Kninski predstavnici Srba poslusali Tadica i Mesica!!!

Plava Bilja:
Sta kaze jedan Hrvat na srpskom sajtu danas (nekad najsrpsijem, a nije brisan:

:Cro (student) - 23. juli 2006. u 12.09 (registrovani član)

Ocekuje se da će „srbi” na predlog Tadica ubuduce uzeti ucesca u proslavi otvaranja i klanja Srba u Jasenovcu kao i svih znanih konc-logora sirom tzv.NDH.

KAKO JE DOBRO VIDJETI TE OPET, SLOMIT TI RUKE I OBA RAMENA, KAO NEKAD MATUNOM U GLAVU, ZA ONA DOBRA,DOBRA, STARA VRIMENA.

"Већина Срба више не разликује зло од доброг. Већина Срба је изгубила осећај за стид, за шта су криви искључиво и само политичари, као и медијски олигарси. И нико други."

Синиша Ковачевић (2004)

Crni_gavran:
Неће ови још дуго. С првим изборима многе партијице одлазе у заборав. Да ли ће тако бити и са ДС после ове срамотне изјаве БТ, председника ДС? Ако Срби знају да казне онда ће казнити на изборима.
...od kad su dosli na vlast, naneli su Srpskom narodu stetu, vecu od Adolf Hitler,...pa mislim radi toga da ,,nisu zasluzni da docekaju izbore"!...

@Плава Биљана

Извини Биљо, женско си.... реци ми како имаш тако чврст стомак да идеш на хрватске форуме и читаш то њихово истресање утробе.... ја сам пар пута привиривао и кад нисам повраћао колико ми је било зло...
vomit-smiley-015.gif

pilgrim kg:
Ma ne bre, deca nisu ni bila krstena, niti znam koja je vera vecinska.Ogradila sam se, kad sam rekla da ne znam koje je sirotiste u pitanju.
Poenta je bila da svako svesteno lice bilo koje vere i katolik i pravoslavac i budista i anglikanac moze da dodje tako i da krsti tu decu kako ima padne na pamet.

Чекај мало, заказао сам с матишем.... па ако су ту православац, будиста и англиканац, колико је ту укупно кумова ?
7.gif

6.gif

Zarathustra:
Чекај мало, заказао сам с матишем.... па ако су ту православац, будиста и англиканац, колико је ту укупно кумова ?
7.gif

6.gif

Ма не обраћај пажњу Зара, видиш да лупета... зна она мЛого и о крштењу и "имунитету" а о будистима и англиканцима - изгледа зна највише... ради се о
полупровереном трачу који се онда тако без икакве везе са мозгом шири даље...
женска посла..... 8-)

Ja stvarno ne znam da li da ti odgovaram na ovo...Vi muskarci ponekad zaboravljate da vam je mama npr zensko, dakle verovatno i ona lupeta...no dobro...
Uzmes lepo zakon, procitas, pa pogledas i videces da svestenici imaju imunitet..Nije poluprovereni trac, nego procitan zakon...
Ali dobro, ne ocekujem od tebe nista drugo sem da se vredjas...Nije to nista ni novo ni cudno.

A pored zakona fali ti jos nesto...to izgleda nikada nisi procitao...a mogao bi...Bonton...

eremita:
Ма не обраћај пажњу Зара, видиш да лупета... зна она мЛого и о крштењу и "имунитету" а о будистима и англиканцима - изгледа зна највише... ради се о
полупровереном трачу који се онда тако без икакве везе са мозгом шири даље...
женска посла.....

Ма види Мито, можда је и ова моја пошалица са смајлијима била неприкладна овако озбиљној на којој се налазимо....
Али некад нечији коментари ми се једноставно урежу, па не могу да се не осврнем...

Заиста се искрено питам да ли је госпођица коју спомињемо икада присуствовала чину крштења, а обашка да ли разуме "о чему се ту ради"... То је овде тако очигледно да је излишно и говорити...

За оне који не знају ни како крштење изгледа, ово је слика покрштавања:

250px-Forcedconversion1.jpg

Иначе из бројних докумената и сведочења људи, то је јако "пријатан осећај", док мењате веру у центру свог села, посматрају вас, а каткад и добацују мештани већинске вероисповести и испраћају чин до краја...

Не бих ништа додавао, све је речено...

Хвала секо на исправци помињеш/спомињеш (тако је то кад проведеш одређено време споља) , само ти са крштењем везе немаш нити са његовим смислом.

....јуче сам се поцепао од смеха пред спавање на твоје познавање "законске регулативе" и њене примене на "имунитету свештеника"....мисс'им цела твоја конструкција (по којој је очигледно да је у питању елемент маште и полуинформација) ме подсетила на један скеч покојног Бенија Хила ! :lol:

....опуштено, позз !

Buggy:
Zdravo brate srbine,
Taj sto ga drzis u avataru nije nista konkretno ucinio da srbima bude bolje i nije zastitio srbe nigde.
I to sam izmedju ostalog video...
Molim te nemoj sad da se odmah ljutis.
Кохен Србин? Па погледај чијим се перјем кити. Чиста кукавичија и камелонска мимикрија! О Несталности, Превртљивости, Лицемерју, "Поштењачино",.... име ти је К...н.

eIvin:
između ostalog priča se da su se dogovarali kako da eliminišu besnogrisa, intelektualnu gromadu, koja je odlično upoznata sa njihovim pokvarenim tajnim planovima.

rešili su da o istom trošku eliminišu tupadžiju aka plonkera.

beware!

Vidi vidi obavesten si o cemu se pricalo u vucijoj jazbini. :D :D :D
Nebrini ti za mene tesko da neko sme da udari na Srpske rodoljube suvise smo zilavi za njih mekusce. ;)

Zarathustra:
@Плава Биљана

Извини Биљо, женско си.... реци ми како имаш тако чврст стомак да идеш на хрватске форуме и читаш то њихово истресање утробе.... ја сам пар пута привиривао и кад нисам повраћао колико ми је било зло...
vomit-smiley-015.gif
Ne hrvatske forume ne idem, neko je ovo postirao na jednom drugom, srspkom forumu, otuda sam prenela. Nekoliko puta sam (posto su ostavljani linkovi) pokusala na nekom muslimanskom forumu. Ako ti kazem da nisam vredjala, veruj mi na rec, a meni, meini je opsovana majka deset puta "prljava Vlahindura", upucivane su mi neke kletve koje sam tesko rrazumevala, sto zboh h koje se ubacuje gde god pozle, a nekih na rapskom jeziku, tako da ne znam sta su mi sve "pozeleli lepog", zahvalila sam im se na kaHvi i raHatluku i otisla.
Ne, nemam crvst stomak, ali poneka pomislim, koliko puta su me uvredili Srbi, braca i po veri i naciji, a ne znam onda sto se toliko cudim Hrvatima, mslimanima, Siptarima............
Pozz

Хрватски правосудни парадокси

Отимање плодне земље

У позадини многих апсурдних кривичних поступака против српских избеглица стоји намера да им се отму поседи

Од нашег сталног дописника

ЗАГРЕБ, 24. јула – Има ли неке везе између ратних злочина и плодне земље? У принципу нема, али у пракси, како се показује, и те како има. О томе сведочи више примера кривичног прогона српских избеглица из Равних Котара у Хрватској, који се без чвршћих чињеница, па чак и очигледно с апсурдним образложењима, оптужују за наводне ратне злочине, док истовремено њихову плодну земљу запоседају они који су врло често и сведоци у таквим поступцима или их свесрдно подржавају.

У таквим околностима постаје јасније зашто је управо на подручју Равних Котара – шире подручје Бенковца – најтеже остварити повратак из избеглиштва, где је земља тако квалитетна и клима повољна да се остварују две жетве и бербе годишње, а власници већине те земље су избегли и протерани Срби.

Типичан пример таквог понашања јесте оно што се већ дуже време дешава Миленку Радаку и његовим рођацима, о чему је главног државног тужиоца Младена Бајића писмено известио адвокат Лука Шушак, али без неког резултата. Најкраће препричано, Миленко Радак је био „групно” оптужен да је наводно починио ратни злочин – у таквим масовним оптужницама уопште се није описивало шта је који осумњичени наводно направио, него су, по правилу, били колективно сви криви за све – осуђен је, али је таква пресуда укинута и он је ослобођен.

Трајало је то, наравно, годинама. У међувремену, досељени Хрвати из Сланкамена у Војводини (који су тврдили да су оданде протерани и да су им куће тамо спаљене) запосели су земљу његовим родитељима, стрицу Васи Радаку, као и другим мештанима и до данас ништа од тога није враћено. Оштећени су писали представке тужилаштву, председнику владе и државе, ОЕБС-у, чак и Католичкој цркви, али без икаквог резултата

Тако, на пример, Никола Шутија из Сланкамена заузео је кућу Бобана Матића у Бенковцу, а виноград од 3.000 чокота власништво Симе Веселиновића, те воћњак с 200 вишања, двадесетак бадема и преко 20 смокава на површини од 6.400 квадратних метара посекао је и све засадио бресквама као да је то његово. Симо Веселиновић је умро а да није остварио своје право на отетој имовини, а кад је његов син Милан у лето 2002. године упитао када ће му бити враћена земља – Шутија га је пребио. Васо Радак је умро почетком 2003. године, а да такође није успео да врати своју отету имовину. Његову кућу је запосео Јосип Имришић из Сланкамена, који је своју имовину у Војводини заменио за Осијек. Он је заузео и земљу Ђуре, Вере и Николе Рујак, где је такође засадио брескве, а у селу Кожуловцу је на 12 хектара посадио виноград, јабуке и једногодишње културе, наравно на туђој земљи и тако то траје до данас. Оваквих примера у том крају је превише да би били појединачни ексцеси, а истовремено потврђују да није истина како је имовина избеглих Срба практично враћена њиховим власницима. Најтеже иде управо с плодном земљом.

Оно што посебно у свему овом забрињава јесте најава из Министарства пољопривреде РХ да ће се „неискоришћена” земља давати у концесију, а чињеница је да још увек многи власници те плодне земље, избегли Срби, не могу да се врате јер су им куће срушене, а земља често запоседнута па не могу да је обрађују, или напросто немају чиме. Као да је све тако приређено да на крају остану без ње.

Радоје Арсенић

Da se prisetimo sta je prosle godine rekao Stjepan Mesic na prolasvi "Oluje":

"Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić juče je poručio da je Hrvatska imala svako pravo, i po rezoluciji Ujedinjneih nacija, da pokrene Oluju. "Ta akcija je sjajno pripremljena, uz sva pravila ratovanja, a izvedena je munjevito, slomila je otpor agresora i izvedena uz poštovanje svih međunarodnih konvencija. Na žalost, posle akcije je bilo ekscesa, zločina, pljačke. To je bilo obrađivano na sudovima, ali ne dovoljno, i to sada treba učiniti", kaže Mesić.

Premijer Hrvatske Ivo Sanader u čestitki je naveo da se Hrvatska na praznik priseća sudbonosnih zbivanja i veličanstvenih vojno-policijskih operacija kojima se stalo u obranu samostalne i suverene Hrvatske i svih njenih građana.

Penzionisani general Miljenko Crnjac, koji je 1995. bio zapovednik Zbornog područja Karlovac, smatra da je Oluja bila najsloženija i najveličanstvenija pobeda hrvatske vojske"

Back