KK Crvena Zvezda 2006/2007

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
На данашњем сусрету није било неизвесно као на првом у серији. Звезда је резулатски убедљиво поражена са 83:100 (25:26, 15:17, 19:29, 24:28) не успевши да добије ни једну четвртину.

Осим Радивојевића, који је преузео улогу у којој смо навикли да виђамо Гуровића и постигао 37 поена, у нашем тиму није било расположеног играча. Да све буде још горе, Марковић се поново повредио и није извесно да ће играти на трећем мечу серије.

Меч је решен у трећем периоду у којем је Звезда одиграла изразито слабу одбрану и није имала решења за нападе Партизана. Тако су гости дошли и до двоцифрене предности 59:72. Почетком последњег периода Гуровић прави пету личну, а убрзо Антић добија искључујућу личну због контакта са судијом, након чега Камингс сигурно изводи 6 бацања. Интересантно је да му искључујућу није досудио судија са којим је имао контакт.

Трећи меч серије игра се у петак.

ЗВЕЗДА: Марковић, Поповић 5, Ковачевић, Мишановић 2 (7 ск), Гуровић 13, Радивојевић 37 (4 ас), Драгићевић 12, Антић 10, Цветковић 2, Александров 2.

pogledajte sta sere ova mentalno poremecana licnost
NEK' OBRIŠU DUPE OVOM TITULOM!

Milan Gurović još ne može da prežali poraz u prvom finalnom meču
Plakao sam jer mi se skupilo, sve te nepravde, način na koji su nam
ukrali pobedu u prvoj utakmici.

Strašno je na koji način Partizan postaje šampion – kaže Gurović

Toliko suza u Pioniru nije viđeno od kada je poslednji put policija bacila suzavac. Najbolji igrač Crvene zvezde Milan Gurović nije izdržao... Plakao je kao kiša kada je bilo jasno da će crno-beli stići i do druge pobede, odnosno kada se popeo na stolicu da umiri “Delije” i bio najzaslužniji što je prestala tuča i izbegnut veći incident.

- Zašto sam plakao? Jednostavno, znao sam da mi je to bio jedan od poslednjih mečeva u dresu Zvezde pred našim navijačima, možda i poslednji... - priča juče Milan. - “Delije” su mi probile i poslednju barijeru, izvukle i poslednju emociju kada su mi skandirale, nisam mogao da se kontrolišem...

Verovatno je jedan od razloga i činjenica da ćete se, po svemu sudeći, oprostiti od crveno-belog dresa bez toliko željene titule?

- I to je jedan od većih razloga. Inače, suzu puštam samo ako mi utrljaš tigrovu mast u oči! Tako nešto mogli su da mi urade samo Zvezdini navijači, koji su najbolji na svetu. Sve mi se, bre, skupilo, sve te nepravde, način na koji su nam ukrali pobedu u prvoj utakmici. To nas je psihološki slomilo, videlo se to u drugom meču, sudije su nam uništile sve snove i želje. Jednostavno, ne mogu više da se borim sa njima...

Ipak, Partizan je bio bolji tim u drugoj utakmici.

- U prvom finalnom susretu su imali “sudijske sreće”, a u drugoj su možda i bili bolji. Ma, dobili su nas jer sam bio premoren i nisam mogao da dam maksimum. I ja sam od krvi i mesa, na meni su se u odbrani menjala četiri igrala Partizana, dva puta sam tražio izmenu jer sam u nogama imao 200 kilograma, uhvatili su me grčevi. Veliki je to napor, ne mogu više da izdržim...

Suđenje u drugom meču?

- Muka mi je više od sudija, nisu sudije nisu vredne da ih pominjem. Arbitri su pokazali karakter u prvom meču... A ja sam u utorak bio spreman da, da su navijači Zvezde počeli da vređaju kćerkicu sudije Ilije Beloševića, što je bilo najavljivano ali se na sreću nije dogodilo, uzmem mikrofon i zamolim ih da prestanu. Tako bih pokazao kakav sam čovek, kakvo srce imam. Beloševića stvarno cenim, mislim da je verovatno i najbolji sudija u Evropi, ali kada deli pravdu u Srbiji on je sasvim druga osoba, ne znam šta se sa njim dešava... Nema veze, nek' je živ i zdrav, želim sve najbolje njegovoj porodici i njemu.

Da li se Zvezda posle 0:2 predala pred treći finalni okršaj?

- Posle krađe u prvoj utakmici, otprilike sam predvideo ovakav scenario. Ipak, fajter sam i uvek se borim do kraja, ali sumnjam da možemo sutra nešto da uradimo i da dobijemo tri meča zaredom. Uostalom, strašno je na koji način postaju šampioni. Ma, nek' nose ovu titulu kući i nek' obrišu dupe sa njom!

Da li će Gurović igrati sutra ponovo izaći pred 7.000 “Grobara” spremnih da ga vređaju?

- Igraću, što ne bih! Iako bi, verovatno, neko drugi već umro da je na mom mesto, s obzirom na to šta mi se sve dešava... Emocije su me ponele, pa je zato možda neko pomislio da je ono u utorak bio oproštaj od Zvezdinog dresa – završava Milan Gurović.

O IZJAVAMA VUJOŠEVIĆA

NEĆU NA TAJ NIVO

Upitan da prokomentariše izjave trenera Partizana Duška Vujoševića, Gurović je rekao:

- Neću ništa da komentarišem, neću da se spuštam na njegov nivo...

UVEK MAKSIMALNO

NE ČUVAM NOGE

Čak i oni koji ga ne vole i osporavaju, moraju da priznaju da je Gurović davao i poslednji atom snage na parketu, iako je još pre mesec dana potpisao ugovor sa poljskim Prokomom za sledeće dve sezone.

- Nisam takav čovek da se čuvam, da “čuvam noge”... Završio sam odavno sa Poljacima, ali nisam hteo to javno da kažem. Uvek se borim maksimalno i do kraja, ne razmišljam o posledicama.

gurovic.jpg

Ono što je zanimljivo i simptomatično za KK CZ je da NIGDE ne navode situacije, tj. sudijske odluke, gde su oštećeni u toj famoznoj prvoj utakmici. Već samo kao papagaji ponavljaju jedno te isto. Eto kao Drobnjak bio u autu, a nigde to ne dokazaše. A to što je lično onaj ćelavi Pero Antić u 2 navrata kolenom napravio faul nad Tripkovićem, neposredno pre dodavanja lopte Drobnjaku, to nikom ništa! :roll:
Mi kao Grobari nabrojasmo vrlo jasne situacije gde je Partizan bio drastično oštećen na toj utakmici, ali ni to ne vredi. Zapeli da su oni oštećeni i to ti je. Do sada su to po nekim proračunima ponovili jedno 79 i po puta, još 20 i po ponavljanja i to će postati istina. Čestitamo! :D :lol:
Ovom prilikom unapred čestitam jubilarno STOTO ponavljanje ove neistine! Napokon će se roditi istina, doduše malo lažljiva, ali i to mora neko! Ciganska je al' najlepša! :mrgreen:

2007-06-22 12:03:33 Извор: www.delije.net

Трећа утакмица финала

Вечерас од 21 игра се трећа утакмица финалне серије у коју ће наш тим ући додатно ослабљен. Неће бити Антића који је кажњен због искључења, Марковић вероватно неће играти због повреде, а под сумњом је и наступ Гуровића. Најављено је да ћемо у овај меч ући са 6 играча млађих од 20 година.

Честитке момцима...превазишли су своје могућности у овом тренутку.
Ипак, не треба се заносити, као мишеви после победе у фуци :lol: , они и даље имају бољу екипу (чак тврдим да по сувом играчком квалитету и не много...једноставно су стабилнији, компактнији као екипа, организованији...имају дужу клупу). Звезда је играла добро већим делом утакмице...али забрињава број изгубљених лопти кад су нам притискали плеја. Такође...у неким кључним тренуцима, кад се ломио резултат, имали смо и доста среће...улазило је све...а они су шутирали катастрофално за 3.
Мало ме брине критеријум суђења. П је играо много, много агресивније...а имали смо исти број фаулова...судије су мало подлегле таквој игри...допуштале неке контакте који се иначе свирају...
...и стварно ми није јасно зашто управа Звезде у оваквој ситуацији не може да пронађе бар неког солидног играча за дубину екипе. Мислим...водиш 20 разлике...и игра ти прва петорка...:shock:
Тешко је добити 3 текме заредом...али се сад треба добро спремити, одморити...покушати да пред својом публиком доћемо до мајсторице. На лудило...па шта урадимо...

Back