KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti si stvarno uporan u svom neznanju i konstantnom pisanju idiotarija, čisto da ne bi priznao da je Darko pogrešio i da se slučajno ne desi da takav košarkaški um poput tvog pogrešno oceni situaciju ...

Majke mi, stvarno ne razumem kako ti možeš da odbraniš ovaj blok Miličića kad je to najgluplji potez koji je mogao da izvede??? Pa Bizli je morao da ide skroz do gornjeg sudije i da se onda sjuri ka košu da bi blok imao efekta, da se Bizli nije zakucao u Darka (a drugo mu ništa nije ni preostalo, jer nakon prvog koraka sa loptom Darko skače ispred njega i to frontalno) i da je prošao, prošao bi i protivnik iza Darka ... Da je Darko zarotirao blok za 90 stepeni, to bi bio normalan blok i protivnik ne bi imao kuda, a Bizli bi lagano prošao ... Darko samo što nije okrenuo leđa protivniku, i onda je Bizli kriv što protivnika nije navukao na Darka ... darko je postavio blok kao da gleda u ogledalo, i tu tu sada mrsiš muda i opravdavaš ovo????

Ja i dalje ne verujem da si ti toliki duduk za košarku, a usuđuješ se da pljuješ i ocenjuješ znanje Dude i Željka???? Čovek koji ne zna kako se postavlja blok se ususio da osporava višestruke prvake sveta i evrope (i klupski i reprezentativno)??? Ovde bi i moja nauka teško pomogla ...

Verovo ti ili ne meni je izuzetno drago kad Darko odigra sjajnu utakmicu, ali ako neko 7 jebbenih godina provede kao talenat koji može da bude odličan, onda o nekom vrhunskom kvalitetu nema smisla pričati ... I Saviola može da bude odličan fudbaler, svi stručnjaci će ti to reći ... Samo što on to nije, kao ni Darko na žalost ...

ja sam uvek tvrdio da je on ogromna potencijal, ali uporopašćen, i da je prosek igrač ... A on to sada zaista i jeste ... 2-3 tekme bljesne, odigra OK, a sledećih 5 ga nema nigde ...

To sto ti pokusavas da mene nazoves idiotom iz razloga sto TI NEMAS pojma o kosarci i osnovnim stvarima u kosarci je tvoj problem, ciji ja deo ne zelim da budem...
Ocigledno nikada nisi uzeo loptu u ruke, te sa takvim"teoreticarima" ja nemam o cemu da pricam o ovom sportu.
Zavrsili smo nase razgovore.

Dobo, j*bem li ga, braco Grobari, pa je li stvarno nemoguce diskutovati bez napusavanja i svadje??? :roll:
Ne mozemo i ne trebamo svi isto da razmisljamo, nije mi jasno sto se onaj ko ne misli isto kao ti (ovo "ti" se ne odnosi na nikog odrenjenog, nego uopste) mora nazivati debilom, idiotom, ciganom, purgerom itd.

Licno ne verujem da cemo se ove sezone mnogo cemu obradovati. Ne samo zbog neiskusnog trenera (koga mnogi smatraju totalnim neznancem) - ostale razloge tj ono sto ja smatram ostalim razlozima, o tome sam vec pisao.
Uci u TOP 16 je plafon za ovakvu ekipu kakvu mi imamo ove sezone (bez obzira ko je trener), realno. Treba se fokusirati na NLB i gledati da tu doguramo sto dalje. Jednostavno nismo ove sezone na tom nivou da bi mogli da se nosimo sa najboljim timovima u Evropi.

Kako sazanje B92, trener Košarkaškog kluba Partizan Vlade Jovanović ima puno poverenje kluba i ostaje na klupi višestrukog šampiona.

Pojedini beogradski mediji su javili kako se Jovanoviću sprema otkaz nakon novog neuspeha u NLB ligi i poraza od Zadra.

Navedeno je i kako nije održan prepodnevni trening, ali su u klubu rekli za B92 da kada se ekipa kasno vrati sa puta, kao što je to bio slučaj u nedelju kada je Partizan doputovao iz Zadra, sledećeg prepodneva nema treninga.

Od 17 časova 'crno-beli' održavaju redovan trening i pripremaju se za meč Evrolige protiv Prokoma.

U slučaju trijumfa, 'crno-beli' bi uvećali svoje šanse za plasmanom u Top 16.

.....

Mislim da je ovde rec o prolongiranju svega jer je evidentno da trener nema podrsku uprave medjutim mec sa Prokom je u sredu i imaju malo vremena da se dogovore sa novim trenerom , moguce je da se kao trece resenje mozda ceka i Vujosevic ,postoje indicije da ce biti promena u igrackom kadru posle nove godine .Moje misljenje je da ce novi trener biti vrlo brzo ili Vukoicic koji je kontaktiran i spreman je da preuzme tim ili Djordjevic koji je takodje zainteresovan

Poslednja izmena:
Можда је и добро што тако велики рез није направљен уочи важне утакмице,али у некој перспективи,Јовановића треба отерати са места тренера.

Mislim da je ovo samo privremeno izbegavanje neizbeznog.
A bojim se da ce se samo uvaliti u jos veca gomna,pa cemo se onda setiti sta nam je bilo ciniti jos ranije.
Samo da to ne bude vec u sredu. Jer ja stvarno ne vidim nacin da mi sa ovakvom igrom koju trenutno imamo dobijemo Prokom. Jer to vise nije onaj Prokom u raspadu koga smo mi dobili u Poljskoj,vec mnogo bolji Prokom koga je ovaj trener litvanac uspeo da slozi i to na nacin da je oterao igrace koji se nisu uklapali u tim.
Znaci ili cemi mi dici igru na neki pristojan nivo ili.....:dash:.

Na primer,od pocetka sezone mi katastrofalno branimo pik,narocito centralni. I za ova 3 meseca mi smo u tome stalno sve gori,umesto da se te situacije rade na treningu i da tu odbranu dovedemo na neki pristojan nivo. A ovako imamo situaciju da jedan Zadar koji vec godinama vazi za indijansku ekipu kojoj se sve svodi na sut,protiv nas 80% akcija ide na pik i da nas tako napuni strasno.

Ocigledno je da svi vide nase mane i nedostatke,samo ih Vlada Jovanovic ne vidi. Jer da ih vidi ,valjda bi ih otklanjao. A ovako su nam oni iz dana u dan sve veci.
Dokle cemo terati tako,videcemo.....

Poslednja izmena:
A zasto je trener kriv ako generalno svaki igrac igra slabije nego prosle sezone, a tu pre svega mislim na coveka koji je trebao da bude glavni - Veseli? Naravno, tu je i Bozic. Mozda je kod njih doslo do zasicenja, mozda je odlaskom Duleta jednostavno zavrsena ta nasa evropska epopeja. Ne moze sve da traje vecno. Ne zelim nikako da poredim Vladu i Duleta, ali kako Dule nije uspeo nista da uradi sa onakvim timom CSKA?

To sto ti pokusavas da mene nazoves idiotom iz razloga sto TI NEMAS pojma o kosarci i osnovnim stvarima u kosarci je tvoj problem, ciji ja deo ne zelim da budem...
Ocigledno nikada nisi uzeo loptu u ruke, te sa takvim"teoreticarima" ja nemam o cemu da pricam o ovom sportu.
Zavrsili smo nase razgovore.
Koliko god da nemam pojma o košarci, ipak znam više od tebe, jer ne znam koliko opčinjen miličićem trebaš biti pa da onu glupost nazoveš dobrim blokom i okriviš Bizlija za to ...

Ja sam više puta rekao da nisam veliki ekspert za košarku, da znam malo više od osnovnog iz razloga što mnogo volim da gledam pa nešto i naučim, nešto sam zaključim nešto od pametnijih ljudi, ali se za razliku od tebe ne kurčim da sam izmislio košarku i da su najtrofejniji treneri go kuracc te da bi i ja to mogao ...

Ti imaš druge probleme, i to su opterećenost Dudom i Željkom, kao i Miličićem ... U prvom slučaju to izaziva frustraciju a u drugom ekstazu ...

A zasto je trener kriv ako generalno svaki igrac igra slabije nego prosle sezone, a tu pre svega mislim na coveka koji je trebao da bude glavni - Veseli? Naravno, tu je i Bozic. Mozda je kod njih doslo do zasicenja, mozda je odlaskom Duleta jednostavno zavrsena ta nasa evropska epopeja. Ne moze sve da traje vecno. Ne zelim nikako da poredim Vladu i Duleta, ali kako Dule nije uspeo nista da uradi sa onakvim timom CSKA?

Ajde da vidimo ko je kriv?
Ono sto je po meni najveci problemje to sto Vlada Jovanovic nema ni trunku autoriteta kod igraca. Ko treba da ostvari taj autoritet ? Sam Vlada ili to za njega treba da rade Danilovic,Todoric ili neko treci?
Ocigledno je da se od samog pocetka Vlada prema igracima nije postavio na pravi nacin i da sav nedostatak autoriteta potice od toga. A da nema autoriteta to se vidi iz utakmice u utakmicu.
I on je sam svestan toga ,pa pokusava da autoritet gradi time sto silji k.... na najmladjim igracima poput Mitrovica koga je oterao u Buducnost,Jaramaza,Djekica ( uz sve mane koje imaju navedeni klinci.) i sto je najgore Klobucara koji je mozda i najaci defanzivni igrac u ovom timu,najbrzi i najagresivniji igrac ovog tima. O Djekicu sam dosta pricao. Nedozvoljivo je da igrac na poziciji 4 udje u sezonu sa 86 kg. Sa tom kilazom bi ga iz reketa izgurao i svaki protivnicki plej. Ali to nije samo Djekiceva krivica.

Ajde sto ga takticki razbija jedan Blat ili Skariolo,ali da to rade Jusup iz Zadra ili onaj trener Sirokog....stvarno zalosno...
Opet kazem . Vlada je ok lik,covek koji veliko kosarkasko znanje,ali ocigledno da nije za glavnog trenera. Nije ni prvi ni poslednji kome se to desava. Nema osecaj za igru,izmene vrsi ko sumanut. Jos se secam smeha u Pioniru ,mislim protiv cedevite,kada je za 60 sekundi 4 puta vrsio izmenu Bozic-Klobucar.

Jednostavno pitanje. Igra li ovaj tim u skladu sa kvalitetom igraca. Ja tvrdim da ne igra. Da ovaj tim po kvalitetu mora da se sa Olimpijom bori za 1. mesto u NLB, ne sme od drugih da zavisi za prolazak u 16 u EL,a osvajanju domace titule je iluzorno pricati. A sta mi imamo. 5 gostovanja u NLB,5 poraza.
Primanje 34 kosa za cetvrtinu,55 za poluvreme i to od tima koji je pre toga zabelezio 2 pobede u 10 kola.... Ocigledno je da ovaj tim ne igra ni...10% onoga sto moze?

KO JE KRIV ZA TO???

Ima tu i trenerove krivice, ali nije sve Vladina krivica ... Moraju igrači da se naviknu na njega, na njegov sistem rada, na prestanak Duletovog sistema koji je njima očigledno odgovarao, i zato nisam za njegovu smenu jer bi ovako bilo sa svakim drugim trenerom ... Prosto je nemoguće uskočiti na Duletovo mesto i nastaviti kako je bilo ...

Dule nije uspeo jer on nije instant trener, nego trener kom je potrebno vreme da njegova ideja potpuno zaživi, a Rusi nisu hteli da žrtvuju jednu sezonu ... Da ironija bude veća, Dule je u pripremama imao sjajne rezultate ... Zato ne treba menjati Vladu, jer mi nemamo supermoćan tim koji je jedak sa ostalim velikanima pa da onda tu trener pravi razliku (kao Željko npr.) ...

Ajde da vidimo ko je kriv?
Ono sto je po meni najveci problemje to sto Vlada Jovanovic nema ni trunku autoriteta kod igraca. Ko treba da ostvari taj autoritet ? Sam Vlada ili to za njega treba da rade Danilovic,Todoric ili neko treci?
Ocigledno je da se od samog pocetka Vlada prema igracima nije postavio na pravi nacin i da sav nedostatak autoriteta potice od toga. A da nema autoriteta to se vidi iz utakmice u utakmicu.
Naravno da mora on radi to, ali ne može on kao početnik biti veliki autoritet, mora određeno vreme da prođe, da stekne to poštovanje pobedama i rezultatima ... On možda nema prirodnu harizmu kao Đorđević ili Divac npr., ali može da stekne autoritet vremenom ... Ne može on sad da vrši pritisak na sudije i dernja se na njih kad je niko i ništa u evro košarci ... Par četvrtfinala da odigra, par titula i da vidiš kako će da mu porastu muda, ima da bude kao Dule, ali sada je to trenutno nemoguće jer bi možda bilo kontraproduktivno ....

Ima tu i trenerove krivice, ali nije sve Vladina krivica ... Moraju igrači da se naviknu na njega, na njegov sistem rada, na prestanak Duletovog sistema koji je njima očigledno odgovarao, i zato nisam za njegovu smenu jer bi ovako bilo sa svakim drugim trenerom ... Prosto je nemoguće uskočiti na Duletovo mesto i nastaviti kako je bilo ...

Dule nije uspeo jer on nije instant trener, nego trener kom je potrebno vreme da njegova ideja potpuno zaživi, a Rusi nisu hteli da žrtvuju jednu sezonu ... Da ironija bude veća, Dule je u pripremama imao sjajne rezultate ... Zato ne treba menjati Vladu, jer mi nemamo supermoćan tim koji je jedak sa ostalim velikanima pa da onda tu trener pravi razliku (kao Željko npr.) ...

Ali ocigledno onda Zadar ima super mocan tim kad nam uvali 34 kosa za cetvrtinu ili 55 za poluvreme???:think::think:
Stvarno mi nije jasno....svi se slazu da Partizan ima katastrofalnu igru u odnosu na igrace koje ima i da ima mnogo losije rezultate u odnosu na sastav tima.....ali jadni Vlada valja,super je trener....
Ljudi ,nije ovo pocetak sezone ,pa da pricamo price kako nam treba vremena ,kako ce to jednog dana biti bolje....

Ali ko nas hebe.....imali smo na primer Karija Pesica na tacni. Mogu samo da zamislim sta bi radio sa ovim timom i sto je najvaznije za godinu dana bi napravio igrace od Klobucara,Mitrovica,Djekica...tako da bi za sledecu sezonu imali pola tima......ali mi ocemo Vladu za trenera.

Ili neko misli da bi Partizan bio isti ovakav i da je Kari trener???

Ali ocigledno onda Zadar ima super mocan tim kad nam uvali 34 kosa za cetvrtinu ili 55 za poluvreme???:think::think:
Nije naravno, ali mi tamo ni sa Duletom nismo nikad pobedili čini mi se ... Uvek se oni napale protiv nas i uvek nas dobiju ... Nije da su oni ubedljivo najgora ekipa u ligi, par utakmica su dosta tesno izgubili, a pošto se uvek neverovatno napale kad igraju protiv Partizana onda me poraz ne čudi ... Naravno da je toliko koševa sramota i da je većinom Vladina krivica, ali nije katastrofa epskih razmera pa da se čovek razapne na krst ...

Stvarno mi nije jasno....svi se slazu da Partizan ima katastrofalnu igru u odnosu na igrace koje ima i da ima mnogo losije rezultate u odnosu na sastav tima.....ali jadni Vlada valja,super je trener....
Nisam ja nikad rekao da je on fantastičan trener, nego da ako je uprava odlučila da uzme njega kao početnika, onda je prva sezona nikakvo merilo, a još manje polusezona ... Uprava će sama sebi da pljune u usta ako ga smeni, a to znači da će morati da podnesu ostavke ... Ja ne znam šta ste očekivali od trenera početnika, on je tu doveden kao neko ko će voditi klub na duži period, ne kao instant trener (Pešić npr.) ... Ako je već takav plan napravljen, onda ne treba očekivati čuda od njega, nego mu dati sezonu dve za uhodavanje jer on nikakvog iskustva nema ...

Ili neko misli da bi Partizan bio isti ovakav i da je Kari trener???
Ne bi naravno, ali Kari se ne bi dugo zadržao, imao bi iste ili manje rezultate nego Dule, i onda traži novog ... I ja sam za to da se zahvalimo Vladi ako ne osvojimo domaći kup i titulu, i zato čekam kraj sezone ...

A kako moze igrac da bude kriv zato sto igra losije nego prethodne sezone?
Kondicione pripreme, takticke pripreme,pripreme za utakmice. sve je to u rukama trenera.......
Imas ekipu od 12 igraca i imas kao dominantne osobine :
-Individualni kvalitet Gista
-Skocnost i visinu Veselog
-Snagu Dzavaija ispod samog kosa,ili na metar od njega.
U ekipi takodje imas sut sa distance kod Kecmana, Bozica, Mirosavljevica,Klobucara, dobar ulaz pod kos kod Kecmana,Dzerelsa,Lucica,Mirosavljevica...
Pa ako igraci ne mogu da pogode sut za tri poena, a ti ih priblizi pola metra pa neka sutiraju za dva.......
To je to sto imas u ekipi, i tvoje je samo da igru ekipe u napadu prilagodis okolnostima.....Naucis ih tri-cetiri akcije sa po tri varijante i do besvesti ih ponavljas ...
Za odbranu sasvim slicno, samo s razlikom sto vazniju stvar igra sam skauting i takticko nadmudrivanje trenera..Dve vrste odbrane sa po dve varijante i samo besomucno ponavljanje........
Za tesne zavrsnice uvek u rukavu imati jednu varijantu za napad i jednu za odbranu..i to je SVA filozofija Duska Vujosevica svih ovih godina........
I ne samo njegova nego je to sva filozofija kosarke danas....
Ali da bi to ostvario moras znati sta ti igraci mogu a sta ne......
Uvede Klobucara na teren i kad prvu loptu promasi on ga izvede????
Uvede Djekica da cuva neku slotinu od 120kg na cetvorci, i cim u minut napravi dva faula on ga izvede napolje?
Pa na sta to lici?

Deset godina od smrti Harisa Brkića

10448396984d07e58e60556681571858_big.jpg

U sredu se navršava deset godina od smrti legendarnog košarkaša Partizana Harisa Brkića (1974 – 2000).

Ni posle decenije od tragičnog događaja, ne zna se ko su Brkićeve ubice.

Nepoznati napadač pucao je u košarkaša 12. decembra 2000. godine na parkingu ispred dvorane "Pionir" posle treninga. Brkić je preminuo tri dana kasnije.

Odigrao je ukupno 294 zvanične utakmice i postigao je 3740 koševa za klub iz Humske. U crno-belom dresu odigrao je još samo tri zvanične utakmice pre kobnog 15. decembra.

Prve košarkaške dane napravio je u sarajevskoj Bosni sa deset godina, a u Partizan je došao 1992. godine. Posle pozajmice čačanskom Borcu, od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim Partizana. Narednih sezona sa velikim uspehom igrao je za “crno-bele”, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/1998, sa Partizanom je nastupao na fajnal foru Evrolige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U sezoni 1999/2000 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan. Odigrao je ukupno 294 zvanične utakmice i postigao je 3740 koševa za klub iz Humske. U crno-belom dresu odigrao je još samo tri zvanične utakmice pre kobnog 15. decembra.

U znak sećanja na Harisa Brkića, klubovi za koje je nastupao, Bosna, Borac, Budućnost i Partizan svakog leta organizuju memorijalni turnir.

U sredu, 15. decembra u 11 časova na Centralnom groblju, odaće se godišnji pomen tragično preminulom asu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back