NEK' OBRIŠU DUPE OVOM TITULOM!
Milan Gurović još ne može da prežali poraz u prvom finalnom meču
Plakao sam jer mi se skupilo, sve te nepravde, način na koji su nam
ukrali pobedu u prvoj utakmici.
Strašno je na koji način Partizan postaje šampion – kaže Gurović
Toliko suza u Pioniru nije viđeno od kada je poslednji put policija bacila suzavac. Najbolji igrač Crvene zvezde Milan Gurović nije izdržao... Plakao je kao kiša kada je bilo jasno da će crno-beli stići i do druge pobede, odnosno kada se popeo na stolicu da umiri “Delije” i bio najzaslužniji što je prestala tuča i izbegnut veći incident.
- Zašto sam plakao? Jednostavno, znao sam da mi je to bio jedan od poslednjih mečeva u dresu Zvezde pred našim navijačima, možda i poslednji... - priča juče Milan. - “Delije” su mi probile i poslednju barijeru, izvukle i poslednju emociju kada su mi skandirale, nisam mogao da se kontrolišem...
Verovatno je jedan od razloga i činjenica da ćete se, po svemu sudeći, oprostiti od crveno-belog dresa bez toliko željene titule?
- I to je jedan od većih razloga. Inače, suzu puštam samo ako mi utrljaš tigrovu mast u oči! Tako nešto mogli su da mi urade samo Zvezdini navijači, koji su najbolji na svetu. Sve mi se, bre, skupilo, sve te nepravde, način na koji su nam ukrali pobedu u prvoj utakmici. To nas je psihološki slomilo, videlo se to u drugom meču, sudije su nam uništile sve snove i želje. Jednostavno, ne mogu više da se borim sa njima...
Ipak, Partizan je bio bolji tim u drugoj utakmici.
- U prvom finalnom susretu su imali “sudijske sreće”, a u drugoj su možda i bili bolji. Ma, dobili su nas jer sam bio premoren i nisam mogao da dam maksimum. I ja sam od krvi i mesa, na meni su se u odbrani menjala četiri igrala Partizana, dva puta sam tražio izmenu jer sam u nogama imao 200 kilograma, uhvatili su me grčevi. Veliki je to napor, ne mogu više da izdržim...
Suđenje u drugom meču?
- Muka mi je više od sudija, nisu sudije nisu vredne da ih pominjem. Arbitri su pokazali karakter u prvom meču... A ja sam u utorak bio spreman da, da su navijači Zvezde počeli da vređaju kćerkicu sudije Ilije Beloševića, što je bilo najavljivano ali se na sreću nije dogodilo, uzmem mikrofon i zamolim ih da prestanu. Tako bih pokazao kakav sam čovek, kakvo srce imam. Beloševića stvarno cenim, mislim da je verovatno i najbolji sudija u Evropi, ali kada deli pravdu u Srbiji on je sasvim druga osoba, ne znam šta se sa njim dešava... Nema veze, nek' je živ i zdrav, želim sve najbolje njegovoj porodici i njemu.
Da li se Zvezda posle 0:2 predala pred treći finalni okršaj?
- Posle krađe u prvoj utakmici, otprilike sam predvideo ovakav scenario. Ipak, fajter sam i uvek se borim do kraja, ali sumnjam da možemo sutra nešto da uradimo i da dobijemo tri meča zaredom. Uostalom, strašno je na koji način postaju šampioni. Ma, nek' nose ovu titulu kući i nek' obrišu dupe sa njom!
Da li će Gurović igrati sutra ponovo izaći pred 7.000 “Grobara” spremnih da ga vređaju?
- Igraću, što ne bih! Iako bi, verovatno, neko drugi već umro da je na mom mesto, s obzirom na to šta mi se sve dešava... Emocije su me ponele, pa je zato možda neko pomislio da je ono u utorak bio oproštaj od Zvezdinog dresa – završava Milan Gurović.
O IZJAVAMA VUJOŠEVIĆA
NEĆU NA TAJ NIVO
Upitan da prokomentariše izjave trenera Partizana Duška Vujoševića, Gurović je rekao:
- Neću ništa da komentarišem, neću da se spuštam na njegov nivo...
UVEK MAKSIMALNO
NE ČUVAM NOGE
Čak i oni koji ga ne vole i osporavaju, moraju da priznaju da je Gurović davao i poslednji atom snage na parketu, iako je još pre mesec dana potpisao ugovor sa poljskim Prokomom za sledeće dve sezone.
- Nisam takav čovek da se čuvam, da “čuvam noge”... Završio sam odavno sa Poljacima, ali nisam hteo to javno da kažem. Uvek se borim maksimalno i do kraja, ne razmišljam o posledicama.