ernesto Sabato, Tunel
"Tunel je zgusnuta unutrašnja drama čoveka koji je paralisan svojom opsesivnom ljubavlju prema ženi koju slučajno sreće i na koju projektuje svoju potrebu za istinskim podudaranjem sa drugim ljudskim bićem. Ernesto Sabato u ovom romanu-minjonu otvara problem psihologije-tunela, kod onih ličnosti koje postaju robovi sopstvene senzitivnosti, nesposobni da sagledaju svet objektivno i uključe se u njega."