ok, zanima me kako recimi ako imas exstra ideju, kojom mozes da preradis dizel motor, manja potrosnja laksi rad, (verovatno funkcionise i na benzincu ali slabije), ako nemas pojme o motorima, ideja je fenomenalna, verovatno kao patent bi vredela exstra, ako je toliko komplikovano. Kako bi mogao da unovcim to, dali mogu da crtezom ili primerom patentiram nacin rada, pa da onda prodam, posto ja sam da napravim novu glavu motora je verovatno veca nemoguca misija, nego sto pokusavate da objasnite....
mislim da bi na jednoklipcu, recimo od freze ili agregata dizela lakse napravio, ali nisam masinac.....
steta je velika ako ideja propadne!
A da ponudim recimo fordu, ideju bez pismene garancije da testiraju, neznam kako bi mi nadoknadili novcano, i dali bi????, bitno je da je kod mene finansiska kriza i da nemam ni za klince dovoljno para, a gde jos i ovo astronomsko istrazivanje i patentiranje.....
Ramisljao sam, posto vozim forda, ako se vidi neuspeh da ja to odradim, jednostavno da im posaljem crtez, pa ako nesto dobijem zauzvart dobijem, ***, bolje da pokusam, ili sa fiatom, neznam ni koga da kontaktiram, a ni kako....