Knjiga Enohova

Enoh je bio sedmi od Adama. Nije umro, nego ga je po navrsenih 365 godina zivota Bog podigao na neku od nebeskuh sfera.

Knjigu proroka Enoha pominje Sveto Pismo. Cudno je zasto Enohova knjiga nije uvrstena u kanonske knjige Svetog Pisma, jos cudnije zasto nije prevedena na srbski ni do dana danasnjeg. A tu ima sta da se cita, tu ima mnogo sto-sta od postanja do svrsetka svijeta, ima mnogo opisa koji objasnjavju dogadjaje i poruke koje Sveto Pismo uzgred pominje ili samo nagovjestava.

Knjiga Proroka Enoha:

http://reluctant-messenger.com/1enoch01-60.htm

Sta dakle mislite o biblijskoj tvrdnji da su sinovi Biziji (andjeli) uzimali kceri covjecije za zene, te im one radjale divove (opis svega toga upravo je u Enohovoj knjizi)? Narcito me zanima sta misle oni koji svoje misli o ovom podredise mislima svetih otaca?
To pise u Postanju 1 Mojsijevoj 6 http://siont.net/biblija/rdk/index.php?O=/1Moj/6
Tako su nastali demoni...

Prvo Hrastovniče NISI U PRAVU...
Najstariji sačuvani prevodi sa grčkog su slavenski prevodi i ja imam srpsku verziju.
Pretpostavka je sledeća iako se ja lično sa njom ne slažem. Original je pisan na starogrčkom pa prepisivan (prevođen) na staroslavenski.
Lično smatram da je original pisan staroslavenskim jezikom i to starom ćirilicom od 43 znaka a nastalom razvijanjem Vinčanskog pisma... knjiga je zatim prebačena na Olimp jer se verovalo da Potop ne može potopiti planinu Bogova gdje Triglav obitava...

BTW Enoha nemaš puno u Bibliji jer je slavenskog porekla iz Podunavlja... a to baš ne ide u prilog ideologiji pisaca Starog Zavjeta...

Enoh je bio sedmi od Adama. Nije umro, nego ga je po navrsenih 365 godina zivota Bog podigao na neku od nebeskuh sfera.

Knjigu proroka Enoha pominje Sveto Pismo. Cudno je zasto Enohova knjiga nije uvrstena u kanonske knjige Svetog Pisma, jos cudnije zasto nije prevedena na srbski ni do dana danasnjeg. A tu ima sta da se cita, tu ima mnogo sto-sta od postanja do svrsetka svijeta, ima mnogo opisa koji objasnjavju dogadjaje i poruke koje Sveto Pismo uzgred pominje ili samo nagovjestava.

Knjiga Proroka Enoha:

http://reluctant-messenger.com/1enoch01-60.htm

Sta dakle mislite o biblijskoj tvrdnji da su sinovi Biziji (andjeli) uzimali kceri covjecije za zene, te im one radjale divove (opis svega toga upravo je u Enohovoj knjizi)? Narcito me zanima sta misle oni koji svoje misli o ovom podredise mislima svetih otaca?

Jeste prevedena. Prvi zapis, opširan, za koji se zna jeste prevod na bugarskoslovenski, ali je original izgoreo sa Narodnom bibliotekom 1941. , dok je sačuvan u obliku izdanja Matveja Sokolova. Što se tiče srpskih prevoda, jedan je izdao Stojan Novaković prema rukopisu Žitija i Slova iz XVI veka.

Evo ga prevod na srpski ovde:

http://www.*************/?y3ef2dc6o65nf1j

Enohova knjiga nije u kanon zato sto se njeno ucenje razlikuje od biblijskog. Sto pokazuje da to nije Enohova knjiga.
Isus kaze da se andjeli ne zene, kao ljudi. Sto znaci i kada bi hteli nemaju potrebu za time niti mogu. Oni su duhovna bica i njima razmnozavanje nije dato kao telesnim bicima.
Sto znaci da su iako muskog roda, bespolni.
Tako da zenidba sa ljudima nikako nije bila moguca niti razmnozavanje. Za to se Bog pobrinuo.

Enohova knjiga nije u kanon zato sto se njeno ucenje razlikuje od biblijskog. Sto pokazuje da to nije Enohova knjiga.
Isus kaze da se andjeli ne zene, kao ljudi. Sto znaci i kada bi hteli nemaju potrebu za time niti mogu. Oni su duhovna bica i njima razmnozavanje nije dato kao telesnim bicima.
Sto znaci da su iako muskog roda, bespolni.
Tako da zenidba sa ljudima nikako nije bila moguca niti razmnozavanje. Za to se Bog pobrinuo.

Ti očito nemaš blage veze o biblijskim detaljima jer sinovi božiji su uzimali za žene zemljanke u biblijskom postanku glava 5 to piše i taj dio je iz Henokove knjige..
A za tvoje neznanja sve do o 5 stoljeća se ta knjiga redovno čitala s drugim crkvenim knjigama.

Lepo ti je rekao YHVH da su neke stvari u toj knjizi dopisivane da bi izgledala ubedljivije.Ali nista se u toj knjizi ne slaze sa biblijom.
Sinovi Bozji su oni koji su posle pada nastavilu da sluze Bogu. Dok su sinovi ljudski kainovci. Oni koji mu nisu sluzili. Adam kada je dibio Sita poceo je da sluzi Bogu ponovo. Oni su ti sinovi Bozji. Kako su se mnozili i jedni i drugi sve su se vise priblizavali i poceli da zene. Ishod toga vidimo veliko kvarenje i potop.
Nisam kuci ali cu da potvrdim to biblijom.

Andjeli su duhovna bica i oni nemaju dar razmnozavanja kao telesna bica.Bog im nije dao tu sposobnost i kad bi to hteli.
Otpali andjeli nemogu da se materijalizuju.
Inace bi to sotona prvi primenjivao i to ne samo za zenidbu.
Tu moc oni nemaju.
Bog u svojoj mudrosti im to nije dao.

Lepo ti je rekao YHVH da su neke stvari u toj knjizi dopisivane da bi izgledala ubedljivije.Ali nista se u toj knjizi ne slaze sa biblijom.
Sinovi Bozji su oni koji su posle pada nastavilu da sluze Bogu. Dok su sinovi ljudski kainovci. Oni koji mu nisu sluzili. Adam kada je dibio Sita poceo je da sluzi Bogu ponovo. Oni su ti sinovi Bozji. Kako su se mnozili i jedni i drugi sve su se vise priblizavali i poceli da zene. Ishod toga vidimo veliko kvarenje i potop.
Nisam kuci ali cu da potvrdim to biblijom.

Gdje to piše da su sinovi božiji setovci ??
Nigdje osim što netko tumači tako.
Tamo jasno distancira se zemljaske kćeri s sinovima božijima .
Da se ne distancira bile bi obe strane zemaljka bića.

Imas li ti imali karaktera i ponasanja?
Nemogu sinovi Bozji da budu pali andjeli.
Sinovii Bozji su i ljudi.
Verni ljudi.

Ostavi se ti mene jer ja nisam ni tema niti sam ovce čuvao s tobom ..
U bibliji ti tako piše sinovi božiji i imali su sinove divove baš kao u henokovoj knjizi..

Znaš kako mi ovakovi kao ti idu na nerve jer prelaze na osobnost .
Ne bi tako u 4 oka ovo je čisto vrijeđanje.
Jadno ...

A već sam napisao da kršćani su do 5 st koristi knjigu Henoka ...

Poslednja izmena:
Al si opasan?
Ma vec su pali kada rade to.
Ali nemogu da rade tako nesto jer im nije dato.
Samo se materijalna bica razmozavaju.

A sta je ovo:

1. A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.

2. Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.

3. A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.

4. A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Enohova knjiga upravo govori o ovome ovdje sto pise u Bibliji.

Nije to jedino mesto u Bibliji u kom se pominji divovi.

Bas to i pokazuje da to nema veze sa andjelima koji su spavali sa zenama.

Jer da je bilo tako ta generacija je unistena potopom.

Kasnije se i posle potopa srecemo sa divovima.

To znaci da je neki drugi razlog uticao da ti ljudi budu veliki.

Mozda neki klimatski uslovi u kojima su ziveli u tim rpedelima koji kasnije nisu vise psotojali.

Nauka uvek iznova potvrdjuje takve mogucnosti.

Na primer, nadjeni su fosili zivotinja koje su apsolutno iste kao danas samo d sta vece.

Po Evoluicijui mi napredujemo ne degradiramo se.

Medjutim to je slucaj sa ovim fosilima da su iste zivotinje vece

Oni objasnjvaju da je psotojalo vreme kada je bilo u nekim podrucjima sveta vise kiseonika i da to dovodi do rasta.
I mozda jos neki faktrori u prirodi koji su danas nepozanti jer su nestali.

Onda su nasli vrste Buba koje su u nekim delovima sveta iste te bube manje a u drugim 10 puta vece.

Objasnjenje jer je u tim podrucjima prisutnost kiseonika i vlage veca.

Onda su vrsili eksperiment napravivsi komoru sa umanjenjem Kiseonika za pola i tu su cuvali bube i to je uticalo na njihove zivotne funskicje i rast.

Itd.

Pali andjeli nikako nemogu da budu sinovi Bozji niti bi se tako nazvali u bibliji da je rec o njima.

Ako je to tada bio sloucaj da su andjeli spavali sa zenama onda zasto to nebi bio uvek slucaj???

Ali nikako nije rec o tome.

Bas to i pokazuje da to nema veze sa andjelima koji su spavali sa zenama.

Jer da je bilo tako ta generacija je unistena potopom.

Kasnije se i posle potopa srecemo sa divovima.

To znaci da je neki drugi razlog uticao da ti ljudi budu veliki.

Mozda neki klimatski uslovi u kojima su ziveli u tim rpedelima koji kasnije nisu vise psotojali.

Nauka uvek iznova potvrdjuje takve mogucnosti.

Na primer, nadjeni su fosili zivotinja koje su apsolutno iste kao danas samo d sta vece.

Po Evoluicijui mi napredujemo ne degradiramo se.

Medjutim to je slucaj sa ovim fosilima da su iste zivotinje vece

Oni objasnjvaju da je psotojalo vreme kada je bilo u nekim podrucjima sveta vise kiseonika i da to dovodi do rasta.
I mozda jos neki faktrori u prirodi koji su danas nepozanti jer su nestali.

Onda su nasli vrste Buba koje su u nekim delovima sveta iste te bube manje a u drugim 10 puta vece.

Objasnjenje jer je u tim podrucjima prisutnost kiseonika i vlage veca.

Onda su vrsili eksperiment napravivsi komoru sa umanjenjem Kiseonika za pola i tu su cuvali bube i to je uticalo na njihove zivotne funskicje i rast.

Itd.

Pali andjeli nikako nemogu da budu sinovi Bozji niti bi se tako nazvali u bibliji da je rec o njima.

Ako je to tada bio sloucaj da su andjeli spavali sa zenama onda zasto to nebi bio uvek slucaj???

Ali nikako nije rec o tome.

Nisu pali andjeli.
Nego su sa nekih drugih planeta.:D

Osim toga predpotopni ljudi su bili mnogo veci po rastu nego ljudi danas.

Adam i Eva su daleko bili veci nego ljudi danas.

Potpuna promena klime, posle potpopa je apolutno uticala na kompletnog coveka i na zdravlje i na duzinu zivota i na smanjenje rasta itd. itd.

Da li je i njena majka spavala sa andjelima?

http://web.de/magazine/gesundheit/bildergalerie/bilder/12582692-das-groesste-maedchen-der-welt.html

http://img01.lachschon.de/images/loh-1109619580.jpg

http://bazonline.ch/panorama/vermischtes/Das-groesste-Maedchen-der-Welt/story/11305168

http://imageshack.us/photo/my-images/161/204062807111431268929074ws.jpg/

http://perform.antville.org/static/perform/images/pic22894.jpg

http://static.cosmiq.de/data/de/d7c/ce/d7cce6e59c7f7178349ef861cd773333_1.jpg

http://static.cosmiq.de/data/de/de8/f7/de8f736ccc809078c1a0bca4dab1d586_1.jpg

Slusao sam jedno predavanje o psima osoto volim pse it o me interesuje.

Kaze, da u genetici jednog psa ima i onih velikih i malih pasa.

Oni su tu u njemu ne negde vani da se tek razviju.
Ali uvek ima neki kljuc koji pokrene odredjene postojece programe.

U covekovoj genetici takodje postoje programi na koji uticu razni trabjeri sta ce sve da se pokrene.

I covek ima svoje geneticke programe koji cuce u n uemu koji su nama jos nedostupni da ih proucavamo ili vidimo.

Nekada nesto dovede do toga da se neki od tih programa pokrene i desava se rast kod osoba koje izgledaju jos normalne iako velike.

Ili poremecaj gena, kod osoba koje ne izgledaju skroz skladno a velike su?

Ali u coveku cuci i veci rast ili u namanju ruku mehanizam rasta koji je regulisan drugim mehanizmima itd.

Back