Клопастичарница

Њена Другарица

самоникла
VIP
Poruka
54.222
Љубитељи клопе, било спремања или изједања, сланог, љутог, слатког, на брзину или лагано дајте да се саберемо, да оставимо ЉИС сексу, Политику корупцији, а ми лепо овде несметано да се замастимо и попијемо узгред по коју.

1762122695342.jpeg

Тај ојстер сос сам морала да гуглам, ок нисам нешто баш са азијском кухињом, мада радо пробам.
Спремала сам разне шкољке па и те каменице од којих се прави. Нисам никако љубитељ морскох плодова, мада их ( доста добро) спремам, тако да тај сос немам појма чему служи, капирам да попут инћуна ( које трпају у све и свашта) даје тај слани морски шмек.

Poslednja izmena:
Тај ојстер сос сам морала да гуглам, ок нисам нешто баш са азијском кухињом, мада радо пробам.
Спремала сам разне шкољке па и те каменице од којих се прави. Нисам никако љубитељ морскох плодова, мада их ( доста добро) спремам, тако да тај сос немам појма чеђу служи, капирам да попут инћуна ( које трпају у све и свашта) даје тај слани морски шмек.
Volim azijsku kuhinju, plodove mora bukvalno sve volim.
Naravno, naše pragnje i sve domaće obožavam, slano i slatko.

Јеси сигурно. Како их оцењујеш?
Na žalost nisam. Ali bih rado. :mrgreen:
Čekam ovih dana da kupim dagnje, ipak sam na taj ukus navikao, klasično kuvano na buzaru. Samo beli luk, prezla i to je to uz biber. Počele su da se pojavljuju u ribarnicama, vakum pakovanja po kliogram.

Čekam ovih dana da kupim dagnje, ipak sam na taj ukus navikao, klasično kuvano na buzaru. Samo beli luk, prezla i to je to uz biber. Počele su da se pojavljuju u ribarnicama, vakum pakovanja po kliogram.
Ено ставих слику. Е за њих сам мајстор :malav:
Не знам дал их има код нас.

Волим рибу, више речну ал може и морска. Остало, једино лигње фритане када су свеже..
Друго, само у случају нужде и пробе ради.
Ja svu ribu volim, ali uglavnom morsku ako mogu da birem. Od slatkovodne, u poslednje vreme uzimam filete losos pastrmke, odlični su. Pre neki dan i jednu lepo riblju čorbu sam pojeo.
Najukusnije lignje sam jeo prošple godine u Grčkoj. Velika lignja punjena fetom i paradajzom i raznim začinima, porcija za dvoje, tolika je. Pored toga, u CG lignjene punjene poršutom, isto odlične. Nisi frigane, već sa gradela/roštilja.
Ovog leta sam jeo odlične repove gambora u sosu od belog luka, vrhunske.

А бело вино? Першун, мало рибље супе..ц ц ц
Ћабата па да се умаче?

Асистент @Nemoguća Могућност изволите на позицију. :D
kad sam bio mali moj brat koji je malko stariji je uvek bio prvi a ja drugi, to sam trpeo neko vreme i rekao da zelim da nekad i ja budem prvi! - i tako stric je smislio pa rekao - dobro evo ovako - on ce biti prvi-prvi a ti prvi-drugi. Tad sam naucio da kako god se okrenem to je to.

Sta treba da radim kao asistenat na kutlaci ?

Ja svu ribu volim, ali uglavnom morsku ako mogu da birem. Od slatkovodne, u poslednje vreme uzimam filete losos pastrmke, odlični su. Pre neki dan i jednu lepo riblju čorbu sam pojeo.
Najukusnije lignje sam jeo prošple godine u Grčkoj. Velika lignja punjena fetom i paradajzom i raznim začinima, porcija za dvoje, tolika je. Pored toga, u CG lignjene punjene poršutom, isto odlične. Nisi frigane, već sa gradela/roštilja.
Ovog leta sam jeo odlične repove gambora u sosu od belog luka, vrhunske.
Лигње сам правила пуњене морским плодовима или пуњене сирођ и пршутом, са жара, јамачно. То је баш просто за припрему.

kad sam bio mali moj brat koji je malko stariji je uvek bio prvi a ja drugi, to sam trpeo neko vreme i rekao da zelim da nekad i ja budem prvi! - i tako stric je smislio pa rekao - dobro evo ovako - on ce biti prvi-prvi a ti prvi-drugi. Tad sam naucio da kako god se okrenem to je to.

Sta treba da radim kao asistenat na kutlaci ?
Ма не. Ноћу си ти - први а прекодана ја. Може?

Спремала сам разне шкољке па и те каменице од којих се прави. Нисам никако љубитељ морскох плодова, мада их ( доста добро) спремам, тако да тај сос немам појма чему служи, капирам да попут инћуна ( које трпају у све и свашта) даје тај слани морски шмек.
ne znam sto si se zakacila na ojster sos ? jes, slan je, ali to je samo trecina dozivljaja. Ja recimo preferiram terijaki.

kako pravis buzaru? - detaljno ...
Обична? Шкољке у дубок тигањ, шерпу пар кашика тршћанског ( бели лук, першун ситно у маслиновом уљу) мало рибље супе и поклопим док се не отворе шкољке, онда долијем бело вино и још мало прокрчка, гурнем у страну шкољке и умешам пар кашика презле да добије густину.

Бузара на црвено, продинстам комаде парадајза( ољуштен) са трћанским док се не скашка, опет мало рибљег темељца, бело вино долијем и воде па убацим шкољке док се не отворе.
Тако исто и за шкампе.

Back