Maja195
Zainteresovan član
- Poruka
- 155
Zaboravih da dovrsim... Pomenute reakcije su svakao pokrenute iracionalnim strahom jer im u tom momentu ni na koji nacin nije pretila opasnost od pasa koji su samo bili prisutni na keju, a to jeste fobija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam sta znaci sam pojam fobija, ne moras da se mucis da kopiras tekstove. U dublju analizu pomenutih nisam zelela da ulazim, nisam zbog toga isla u setnju![]()
Apsolutno netačno.Zaboravih da dovrsim... Pomenute reakcije su svakao pokrenute iracionalnim strahom jer im u tom momentu ni na koji nacin nije pretila opasnost od pasa koji su samo bili prisutni na keju, a to jeste fobija.
I ja sam večeras išao u šetnju. I pored toga što je to van grada, vučica je uvek na povodcu. U susret su nam išle dve starije gospođe i kod jedne se primetio strah. Skratio sam povodac i rekao: Ne brinite gospođo, miroljubiva je.
Ona odgovara: Ma kad je vidim kolika je, bolje da prođem malo dalje.
Da li je gospođa kinofobičar?
Apsolutno netačno.
Nije svaki iracionalan strah fobija...postoje ljudi koji se plaše vampira...da li to znači da imaju fobiju
A u više postova videh da pse šetate bez povodca... o kakvom iracionalnom strahu onda pričaš.
Pa ako ih dozivljavaju kao stvarne, ali onda su oni sa druge strane tanke crvene linije, i onda su obicno u beloj sobi sa zakljucanim vratima.
Vec sam napisala u vezi povodaca, ali cu opet: Zasto se polazi od toga da je svaki pas agresivan i da ce obavezno napasti, a da je svaki vlasnik lud i da ce to sa zadovoljstvom gledati? Svako poznaje svog psa i zna kako reaguje. U tom smislu treba da ga stavi na povodac onda kad je potrebno.
Apsolutno netačno.
Nije svaki iracionalan strah fobija...postoje ljudi koji se plaše vampira...da li to znači da imaju fobiju
A u više postova videh da pse šetate bez povodca... o kakvom iracionalnom strahu onda pričaš.
Mislim da namerno izvrces pricu ljudi koji se plase vampira ne mogu imati fobiju jer vampiri ne postoje.Fobija se odnosi na strah od odredjenog objekta samim tim objekat mora da postoji.Veruj mi da ti wikipedia nije dovoljna da bi razumeo bilo koju fobiju.
Ovde se opet poteze pitanje koliko ti zapravo ne razumes vecinu stvari,a to je da staratelj,sto je Maja195 vise puta napisala kao i ja da smo staratelji,odgovara za ulicne pse,vakcinise ih,hrani i obavlja ostale stvari kao i vlasnik.Ulicni psi se ne vode na povocu.
Pa oni non.stop šetaju... čemu šetnja? Al ajde...neka bude. Znači, povedeš nekoliko lutalica u šetnju na kej i nisi obavezna da brineš o bezbednosti ljudi? Ti si toliko sigurna da ne postoji ni promil verovatnoće da "tvoj" pas nekog ugrozi? Čak i da je tako, ljudi koji šetaju tamo, nisu dužni da razmišljaju da li je ta grupa pasa miroljubiva ili ne. znojenje dlanova, crvenilo na licu, lupanje srca, bol u prsima, osoba ima osjećaj da nema zraka (osjećaj da će se ugušiti), drhtanje ruku i nogu, podrhtavanje glasa.
![]()
I ja sam večeras išao u šetnju. I pored toga što je to van grada, vučica je uvek na povodcu. U susret su nam išle dve starije gospođe i kod jedne se primetio strah. Skratio sam povodac i rekao: Ne brinite gospođo, miroljubiva je.
Ona odgovara: Ma kad je vidim kolika je, bolje da prođem malo dalje.
Da li je gospođa kinofobičar?
meni deluje kao da se samo plasi,a ne da ima fobiju
ne znam
ali bar je civilizovana
I te kako postoje ljudi koji imaju fobiju od vampira... ako meni ne veruješ, izguglaj malo. Meni fobije nisu struka i nema šta ja da ih proučavam i razumem... pogledao sam definicije i toga se držim. A očigledno je da i tebi nisu struka čim ovako paušalno iznosiš tvrdnje.
Nisam imao baš vremena da pogledam kako zakon reguliše pojam starateljstva nad uličnim psima... video sam da se na mnogim forumima vodila ogorčena rasprava o tome i da mnogi smatraju starateljstvo nad lutalicama teškom glupošću. Ali da uzmem u analizu ono što si napisala...ispada da kao staratelj imaš obaveze kao da si vlasnik tih pasa. Da li to podrazumeva tvoju odgovornost za eventualni napad na ljude, koju ima vlasnik? Ili imaš prava a ne i obaveze? Voditi lutalice u šetnju?Pa oni non.stop šetaju... čemu šetnja? Al ajde...neka bude. Znači, povedeš nekoliko lutalica u šetnju na kej i nisi obavezna da brineš o bezbednosti ljudi? Ti si toliko sigurna da ne postoji ni promil verovatnoće da "tvoj" pas nekog ugrozi? Čak i da je tako, ljudi koji šetaju tamo, nisu dužni da razmišljaju da li je ta grupa pasa miroljubiva ili ne.
Ovde je neko opasno pobrkao lončiće... sad me i ne čudi reakcija ljudi kad ugleda zaštitara koji vodi lutalice u šetnju.
Problem i jeste sto ti ocigledno nista ne razumes ali vazno da na svakoj temi nalazis da znas mnogo odnosno da imas "argumenata" da kontriras.Kada budes naucio nesto o fobijama i o ulicnim psima javi se.Do tada ima drugih tema pa tamo kontriraj do sutra.
I kada ćeš već jednom da ukapiraš da ne postoje teme na kojima ti možeš da određuješ pravila...pravila foruma su već napisana. A itekako koristim argumente u svim diskusijama...tebi očigledno zafale pa kreneš da se nerviraš 
Uz dužno poštovanje, ne mogu da se složim. Ako tražimo da se zakon poštuje u slučajevima kad nama odgovara, nekorektno je ne poštovati ga kad nam ne odgovara. Zakon je tu jasan i na nama nije da procenjujemo da li je zakonodavac pogrešio. Možda vlasnik i zna kako će njegov pas reagovati, ali drugi ljudi ne znaju. Zato i dolazimo u ovakve situacije.
Ja, konkretno, svog psa uvek držim na povodcu ali svesno kršim zakon jer joj ne stavljam korpu. Kad me jednom odrape nekom kaznom, opametiću se. A znam da je korpa potpuno nepotrebma jer pas na povodcu je već dovoljna sigurnost za prolaznike. Ali kad čujem komentar nekog usput, da šetam psa bez korpe...uopšte se ne vređam. Čovek ima potpuno pravo da reaguje.
Odluka koja reguliše izvodjenje pasa, izmedju ostalog, doneta je pre 20 godina, njene izmene i dopune nekoliko puta, tako da su poslednje po kojima bi mi i danas trebalo da se ponašamo pre 15 godina. Odluka nikada nije zaživela u svim svojim segmentima čime se pokazalo da nema utemeljenje u realnosti, kao ni u potrebama ljubimaca, a ni njihovih vlasnika. Ona predstavlja skup administrativnih zabrana koje služe samo tome da se naplati kazna kad to nekom padne na pamet. Ljudi se u većini slučajeva odgovorno ponašaju i sami regulišu šta je potrebno. Odluka i nadležni su ono čemu se pribegava kad nema drugog načina. Tako i treba da bude, prinuda i kazna su za ekstreme.
Molim da se ne skrece sa teme ne raspravlja se da li je zakon dobar ili ne,da li ga neko postuje ili ne.Govori se o ljudima koji imaju kinofobiju i onima drugima koji je nemaju ali je koriste da bi privlacili paznju i davili ljude sa psima zato sto iste ne vole.

Da ne bih citirala dezurnog kontrasa Microwave-a, napisacu ovde moj rezime i nemam nameru da se dalje upustam u raspravu sa njim.
Prvo, ulicni pas je ulicni pas a ne vlasnicki i ne vodi se na povocu. Zato ne vidim sta je nejasno u setnji sa ulicnim psima, jer one uvek idu sa nama igraju se i vracaju sa nama, pas je izmedju ostalog socijalna zivotinja i voli i prati svog vlasnika/staratelja.
A kada pricas o setnji sa svojim psom prvo pises da si primetio strah kod zene koja je prolazila a posle kazes da te je pitala kuda nameravate da prodjete ( a mislim da se bas ovo drugo dogodilo ) - ovo drugo je cist bezobrazluk i glupiranje, jer niste se mimoilazili u hodniku. Svakako, tvoj je izbor ako sebe smatras gradjaninom drugog reda pa da ti kinofobicar kroji putanju i to sto ocigledno smatras da bi svom psu trebalo da stavis korpu iako je stalno na povocu. Posto uvek zelis da ostavis utisak odgovornog vlasnika, zasto psu ne stavis korpu?
Koliko vidim po tebi su svi neodgovorni, pa time izazivaju, molim te, reakciju na psa kao pojavu kod ljudi i posle im se podsmevaju? Krajnje nerealno. Shvatili smo da si ti uvek u pravu, za sebe naravno, i da vecito kontriras na forumu.
Sto se mene tice rasprava sa tobom je zavrsena, a ti slobodno "repliciraj" u ime tih kinofobicara kojima se mi podsmevamo - opet samo po tebi.
Kao prvo...povedi malo računa o izražavanju. Nemaš nikakvo pravo da nekog nazivaš dežurnim kontrašem. Moje je pravo da repliciram a kao što ni tebi to niko ne uskraćuje.
Ti si ovde kompetentna da procenjuješ da se žena glupira i da je čist bezobrazluk a pojma nemaš njene realne razloge. Verovatno tako procenjuješ i ljude koji negoduju kad te vide sa bulumentom skitnica na keju. Ma važi...sve su to budale i kinofobičari.
Ma vazno je da ti mozes da pises sta hoces i da znas svacije razloge. Moje izrazavanje je sasvim ok a ako nije oderatori ce to kazniti, nikoga ne vredjam a ti kontriras i to je cinjenica. Prijatno.

Molim da se ne skrece sa teme ne raspravlja se da li je zakon dobar ili ne,da li ga neko postuje ili ne.Govori se o ljudima koji imaju kinofobiju i onima drugima koji je nemaju ali je koriste da bi privlacili paznju i davili ljude sa psima zato sto iste ne vole.

e, ima u mojoj zgradi jedna...tj. bila je...sad su odselili, fala...svemu....
e, ona ima fobiju od...mjesanaca
znaci, rasnih pasa...narocito ako su mali, bijeli i cupavi se ne boji, ali
kad vidi mjesanca...dupe uza zid...
vrlo cudna fobija...
javlja mi se da ce kad i ako mjesanci postanu "moderni" i ova
nesretna zena biti naprasno...izlijecena![]()