Klopa za na pos'o

gost 274070

Domaćin
Poruka
4.803
Znaci....

Ne postoji menza, kuhinja, mogucnost podgrevanja, porucivanja hrane,...
Imate jednu prodavnicu i sto ponesete od kuce.

Kupovni sendvici, kebabi, pljeskavice, krofne i bilo sta sl. ne dolazi u obzir. Nisam neki ljubitelj i ne bih mogla to da jedem cesto.
S obzirom da ce polako prolece, nece mi biti problem ustati sat vremena pre i spremiti hranu.

Pitanje je sta spremiti za citav dan odsutnosti?
I sta jedete na poslu?
Pucajte s idejama, meni ih ponestaje.

Ne dozvol'te da vam se forumska koleginica osushi k'o grana. :jede:

Znaci , treba ti nesto da budes ceo dan sit , to jest da od male kolicine podrigujes ceo dan da ne pomislis na jelo do uvece . Tu ti je na prvom mestu sardina u cetvrt hleba sa dosta crnog luka , zatim sledi pita krompirusa puna bibera , onda , hladna sarma iz zamrzivaca , i meni najlakse komplet lepinja sa dosta pretopa.

Znaci....

Kupovni sendvici, kebabi, pljeskavice, krofne i bilo sta sl. ne dolazi u obzir. Nisam neki ljubitelj i ne bih mogla to da jedem cesto.
S obzirom da ce polako prolece, nece mi biti problem ustati sat vremena pre i spremiti hranu.

I sta jedete na poslu?

Mozes da nosis prakticno sve sto bi jela i kod kuce i to bi i bilo najbolje ako si vec ceo dan odsutna, jer ako se ogranicis samo na brzu hranu, ne valja za zdravlje. Valjda je najvaznije da kupis neke dobre kutijice da to spakujes i pusti masti na volju.
Da mi je takav posao, nosila bih sigurno svaki dan nesto od voca, a mozes da poneses i npr belo pilece meso sa grila, sargarepu seckanu na stapice (zdravo i prakticno), razne salate koje nisu mnogo tecne, integralni hleb, pekarski krompir je takodje prihvatljiv, kao i pire krompir, htedoh da napisem jogurt, pa sam odustala :lol: , integralni pirinac sa nekim povrcem ili mlevenim mesom, grilovane pecurke...

Mozes sama da pravis raznovrsne sendvice za kvalitetnijim sastojcima nego sto su standardni sendvici.

Zavisi i od toga kakav je to prostor u kome radis i kakve navike imaju i drugi, ali ako je radno vreme bas ceo dan, ne verujem da i ostali jedu samo sendvice, ili bar ne bi bilo dobro da je tako.

Poslednja izmena:
ispeces belo pilece na grilu,iseckas ga na rezance
obaris neku smrznutu mesavinu,recimo meksicku(naravno ako imas volje,sveze povrce)
podgrejes tortilju,pa stavis piletinu,povrce,dosta zelene salate,urolas,pa u foliju

ili hladna salata sa povrcem i tunjevinom
pa moze i suve paprike punjene pirincem,prazilukom...pa ispecene
to je lepo i hladno
moja drugarica svaki dan nosi brzinski ispeceno meso i neku vrstu salate ili peceno povrce

Poslednja izmena:
ja imam mikrotalasnu na poslu,pa nosim bukvalno sve
juce pileci paprikas
prekjuce punjeni paradajz i malo kisele pavlake
nekad napravim sendvic (uvek mi je bolji moj nego kupovni)
a nekad bas i nemam vremena pa moram da kupim :(

ispeces belo pilece na grilu,iseckas ga na rezance
obaris neku smrznutu mesavinu,recimo meksicku(naravno ako imas volje,sveze povrce)
podgrejes tortilju,pa stavis piletinu,povrce,dosta zelene salate,urolas,pa u foliju

ili hladna salata sa povrcem i tunjevinom
pa moze i suve paprike punjene pirincem,prazilukom...pa ispecene
to je lepo i hladno
moja drugarica svaki dan nosi brzinski ispeceno meso i neku vrstu salate ili peceno povrce

Ovako slično i ja....
I to podelim na 2-3 obroka do kraja r.vremena.

ja sam zderao rostilj, a sad pravim sebi sendviche.. ponesem voce, ili kupim, doduse, ja radim u drzavnoj firmi pa se i ne satirem bas od posla, a i do 3 sata sam kuci :)))

- - - - - - - - - -

i obavezno neka hemijica, jer poslije idem na trening :))))

Ja mučim istu muku...
Imam "evropsko" radno vreme u ino firmi - u prevodu skoro čitav dan sam na poslu, nemam menzu,ima dostave,ali ne možeš stalno ni to da jedeš.U blizini su pekare i prodavnice, jer radim u centru,žena koja čisti, uglavnom ode da nam kupi doručak...ali ne može čovek ni stalno ta peciva...ponestaje ideja...
Nekad napravim sendvič sama i uvek je bolji od naručenog, jer bar znam šta sam stavila i da sam oprala ruke.Nekad nosim kuvano od kuće - ono što je inače za ručak ili spremim posebno za sebe.Nekad neke pitice, gibančice,ako pretekne od večere...i tako svi...
Imamo kuhinjicu i sakupili smo novac za mikrotalasnu, pa se dovijamo...i kombinujemo sve od navedenog.Donose se i sarme, i čvarci, i gulaš, i viršle, bare se jaja, jede kupovno, naručeno, donose paste,pizze,voće,kornfleks,ma sve po redu...Najsmešnije je što je dresscode propisan, pa sve u kostimčićima i odelima cepamo po pasulju :)

Znaci....

I sta jedete na poslu?

moj poso je taki da sam po ceo dan ocutan...štaznam...kad kako...lepinja i meso iz mesare...dimljeno il tako nešto...salame, paštete i ta govvna jok...samo meso...
može mini pica (pičica) komada dva...
iam jednu budalu koja nosi ranac, a unutra šerpica sa jelom i svi dodaci za jedan klasičan kućni ručak...so, vegete, aleve paprike, lukovi...:lol:

Znaci....

I sta jedete na poslu?

Imas one kutijice na sprat.
Mozes nositi svasta, raznovrsno.
U jedan deo iseckanu vocnu salatu, u drugi povrce, u treci grilovanu ribu npr.
Ako je vise obroka, moj izbor bi bilo voce; salata; kockice sira prelivene maslinovim i posute persunom.
Razne (kaloricne) hladne salete sa tunjevinom, piletinom, testeninom,... Izbor je ogroman.
Vegeterijanske musake su isto ukusne i hladne (ja volim sa tikvicama, plavim patlidzanom i gljivama).
Sataras isto mozes jesti hladan, uz neko integralno pecivo npr.
Pa vocni jogurt, domaci vosni sejk,...
Sutlijas, zito, pirei (od bundeva, jabuka, dunja,...) bas zasite...
Ko ne pazi na liniju: projice, slane strudle,...
Kada se jos setim- pisem;)

noshenje od kuce ponekad,sendvic i jabuka...ipak mi je pekara bila milija...djevrek i jogurt ili neka pita...parce pice retko...oko podneva neka vocka a izmedju par kafica...msm dovoljno...ali nije ni apetit isti kod svakog

Imas one kutijice na sprat.
Mozes nositi svasta, raznovrsno.
U jedan deo iseckanu vocnu salatu, u drugi povrce, u treci grilovanu ribu npr.
Ako je vise obroka, moj izbor bi bilo voce; salata; kockice sira prelivene maslinovim i posute persunom.
Razne (kaloricne) hladne salete sa tunjevinom, piletinom, testeninom,... Izbor je ogroman.
Vegeterijanske musake su isto ukusne i hladne (ja volim sa tikvicama, plavim patlidzanom i gljivama).
Sataras isto mozes jesti hladan, uz neko integralno pecivo npr.
Pa vocni jogurt, domaci vosni sejk,...
Sutlijas, zito, pirei (od bundeva, jabuka, dunja,...) bas zasite...
Ko ne pazi na liniju: projice, slane strudle,...
Kada se jos setim- pisem;)

meni nikad nije bilo jasno kako neko od takve hrane može da se najede ko čovek...:I

Back