Kletve i koja je gora? Kako se vremena menjaju...

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
...tako se i nazovimo "kletve" menjaju.
Nekad je najgora kletva bila "Dabogda ti se seme zatrlo" ( da nemaš naslednika, da nemaš decu/dete) a danas sve više ljudi odlučuje da neće da ima decu.

I, setih se one čuvene (jevrejska, valjda) "Dabogda imao, pa nemao"
A šta bi sad ti Jevreji rekli Srbima, kad je ovde ceo život "Imao, pa nemao, pa opet imao, pa opet nemao" i tako 50 godina imaš pa nemaš, pa opet imaš...je li to bolje ili gore od samo 2 razdoblja u životu, imao pa nemao i tačka?

Ĉini mi se da su najjače roditeljske kletve
Njima su sklone duboko nezadovoljne osobe, previše egoistične.
Neki put toliko zrače negativno da je samo prisustvo u tišini nepodnošljivo.
Burno reaguju da su sami krivi/krive za nezadovoljstvo, imaju neku "viziju" kako treba da teče život pa im teško da prihvate realnost, svoju poziciju, svoje mogućnosti.
Sve što drugi imaju to bi trebalo da pripada i njima tek tako, ne ulaze kako se do čega došlo, samo finalna fasada...

• Tužan
Reactions: DUH
Ĉini mi se da su najjače roditeljske kletve
Njima su sklone duboko nezadovoljne osobe, previše egoistične.
Neki put toliko zrače negativno da je samo prisustvo u tišini nepodnošljivo.
Burno reaguju da su sami krivi/krive za nezadovoljstvo, imaju neku "viziju" kako treba da teče život pa im teško da prihvate realnost, svoju poziciju, svoje mogućnosti.
Sve što drugi imaju to bi trebalo da pripada i njima tek tako, ne ulaze kako se do čega došlo, samo finalna fasada...
Istina

juce citam o adrijanu ,

nekada sjajno fudbaleru,

sve procerdao.

inace se cesto desava , malo-malo citam o nekome ko je spao na prosjacki stap.

nikad nisam kleo , zvuci mi babski

a i nisam tip koji zeli nekome zlo.

a najgore sto se moze desiti osobi je da ima svoj smisao zivota , pa da ostane bez njega.
Malo je drugacije kada ti milioneri propadnu, onda kao mora da rasprodaju luksuzne automobilie, jahtu i neke vile sto su kupovali.
i onda spadnu kao samo na jednu kucu i 2 automobila i stan na moru....
i onda su kao propali zive kao ostali ljudi
:hahaha:

Ruke ti se osusile , nezgodna kletva a nije za seme i pleme.

• Podržavam
Reactions: DUH
Nekad je najgora kletva bila "Dabogda ti se seme zatrlo" ( da nemaš naslednika, da nemaš decu/dete) a danas sve više ljudi odlučuje da neće da ima decu.

A šta bi sad ti Jevreji rekli Srbima, kad je ovde ceo život "Imao, pa nemao, pa opet imao, pa opet nemao" i tako 50 godina imaš pa nemaš, pa opet imaš...je li to bolje ili gore od samo 2 razdoblja u životu, imao pa nemao i tačka?
Dabogda ti Jelena Karleuša deci predavala estetiku!

E, a znate li ovo, nije kletva, ali pade mi na pamet
Iz "Audicije" ko se seća
Kad lik (zaboravih koji) "glumi emocije":
Profesor: "Izvolite, počnite"
Glumac na audiciji: "Jeeb.o te onaj ko te napravio! Dabogda te majka u ćevapu prepoznala! Jebb.oo ti pas mater!"
Profesor: "Čekajte, čekajte, molim vas! Pa kakve su to emocije?! "
Glumac: "Kakve? Pa jedine za koje ja znam"

Tužno kad se "zađe dublje", ali vrh bila predstava.

Malo je drugacije kada ti milioneri propadnu, onda kao mora da rasprodaju luksuzne automobilie, jahtu i neke vile sto su kupovali.
i onda spadnu kao samo na jednu kucu i 2 automobila i stan na moru....
i onda su kao propali zive kao ostali ljudi

DA, kao Rej Liota u "Dobrim momcima" kad kaže na kraju da je sad "prosečan niko"

:hahaha:

Ruke ti se osusile , nezgodna kletva a nije za seme i pleme.
Kad reče ",osušile", setih se "Rak te pojeo (Dabogda)"
Uuuuu....ovo već užasno i pomisliti kamoli reći...

Dabogda živio u zanimljivim vremenima.

Back