Клопастичарница

Хоботница на жару, салата од хоботнице
hoba na salatu - poslednju pravu jeo u Miristu na Lustici. Inace davio se njome za dorucak na malti, bio jedan restoran/pivnica gde su pravili to savrseno.

Tajna hobe na salatu je sitno seckano i samo tih par sastojaka.... mogao bih da jedem neprestano.

Jeste, samo bačena na roštilj. Počeli su Grci malo da štede na porcijama, ranije je to sve bilo veće i sa nekim dodacima.
a ovo i bila hoba na salatu

1762129715183.png

Gde smo stali sa plodovima mora i ribom?
@Nemoguća Могућност i @Њена Другарица kakvi se sa brudetom?
I to pravi moja majka, pravi je stručnjak, ja sam tu da sa ostalima uživam u hrani.
Uglavnom stavljamo škarpinu i oslića, po nekad i bakalara. Ovek očišćeni komadi. Naravno kuvano kako treba, u vinu sa svim ostalim. Jedemo uz kačamak. Ja volim kad je malo grublji, gušći kačamak.
Jeo sam u Hrvatskoj brudet koji su pravili od sitne ribe koja se prodaje po nižoj ceni, šta god toga bude. Taj put upale neke male škarpine i ko zna šta sve. Ne volim tako, puno kostiju, moraš da čistiš a sve crveno oko tebe.

Gde smo stali sa plodovima mora i ribom?
@Nemoguća Могућност i @Њена Другарица kakvi se sa brudetom?
I to pravi moja majka, pravi je stručnjak, ja sam tu da sa ostalima uživam u hrani.
Uglavnom stavljamo škarpinu i oslića, po nekad i bakalara. Ovek očišćeni komadi. Naravno kuvano kako treba, u vinu sa svim ostalim. Jedemo uz kačamak. Ja volim kad je malo grublji, gušći kačamak.
Jeo sam u Hrvatskoj brudet koji su pravili od sitne ribe koja se prodaje po nižoj ceni, šta god toga bude. Taj put upale neke male škarpine i ko zna šta sve. Ne volim tako, puno kostiju, moraš da čistiš a sve crveno oko
Јој, бродет никако не волем. Бранцин сам правила са палентом и ону глупу рибу, сетићу се како се зове.

Jesenas u Boki,

- imate li pohovane lignje?
- samo przene i grilovane
- a jel moze nekako pohovane?
- moze przene sa prezlama
- ajd onda tako

behu dobre, ali mi je bilo malo :)

Pogledajte prilog 1811036
Фритиране лигње се заправо само уваљају у брашно, ( ја волим да део буде кукурузно) са мало зачина и скачу у фритезу, нема никаквог поховања.
Може, ал нема потребе.

Фритиране лигње се заправо само уваљају у брашно, ( ја волим да део буде кукурузно) са мало зачина и скачу у фритезу, нема никаквог поховања.
Може, ал нема потребе.
Ipak sam za grilovane ako ih ima.

Back