• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Klijent-server assignment

Moonie13

Početnik
Poruka
5
Zdravo, mojoj drugarici treba pomoć oko jednog zadatka hitno!!!! U pitanju je zadatak u pisan Java programom i glasi:
Potrebno je kreirati aplikaciju za sabiranje dva broja. Sama operacija sabiranja treba da se odigra na serveru, koji prihvata dva sabirka i isporučuje rezultat. Stoga je neophodno da rešenje sadrži dve komponente: serversku i klijentsku.

Unutar klijentske aplikacije, korisniku je potrebno omogućiti da unese dva broja korišćenjem Scanner klase. Vrednosti je potrebno smestiti unutar promenljivih, a zatim poslati serverskom delu aplikacije. Vrednosti se mogu poslati objedinjeno ili zasebno. Nakon prihvatanja vrednosti, server treba da obavi sabiranje prosleđenih brojeva i da klijentu isporuči dobijeni zbir. Dobijeni zbir je na klijentu potrebno prikazati na izlazu.

Radi u aplikaciji IntelliJ IDEA CE.

Hvala unaprijed!
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.