- Poruka
- 4.865
zove se biblija . malo tko ju je procitao od a do ž a svi su strucnjaci za nju .

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zove se biblija . malo tko ju je procitao od a do ž a svi su strucnjaci za nju .![]()
zove se biblija . malo tko ju je procitao od a do ž a svi su strucnjaci za nju .![]()
Čuj čito ,držo u ruci
to sto si držo je jedno a sasvim drugo da li si je pročitao
...a treće, da li si je razumeo.
Ja je nisam pročitala i ne komentarišem je. A volela bih da jesam... Čitala sam samo Biblijske legende, davno.
Evo, pozivam one koji jesu da mi kažu koje delove ne bi trebalo nikako da propustim?
![]()
Problem sa tzv. svetim spisima je što je teško diskutovati o njima imajući u vidu samo književno-umjetničku vrijednost. Ljudi imaju svoja određenja prema religiji i to ih obično sputava u normalnom sagledavanju književnog teksta.
Ni ja nisam pročitao cijelu Bibliju - čitao sam razne dijelove, kako mi je već bilo potrebno, jer skoro da nema ozbiljnije knjige u zapadnoj kulturi u kojoj ne postoji neka direktna ili implicitna biblijska aluzija. Za mene je taj kulturni značaj najinteresantniji. Zapravo smatram da nema mnogo koristi od čitanja Biblije kao takve, već od hvatanja referenci i aluzija u mnogim drugim knjigama. Govorim ovo isključivo kao ljubitelj književnosti, naravno. Neko ko se identifikuje sa hrišćanskom religijom, vjerovatno nalazi značaj i u samoj Bibliji.
Problem sa tzv. svetim spisima je što je teško diskutovati o njima imajući u vidu samo književno-umjetničku vrijednost. Ljudi imaju svoja određenja prema religiji i to ih obično sputava u normalnom sagledavanju književnog teksta.
Ni ja nisam pročitao cijelu Bibliju - čitao sam razne dijelove, kako mi je već bilo potrebno, jer skoro da nema ozbiljnije knjige u zapadnoj kulturi u kojoj ne postoji neka direktna ili implicitna biblijska aluzija. Za mene je taj kulturni značaj najinteresantniji. Zapravo smatram da nema mnogo koristi od čitanja Biblije kao takve, već od hvatanja referenci i aluzija u mnogim drugim knjigama. Govorim ovo isključivo kao ljubitelj književnosti, naravno. Neko ko se identifikuje sa hrišćanskom religijom, vjerovatno nalazi značaj i u samoj Bibliji.
Ja Bibliju nisam citala, a kako stvari stoje ( a stoje) necu je nikada ni citati, pa shodno tome nikada i ne diskutujem, pricam o toj knjizi.
Inace, scene iz biblije su jos cesce u ikarstvu, arhitekturi, vajarstvu,, majstora koji su gradili , ali i grade sakralne objekte.
Slikarstvu je to stotinama godina ( cak i vise od hiljadu godina) bila osnovna, skoro i jedina tema.
procitaj o saulu kome je bog naredio da ratuje a on je ko ***** odbio pa ga je skinuo sa prijestolja .