KK Crvena Zvezda

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2012&mm=01&dd=01&nav_id=570470

Tomas: "Ja sam pravoslavac"
Izvor. B92, Sport | AG
Košarkaš Crvene zvezde Beograd Omar Tomas govorio je u intervjuu za “Sport” o porodici, detinjstvu, pravoslavju, treneru Svetislavu Pešiću...

www.kkcrvenazvezda.rsTomas je rekao da je imao teško detinjstvo jer su mu braća i otac u zatvoru zbog ubistava.

“Moja sestra je policajac u Filadelfiji, već 15 godina je u službi. Oba brata su mi u zatvoru zbog ubistava. Ista je situacija i sa ocem. Ponekada platiš ceh gena”, rekao je Tomas.

Amerikanac, čiji je otac musliman, a majka hrišćanka, kaže da je pravoslavne veroispovesti.

“Znate, mi smo pravoslavci. Proučavao sam islam nekoliko godina, a kada sam počeo da se zabavljam sa suprugom, nekoliko puta sam otišao sa njom u crkvu. I dalje sam vrlo svestan svega što Kuran propoveda, to je tradicija mog oca, a kada smo počeli da pričamo o braku počeo sam i da razmišljam o tome da pređem u njenu veru. Nije me odmah ozbiljno shvatila, ali meni se mnogo svidela atmosfera u crkvama, kako je sve okrenuto ka porodičnim tradicijama. I moja deca su kršetena po pravoslavnim običajima. Nekako mi čini da od kada sam se krstio sve u mom životu ide bolje”, izjavio je Tomas.

Zbog problematičnog načina života, Omar je bio primoran da pohađa ustanovu koja bi u našem pravnom sistemu bila najbliža definiciji popravnog doma.

“Tri meseca sam bio u toj ustanovi. Tu sam naučio šta je disciplina i kako da se pripremim za život. Od tada nikada nisam imao više problema sa zakonom. Možda je to zato što sam prošao tu školu i u tome je ključ mog uspeha. Kada se sa 14 godina suočiš sa takvim problemima, a nemaš očinsku figuru, jer su ti otac i braća tamo gde jesu, onda moraš da očvrsneš. Majka i sestra su bile jedine uz mene, mnogi su mi pričali šta i kako bi trebao da uradim, kako da se ponašam, šta da radim... Kada sam se vratio kući rekao sam sebi - nema više takvih grešaka i sada moraš da se koncentrišeš na košarku”, rekao je košarkaš “crveno-belih”.

Dolazeći u Beograd Tomas je izgovorio rečenicu „trener Pešić je legenda“. Posle rada sa trofejnim trenerom još sigurniji u to.

“Mislio sam da je on težak kao trener, ali on je u stvari jako strog. Mnogo traži, a kada imaš mlad tim to je normalno jer želiš da budu jako dobro utrenirani. Pešić je sjajan jer zna kako da te trenira. Njegov rad ima cilj. Ma, on je najbolji trener za koga sam ikada igrao. I ostatak stručnog štaba je vrhunski. Siguran sam da naš pomoćni trener Lazić bez problema može da vodi timove sa puno uspeha”, kaže Tomas.

ti si Zvezdin cetnik Omare, Omare, Omare :D

Ocajna utakmica oba tima,ali vazno je da je Buducnost pobedjena...Konacno smo vezali 2 pobede, i daj boze da nastavimo seriju..
U Zelezniku bila super atmosfera..Ne mogu da zamislim sta bi bilo da Delije prekinu bojkot...

Poslednja izmena:
Vidim ja da nešto ne štima. :lol:

Što se mene tiče, ne znam zbog čega ovaj razdor između Nedovića i trenera/kluba. Ako ga Pešić drži na ledu zbog njegovih grešaka, tipa nezalaganje u odbrani, izigravanje zvezde,... trebao bi da ostane. Meni svejedno dal' će postati igrač u limenima ili Žalgirisu. A te priče da Nedović nije ništa posebno... nema šut, nema asistenciju? Pa dečko brzinom, eksplozivnošću, fizikalijama, prodorom nadomešta sve što nema, a može vrlo lako imati uskoro.

Kako se ljudi ne sete da Partizan nema talenata, nego ih sve Vlada upropasti? :lol: A kad Svetislav il' neko drugi trenira strogoću, druga priča, igrač ne valja zapravo...

Poslednja izmena:
Po cemu to?
Nikad se nije svadjao sa sudijom,pravio nesportske licne,niti se unosio nekome u facu..
Decko je skroz ok..

Raspitaj se malo kakav je na treninzima, kako radi i kako se ponasa...

Šta će vam. Imate doktore Milosavljevića

Milosavljevic je za njega doktor i mnogo kompletniji igrac...
Nedovic sem brzine i igre 1 na 1, nema nista drugo...

Poslednja izmena:

Back