klimaks

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni su doktori rekli da sam na početku klimaksa.
Inače imam 43 i po godine, i imam još uvek cikluse svakog meseca, pa me zanima da li je to moguće?
Mislim, ja sam mislila da je "klimaks" početak prestanka menstruacije?
Jel' moguće da sam u klimaksu a da imam cikluse?

P.S. imam i valunge i emotivno ludilo, od "joj, jadno malo mače smrc smrc", do "moj život je potpuno bezvredan... trebalo bi da se ubijem"

Inače imam 43 i po godine, i imam još uvek cikluse svakog meseca, pa me zanima da li je to moguće?

P.S. imam i valunge i emotivno ludilo, od "joj, jadno malo mače smrc smrc", do "moj život je potpuno bezvredan... trebalo bi da se ubijem"

Све је могуће у климаксу, али је добро то што и даље имаш циклусе.

Почеће сада лагано да касне, па да журе, па да прескачу...

Покушај да продужиш што редовније циклусе, бар још пар година, узми неке биљне препарате или тако нешто ако затреба, јер мислим да је прилично рано са 43 године ући у климакс.

Ja sa tim emotivnim ispadima zivim od pocetka puberteta.jel ti dr uzimao na analizu hormone?il ti je samo tako odsekao kao na panju da ti pocinje klimaks?
Inace klimaks pocinje kad ti od poslednje mece prodje godinu dana

@mina68 a jeste, počelo je već ono da rani/kasni, nekad dobijem nedelju dana ranije, nekad kasnije
A isto i dužina trajanja, 2 dana ono krv, ali se otegne ono braon na 9- 12 dana...

@smokva - ja nisam nikadimala takve emocije, ni u pubertetu
Inače, ZNAM da bih trebala da radim te analize, ali nisam ih radila (očigledno čim se raspitujem po internetu)
Možda ću zvučati k'o pećinska žena, ali meni je ginekološki pregled nekako ponižavajući, ne pada mi na pamet da idem ali to sad nije tema.

Hvala vam obema :heart:

Kad sam imala 42 godine, na leto, oblike me strašna vrućina i vrtoglavica. Ja sam inače panicar, pa pomislim uvek na najgore, ja rek'o moždani ili srčani udar :lol:
Tragikomično!
Zovem hitnu pomoć (joj, blama!), i oni me podigli sa pločica u kupatilu, izmerili pritisak, popricali i onda mi onako u glas rekoše "To ti je valung".

A inače mojoj majci je prestalo sa 38 godina a i neke drugarice su mi rekle tako nešto. Sad ovde čujem da mi je rano sa 43 i po, stvarno sam zbunjena.

Kad sam imala 42 godine, na leto, oblike me strašna vrućina i vrtoglavica. Ja sam inače panicar, pa pomislim uvek na najgore, ja rek'o moždani ili srčani udar :lol:
Tragikomično!
Zovem hitnu pomoć (joj, blama!), i oni me podigli sa pločica u kupatilu, izmerili pritisak, popricali i onda mi onako u glas rekoše "To ti je valung".

A inače mojoj majci je prestalo sa 38 godina a i neke drugarice su mi rekle tako nešto. Sad ovde čujem da mi je rano sa 43 i po, stvarno sam zbunjena.

Најнормалније је око 50. године, али је боље што касније, због организма.

Pa ne znamo mi :) ako je sa 43,po meni to je prevremeni.zato sto je meni poceo sa 52,pa mi onda to normalno:lol:
Ma sve je normalno,samo da smo zdravi i da imamo koga da volimo

Pa ne znamo mi :) ako je sa 43,po meni to je prevremeni.zato sto je meni poceo sa 52,pa mi onda to normalno:lol:
Ma sve je normalno,samo da smo zdravi i da imamo koga da volimo

Сваки лекар ће ти рећи да је нормално око 50.тек, и сви се труде да женама продуже циклусе што више...

Моја колегиница је скоро морала на киретажу, све се уредно гомилало у материци, она никако да добије, и ето ти белаја.

Сад пије неке лекове да се не би поновило и да би уредно добијала.

У сваком случају, здравије је што касније...

А ово код М је још увек перименопауза, као и код мене.

Auh, znači, najgore me tek čeka!
Eeee...
Dobro, hvala vam u svakom slučaju. Najbolje da se ja prestanem nervirati i što se kaže, da pustim prirodu da odradi svoje, pa neka bude šta bude.

Eeee...
Dobro, hvala vam u svakom slučaju. Najbolje da se ja prestanem nervirati i što se kaže, da pustim prirodu da odradi svoje, pa neka bude šta bude.

Зашто би се нервирала око климакса, побогу, само још један период у нашим животима.

Немој дозволити да те увале у причу драмосерке, климакс није болест, већ један сасвим природан процес.

- - - - - - - - - -

Можемо ми да се зезамо на тему валунга, вргоглавица, несаница, и да као кукамо, али у принципу, ништа страшно...

Eeee...

meni ti nisi jasna
otvorila si temu o tome kako umjetno zaustaviti
menstrualni ciklus i kukas tamo sto ti nisu dali
da odstranis maternicu
a ovdje pises da ne ides ginekologu jer je to ponizavajuce
i brines oko menopauze...ili je jedva cekas???
za nekog ko je prevalio 40tu ovo je ful nezrelo, da tako kazem...idi nabavi neke solidne zivotne probleme pa se vrati da otvoris temu jer ovo je mentalni nivo rane adolescencije ili trolovanje

meni ti nisi jasna
da odstranis maternicu
za nekog ko je prevalio 40tu ovo je ful nezrelo, da tako kazem...idi nabavi neke solidne zivotne probleme pa se vrati da otvoris temu jer ovo je mentalni nivo rane adolescencije ili trolovanje

Znaš šta, mogu i ja da budem bezobrazna! Šta se TI mesas u ženske teme, a meni govoriš da sam ovakva i onakva, pogledaj prvo sebe...i aj' zdravo! Ako te nerviram, zaobiđi me i tačka.

Znaš šta, mogu i ja da budem bezobrazna! Šta se TI mesas u ženske teme, a meni govoriš da sam ovakva i onakva, pogledaj prvo sebe...i aj' zdravo! Ako te nerviram, zaobiđi me i tačka.

sto se ja ne bih mijesala u zenske teme? : ))))
a sto ti ides i trolujes s teme na temu ovim infantilnostima?
idi zeno psihijatru
ovdje nema odgovora koje trazis

meni ti nisi jasna
da odstranis maternicu

Inače, odstranjivanje materice ili histeroktomija je operacija, a ja sam govorila o neprijatnosti običnog pregleda, uostalom ti i ne možeš da shvatiš kad nisi žensko. I molim te da me ne napadas, ja barem imam razlog i ako se ponekad ponašam "zbunjujuće".

A sad lula mira, ako može? Ja nisam bezobrazna po svojoj prirodi. Ali iznapadaste me zbog linka o prekidu menstruacije, ja sam samo postavila link, nisam doktor Mengele :lol:

Inače, odstranjivanje materice ili histeroktomija je operacija, a ja sam govorila o neprijatnosti običnog pregleda, uostalom ti i ne možeš da shvatiš kad nisi žensko. I molim te da me ne napadas, ja barem imam razlog i ako se ponekad ponašam "zbunjujuće".

A sad lula mira, ako može? Ja nisam bezobrazna po svojoj prirodi. Ali iznapadaste me zbog linka o prekidu menstruacije, ja sam samo postavila link, nisam doktor Mengele :lol:

ne moze
lokaliziraj ovo ludilo
siris se ovuda ko neka anitmenstruacijska posast :lol:

ne moze
lokaliziraj ovo ludilo
siris se ovuda ko neka anitmenstruacijska posast :lol:

Јесам ти рекла да је ник у питању :zcepanje:

- - - - - - - - - -

:lol:

Back