Knjiga koju ste najviše puta čitali

• Začetnik teme Začetnik teme Hesse
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Već sam ovde, čini mi se, napisao da nikada ne čitam ponovo neku knjigu, jer utisak koji dobijem prvog puta nikada se neće moći ponoviti. Možda je to zato što sam nestrpljiv sa godinama. Recimo, sećam se, da sam kao mladji čitao čak tri puta onaj opis nabijanja na kolac u romanu "Na drini ćuprija". Odličan opis. Svidjalo mi se da se ježim dok čitam. Dok danas mi to više ne izgleda tako brutalno.

problem je shto ima pregrsht knjiga kojima se vracam, neke mi se vracaju same dok se nekim naslovima vracam zato shto ih se pozhelim ili ih jednostavno zaboravim a znam da ih volim..
omiljena knjiga koja mi se svaki put sama nametne/upadne u shake su
kortasarove shkolice * tri puta za sad ali se najavljuje chetvrti* kao i kortasarove zbirke pricha *ima ih mnogo da ne nabrajam..
malog princa sam prochitala ne znam koliko puta kao i hobita (:
kafkinu ameriku & preobrazhaj *kao i gomilu njegovih pripovetki chitam dosta chesto zato shto mi prijaju kafkine rechi a zamak se spremam ponovo da napadnem ovih dana..
mislim da sam preskochila dosta toga ali bih u suprotnom napravila poduzhi spisak i smorila, tako da prestajem ..da.

80424163246774d7b6d16605d2.jpg

Ne znam zašto ali bih mogla da milion puta čitam Egziperijevog "Malog princa", Antićev "Koncert za hiljadu i jedan bubanj", Stendalovo "Crveno i crno" i knjigu "Prometej u traganju za vatrom" Nade Marinković.

I ja se cesto vracam avanturama malog plavokosog junaka Egziperijeve knjige. Njena popularnost je planetarna i to s razlogom. Veoma je poucna i mislim da je savrsen poklon svakom ko je nema. Ne treba biti kuce bez police sa koje se smeska "Mali princ". :)

Balzakovu Rodjaku Betu, mislim da sam je citala mali milion puta, Cehovljeve pripovetke....Prosto, on je od onih koji se uvek citaju. Dostojevskove Bedne ljude... A da, Dzejn Ejr :heart: Za tu klnjigu sam veoma vezana, podseca me na detinjstvo i noci koje sam probdela citajuci je...:) Deda ulazi u sobu i ''Sanja, jedan sat je, gasi to svetlo'' i ja ''Odmah'' i ugasim, sacekam 10-15 minuta da se uverim da je zaspao i nastavim da citam. :D

Back