Kineski jezik - da li biste upisali dete na casove kineskog?

Oni beze iz svoje zemlje. Tamo se radi na crno gde se uce njihova deca u obdanistu da mogu lako preko. Uslovi su grozni I nije neka lova ni za njihov standard.

Ako bi dete htelo nek ide. Nema razloga da zivi tamo. Normalno dete uci engleski, francuski, nemacki da moze da zivi u civilizivanom svetu, a ne tamo gde je gore nego kod nas sto se tice uredjenja zemlje. Zemlja kao zemlja je razvijena, lepa, nije raspad putevi itd. Nije to sve. Pre bih glasao da uci ceski ili poljski.

Oni beze iz svoje zemlje. Tamo se radi na crno gde se uce njihova deca u obdanistu da mogu lako preko. Uslovi su grozni I nije neka lova ni za njihov standard.

Ako bi dete htelo nek ide. Nema razloga da zivi tamo. Normalno dete uci engleski, francuski, nemacki da moze da zivi u civilizivanom svetu, a ne tamo gde je gore nego kod nas sto se tice uredjenja zemlje. Zemlja kao zemlja je razvijena, lepa, nije raspad putevi itd. Nije to sve. Pre bih glasao da uci ceski ili poljski.
apsolutno
onaj kome je ambicija da ide u kinu da zaradi ocigledno nema veze sa mozgom

Da li biste voleli da Vase dete nauci kineski?

Skoro pricam sa rodjakom koja je deklarativno rekla NEEE.

Sto?

Sta Vi mislite o tome?

(Ne oglasavam se- niti dajem casove da odmah bude jasno:) ).
Što bih se ja mešao u želju deteta da uči neki jezik ako ga interesuje? Što više to bolje. Jedino engleski je obavezan ako hoće da komunicira globalno, sve ostalo je stvar afiniteta i potreba.

Требало би са 3-4 године дете одмах да крене да учи Енглески и Кинески, а негде од 5-6 и Немачки.

Ја се размишљам да почнем да учим Мандарински или Арапски као матор коњ од 29.9999 година,

али с друге стране немам мотивацију да ишта радим ван Европе, па можда на крају научим шпански или грчки просто да знам језик острва на којем ћу да се скрасим.

1.2 milijardi judi govore kineski, ne vidim kako je naučiti ga u bilo kakvom smislu loše. Ali da je zajebano, zajebano je. Plus poznavanjem kineskog otvara se pred tobom jedan skroz novi svet, jedna skroz drugačija kultura, perspektiva. Ja bih voleo da znam korejski da bih mogao bolje da pratim severnokorejsku televiziju i propagandnu muziku, ali stvarno mislim da mi se ne isplati da uložim preko 3 godine mukotrpnog rada i još novca. Kažu da vam treba nekih 5 godina da učite kineski da biste ga savladali na normalnom nivou. Znači za B2 ocenu poznavanja jezika vam treba 5 godina...

Back