Kinezi i Srbi ili srpske zablude u pogledu Kineza.

Šta mislite o odnosu Kine prema Srbiji i Srpskoj?

• Klasični politički i ekonomski interes Kine da stvori svoju interesnu sferu - koloniju.

glasova: 7 58,3%
  • Klasično prijateljstvo Kine prema Srbima, oslobođeno bilo kakvih sebičnih interesa.

glasova: 2 16,7%
  • Nešto između, tu i tamo "mešavina interesa i ljubavi".

glasova: 3 25,0%
  • Nešto što ću napisati u komentaru u temi.

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    12
Ja već ronim suze gorke, kako ćemo bez Rusije i hoće li se Kinezi makar na nas smilovati sada kada smo im dali RTB "BOR"?
Ovaj problem ceo svet zajednički samo može da reši, a Kina nam je najboji primer. Ovde više nije stvar toga gde živimo i kojem se bogu molimo, stvar je verovanja naroda narodu. Shvatate li koliko je to revolucionarna stvar-narodi da veruju narodima?

Kojem predsedniku? Kina gleda samo svoj interes.

покојном председнику Милошевићу .

и треба да гледа свој интерес , али њен интерес није да нама нашкоди ..ми смо јој савезници и Кинези имају респекта према Србима и Србији управо због покојног председника

Осим тога оно што Кинези раде је одраз здраве људске природе , нормално је да неко ко је успешан помогне другом и подели искуства са њим

Molim pošteno odgovori? Da li ti je drago što su stranci makar to bilo i Kinezi uzeli rudnik Bor, koji nikada više neće biti srpski a toliko je bogatstvo u tom rudniku? Ja bi lično voleo da je ostao srpski.

Molim pošteno odgovori? Da li ti je drago što su stranci makar to bilo i Kinezi uzeli rudnik Bor, koji nikada više neće biti srpski a toliko je bogatstvo u tom rudniku? Ja bi lično voleo da je ostao srpski.

Лично сам ја против тога да се било шта што припада држави продаје било коме , укључујући и сопствене грађане . оно што је државно треба остати државно .

Нико ти не може помоћи ако сам себи не помогнеш .

Русија се ископрцала сама из онаквог блата и са онаквог дна ..мислим да је земља од које дефинитивно треба узети савет и помоћ.

уосталом знаш и сам да ти у животу твом нико није дужан да помогне

Ovaj problem ceo svet zajednički samo može da reši, a Kina nam je najboji primer. Ovde više nije stvar toga gde živimo i kojem se bogu molimo, stvar je verovanja naroda narodu. Shvatate li koliko je to revolucionarna stvar-narodi da veruju narodima?

Kako mogu da verujem narodu koji mi je već uzeo rudna bogatstva, a sprema se u invaziju Rusije i da popije celu Moravu?

Nego, smislio sam način kako da se Rusi spasu kineske invazije, samo još neko da javi tamo i onda da mi podignu memorijal za života. Dakle, sve što treba da urade je da se zabarikadiraju negde na Čukotki i puste Kineze da divljaju po ostatku zemlje, a onda da sačekaju zimu i lagano preko zaleđenog Beringovog moreuza kolektivno da emigriraju na Aljasku, kao nekad Eskimi. Valjda neće Kinezi i tamo da se ustreme...

Dirljiv gest bivšeg kineskog ambasadora: Li Mančang na fruli odsvirao pesmu koja se urezala u svest srpskog naroda
Novosti Online | 06. april 2020

Diplomata je ovaj instrument dobio kao poklon za Novu godinu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a svoje umeće je pokazao nama dobro poznatom melodijom pesme “Tamo daleko”
Bivši ambasador Kine u Srbiji Li Mančang dirljivim gestom je pokazao snagu prijateljstva naša dva naroda zasviravši na fruli tradicionalnu srpsku pesmu.

Pročitajte još: Srpski glumci poslali spot zahvalnosti Kini: Snimak za samo jedan dan pregledan više od milion puta (VIDEO)

Diplomata je ovaj instrument dobio kao poklon za Novu godinu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a svoje umeće je pokazao nama dobro poznatom melodijom pesme “Tamo daleko”.

Od cele Kine sam video samo grad Harbin, pa mozda nisam dovoljno kompetenan da dajem neke ocene...
Ali drugovi Kinezi su vrlo vredni i dobri ljudi, i sa njima treba saradjivati.
U osnovnim skolama Srbije treba sto pre uvesti izucavanje kineskog jezika i kulture.

Kako stvari idu moraće se učiti kineski u Srbiji zbog vlasničke strukture u preduzećima.

Back